Mahalle arasında yer alan küçük bir dükkanda ne iş yapılır diye merak edenler için 12 süper fikrimiz var. Siz de mahalle arasında ne dükkanı açılır sorusuna sahipseniz rehberimizde yer alan fikirlere yönelik bir işletmeyi kurabilirsiniz.
Bir küçük dükkana sahip olanlar için birbirinden eşsiz potansiyel içeren çok sayıda 12 iş fikri var. Küçük bir dükkana sahip girişimciler arasında yer alanlar, rehberde yer alan 12 iş fikri ile küçük dükkanın potansiyelini maksimum düzeye çıkartabilir.
Küçük dükkanın düşük kira avantajını kullanarak hayata geçirebileceğiniz bu iş fikirleri ile kısa sürede önemli bir gelir akışı elde etmek üzere çalışabilirsiniz. Küçük dükkanlar genellikle tek bir kişi ile hayata geçirilebilmekte ve işletilebilmekte. Dolayısıyla çok düşük sermaye ile iş kurmak için küçük dükkanlar oldukça doğru bir seçimdir.
Siz de küçük bir dükkana sahipseniz ya da küçük bir dükkanı kiralamak istiyorsanız, sizler için en iyi 13 iş fikri…
İÇİNDEKİLER
1. Bijuteri Mağazası
Gerekli Sermaye: 70 Bin TL
Küçük dükkanda az sermayeli olarak yapılabilecek en iyi iş fikirlerinden biri de bijuteri mağazası açmaktır. Küçük dükkanlarda mahalle arasında açılabilen bijuteri dükkanları için 20-30 bin liralık dekorasyon masrafı ile 30-40 bin liralık ürün alımına ihtiyacınız olacak. Kısaca, 20-30 metrekarelik bir dükkan için kurulabilecek potansiyeli yüksek işler arasında bulunuyor.
Bu sektörde en önemli konu doğru ürünleri toptan alabilmekten geçiyor. Toptan bijuteri rehberi bu hususta size ciddi düzeyde yardımcı olabilir.
2. Bilet Satış Noktası
Gerekli Sermaye: 50 Bin TL
Küçük dükkanda ne iş yapılır diye araştırma yapanlar için uçak, otobüs ve otel bilet satış noktası kurulabilmektedir. Oldukça düşük sermaye ile küçük dükkanda kurulabilen bu iş fikri için bir şirketin bayiliğini almanız gerekiyor.
Bilet satış noktası olmak için bayilik veren çok sayıda firma var. Bu firmalardan tamamen bayilik bedeli olmadan da bilet satış noktası bayiliği alabilirsiniz. Özellikle ana yollardaki küçük dükkanlarda kurmak için harika bir iş fikridir.
Bilet satış noktası acentesi kurmak için işletme masrafları ortalama 50 bin liradır.
3. Vize Danışmanlığı
Gerekli Sermaye: 60 Bin TL
Bildiğiniz gibi son dönemde ülkemizden yurt dışına gidişlerde çok yoğun vize sorunu yaşanmaya başladı. Bu da yurt dışına çıkmak isteyen kişilerin karşısındaki önemli bir soruna dönüşüyor. İlgili sorunu aşmak için de yurt dışına çıkmak isteyenler; vize danışmanlığı veren işletmelerden hizmet almaya başladı.
Yaklaşık 3-4 yıldır sektörde çok sayıda yeni firma hizmet vermeye başladı ve çoğu çok önemli bir iş hacmine ulaşmaya başladı. Siz de küçük bir dükkanda açılabilecek iş fikirlerini araştırıyorsanız, vize danışmanlığı aradığınız iş fikri olabilir.
Bu işi kurmak için büyük bir dükkana ihtiyacınız yok. Tüm iş zaten bir bilgisayar üzerinden yapılıyor. Ortalama ofis tarzındaki bir işletme kurulumu ve vize danışmanlığı vermek için en az bir sektör uzmanını istihdam etmek için 60 bin lira sermaye yeterlidir.
4. Çiğköfte Bayiliği
Gerekli Sermaye: 40 Bin TL
Çiğköfte işletmeleri için çok büyük bir dükkana ihtiyacınız yok. Genel olarak bu tür işletmelerde çiğköfte yemek üzere gelen kişi sayısı son derece düşük olmaktadır. Dolayısıyla sadece satış için bir dükkan açmanız gerekiyor. İlgili dükkan için de 20 metrekare bile yeterlidir.
Çiğköfte dükkanı açmak için elbette bir bayilik almanızı öneririz. Çiğköfte ağını iyi bir şekilde kurmak ve büyük bir firmanın çatısı altında hizmet sağlamak üzere Çiğköfte Firmaları rehberine göz atabilirsiniz.
5. Sosyal Medya Danışmanlığı
Gerekli Sermaye: 40 Bin TL
Küçük bir dükkana sahip olarak internet üzerinden yapılabilecek en iyi işlerden biri de sosyal medya danışmanlığı yapmaktır. Son yıllarda bu alanda çalışan çok sayıda girişimci önemli gelirlere de ulaşabilmektedir.
SMD’yi yapmak için bir dükkana ihtiyacınız olmasa da, müşterilerinize güven sağlamak için bir vergi levhasına ve fiziki bir adrese sahip olmanızı tavsiye ederiz.
6. Av Malzemeleri Dükkanı
Gerekli Sermaye: 40 Bin TL
Küçük bir dükkanda yapılabilecek en iyi iş fikirlerinden biri de av malzemeleri dükkanı açmaktır. Balık veya kara avcılığı için malzemeleri satmak üzere küçük bir işletme kurabilirsiniz. Bu tür işletmeler için de çok fazla alana ihtiyacınız yok.
Standart olarak 30 metrekarelik bir alan işletmenizin tüm hizmetlerini başarılı bir şekilde sağlamak için yeterli olacaktır. Mahalle arasında ne dükkanı açılır diyenler için iyi bir fikirdir.
Av malzemeleri dükkanı açmak için bayilik üzerinden ilerleyebilirsiniz. Konu hakkında eşsiz bilgilere Av Malzemeleri Bayiliği rehberinden erişebilirsiniz.
7. Turşu Satışı
Gerekli Sermaye: 50 Bin TL
Fark ettiğiniz üzere ülkemizde turşu furyası yeniden yükselişte. Birçok il ve ilçede sadece turşu satışı yapan işletmelerin sayısında da artış kaydediliyor. Özellikle organik turşu satışı yapan işletmelerin satış rakamlarında da artış var. Siz de bu alanda faaliyet göstermek üzere bir turşu dükkanı açarak küçük dükkanınızı potansiyeli yüksek bir iş fikrine dönüştürebilirsiniz.
İşe giriş için çok fazla sermayeye ihtiyacınız yok. Mahalle arasındaki herhangi bir dükkan bile uygun olabilir.
Özellikle turşuları kendiniz üretip, organik kimliğini kazanabilirseniz de çok yüksek satışlara ulaşabilirsiniz.
8. Büfe
Gerekli Sermaye: 80 Bin TL
Küçük bir dükkana sahipseniz ya da küçük bir dükkan kiralamak istiyorsanız, büfe harika bir iş fikri olabilir. Özellikle araç veya yaya trafiğinin çok yoğun olduğu bir alanda bulunan dükkanlar için en iyi tercih büfedir.
Büfelerde çok hızlı nakit dönüşümü bulunuyor. İşletmeler için para kazanma ihtimali oldukça yüksektir. Tekel ürünleri üzerinden hareket ederek, ciro artışı da elde edebileceğinizi unutmayın. Tekel ürünlerini satmak için Tekel Bayilik süreci hakkında bilgi sahibi olmanız gerektiğini belirtelim.
9. Döner
Gerekli Sermaye: 100 Bin TL
Küçük dükkanlarda çiğköfte gibi açılabilecek işletmelerden biri de döner satışı dükkanıdır. İsterseniz bu süreci döner bayiliği alarak da yürütebilirsiniz. Gıda Bayiliği Veren Firmalar rehberinden döner bayiliği veren firmalar hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.
Döner işletmesi kurmak son dönemde daha fazla sermaye talebi ile karşı karşıya kalınmasına sebep olan bir iş fikridir. Ortalama olarak sektöre giriş için küçük bir dükkan göz önünde bulundurulduğu zaman 100 bin lira yeterli olacaktır.
Döner işletmesini mahalle arasında kurmanızı tavsiye etmiyoruz. Yürüyüş yollarındaki küçük dükkanları hedef almanız gerekiyor.
10. Parfüm Bayiliği
Gerekli Sermaye: 80 Bin TL
20 metrekare dükkan için bile kurulabilecek potansiyeli yüksek iş fikirlerinden biri de parfüm bayiliği açmaktır. Sektörde önemli bir ismi bulunan bir şirketten bayilik alarak, birçok perakende sektörüne göre daha yüksek büyüme kaydeden parfüm sektöründe yatırıma sahip olabilirsiniz.
Türkiye’nin her noktasında katma değer üretimini gün geçtikçe artıran ve düşük sermayeli olarak giriş yapılabilen bir sektördür. İşlek noktaları hedef alarak kuracağınız küçük bir işletme ile aylık 30-40 bin liralık ciroya ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz.
Sektöre giriş yapmak için Parfüm Bayiliği rehberini incelemenizi öneririz.
11. Fatura Ödeme Merkezi
Gerekli Sermaye: 60 Bin TL
Fatura ödemeleri konusunda bilindik bir iş fikridir. Bir fatura ödeme şirketinden bayilik alarak, sektöre kısa sürede giriş yapabilir ve çok düşük sermayeler ile para kazanmaya başlayabilirsiniz.
Tüm faturalar için hizmet sağlamak önemlidir. Ayrıca online olarak ödenemeyen faturalar için de fiziki olarak ödeme imkanı sağlayarak daha fazla iş hacmine erişebilirsiniz.
12. Dondurma Dükkanı
Gerekli Sermaye: 30 Bin TL
Dondurma dükkanı açarak da küçük bir dükkanınızı çok iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Ancak bu iş fikrini yaz aylarında tercih etmeniz gerekecektir. Kış aylarında işletme masraflarının tamamını çıkartmak ve para kazanmak oldukça zor olabilir. İş için en iyi bölgeler ise Akdeniz illeridir.
Sıcak yörelerdeki tatil bölgelerinde oldukça para kazandıran bir iş fikridir. Bir girişimci olarak para kazanmak üzere çok düşük sermayeler ile bu iş fikrini birkaç gün içerisinde bile hayata geçirebilirsiniz.
13. Kuaför
Gerekli Sermaye: 300 Bin TL
Mahalle arasında ne dükkanı açılır diyenler için iyi bir potansiyel içeren fikir de kuafördür. Ustalık belgesi olanlar için oldukça yüksek gelir fırsatı sağlayan bu iş fikrini öneriyoruz.
Hem erkek hem de kadın kuaförleri önemli bir gelir fırsatına ulaşmanıza yardımcı olabilir. Ortalama düzeyde bir kuaför açmak için 300.000 TL’lik bir yatırım sermayesine ihtiyacınız olacak. İlgili iş fikri için detayları Kuaför Açmak rehberinden edinebilirsiniz.
İNCELEYİN: Cep Telefonu Dükkanı Açmak
Teşekkürler ilgimi çekti.