Az Sermaye ile Yapılabilecek 116 Yatırım ve İş Fikirleri / Ne İş Yapabilirim?

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! ÜCRETSİZ 100 BİN TL SANAL PARA İLE KENDİNİ DENE.

Az sermaye ile iş kurmak isteyen girişimci ve yatırımcılar için 116 adet düşük sermayeli iş fikirleri rehberimizde yer almaktadır. Ne iş yapabilirim diye düşünenler için hazırlanan bu rehberimiz aracılığıyla az sermayenizi en iyi iş fikirleri ile harekete geçirebilir ve önemli düzeyde gelir elde edebilirsiniz.

Düşük bütçeli iş fikirleri arayanlar için listede 116 iş fikri bulunuyor. Özellikle yeni bir iş kurmak isteyen girişimcilerin mutlak suretle incelemesini önerdiğimiz bu iş fikirleri; 7’den 70’e herkes için çeşitli fırsatlar barındırıyor. Listede yer alan iş fikirlerinin büyük bir kısmını 50 bin liradan daha düşük sermayeler ile hayata geçirebilirsiniz.

Ana amacınız ise ilk 1 yıl içerisinde bu sermaye düzeyini 10 katına çıkarmak ve bir sonraki iş fikrini hayata geçirmek için sermaye oluşturmak olmalıdır.

Rehberde yer alan iş fikirlerinin büyük bir kısmını birkaç hafta içerisinde hayata geçirme fırsatına sahipsiniz. Eğer sermayeniz hazırsa ve iş yapma arzunuz ve motivasyonunuz da yerindeyse; para kazanmak için tek ihtiyacınız olan sizin için en iyi iş fikrini belirlemektir. Listede yer alan 116 iş fikrinden biri veya birkaçı mutlaka size uygundur. Doğru iş fikrini bulabilmek için sermaye düzeyinizi, deneyim ve tecrübenizi, işi kuracağınız alanın iş için potansiyelini göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz.

Para kazandıracak ve az sermaye ile yapılabilecek en iyi yatırım ve iş fikirleri rehberi…

İÇİNDEKİLER

1. KOMİSYONCULUK YAPMAK

Potansiyel: 8/10

komisyonculuk

Az sermaye ile başlanabilecek en iyi potansiyel içeren iş fikirlerinden biri komisyonculuk yapmaktır. Özellikle toptan ürün alımları sırasında hayata geçirilebilen komisyonculuk aracılığıyla çok kısa sürede önemli bir gelir elde edebilirsiniz.

Komisyonculuk zor değildir. Genel olarak bir ürüne yönelmeniz ve ilgili ürün için en iyi alım fırsatlarını değerlendirmeniz tavsiye edilir. Komisyonculuk konusunda yeteneklerini geliştirmek isteyenler ve nereden başlayacağını bilmeyenler Komisyonculuk Yapmak adlı rehberden ek bilgi edinebiliyor.

2. TOPTAN BİJUTERİ SATIŞI

Potansiyel: 7/10

takı ve aksesuar dükkanı

Az sermaye ile ne iş yapabilirim diyenler için oldukça basit bir iş fikri bulunuyor. Türkiye’nin farklı bölgelerini seyahat etmekte sorun yaşamayanlar için oldukça yüksek potansiyel içeren bu iş fikri; İstanbul’daki büyük bijuteri üreticilerinden alınan ürünlerin; Anadolu’daki takı ve aksesuar mağazalarına satışını içeriyor.

Türkiye’nin en aktif iş sektörlerinden biri olan bijuteri, takı ve aksesuar sektöründeki işletmeler genel olarak sıklıkla toptancılardan mal almak zorundadır. Ancak ilgili işletmeler bunu sık sık gerçekleştirirken ciddi bir maliyet ile karşı karşıya kalabiliyor. Dolayısıyla işletmeler ürünü yerinde görme fırsatı sağlayabilecek kişilerden ürün alımı yapmak konusunda daha istekli olacaktır.

3. ÇİKOLATA STANDI

Potansiyel: 7/10

çikolata dükkanı kurmak

AVM ya da popüler yürüyüş yollarında bir çikolata standı açmak da iyi bir iş fikri olarak değerlendirebilir. Özellikle AVM’lerin eğlence bölümleri bu iş fikri için en uygun alandır.

Çikolata standını çok spesifik bir şey talep etmediğiniz sürece 40 bin lira düzeyinde kurabilirsiniz. Çikolata standı açmak rehberinden ek bilgiler alabilirsiniz.

4. ÇORAP DÜKKANI AÇMAK

Potansiyel: 4/10

çorap dükkanı açmak

Az sermayeye sahipseniz ve ne iş yapabilirim diye düşünüyorsanız; bir çorap dükkanı açabilirsiniz. İşi kurmak oldukça kolaydır. Bir çorap toptancısı ile anlaşarak kısa sürede işletmenizi hayata geçirebilirsiniz. İşletmeyi bir stant ya da pazarda tezgah olarak da değerlendirebilirsiniz. Çok spesifik bir işletme kurmadığınız sürece 40-50 bin liralık sermaye ile de işletmenizi kurabilirsiniz.

Çorap dükkanı açmak rehberinden ek bilgi edinebilirsiniz.

5. PS VE İNTERNET CAFE CİHAZ BAKIMI

Potansiyel: 8/10

playstation bakım

Türkiye’de sayıları 120 bini bulan internet cafe ve playstation cafelerde bulunan teknolojik cihazların bakımına yönelik bir iş fikrini hayata geçirebilirsiniz.

İlgili cafelerde bulunan bilgisayarlar, playstationlar ve diğer elektronik cihazlar çok yoğun kullanıma maruz kaldığı için 3 veya 6 aylık periyotlar ile mutlaka bakıma alınmalıdır. Dolayısıyla ilgili işletmeler için bu hizmeti profesyonel olarak sağlayarak kısa sürede düzenli iş sağlayacak işletmeler bulabilirsiniz.

6. ETKİNLİK ORGANİZASYONU

Potansiyel: 9/10
organizasyon parti

Düğün, nişan, parti ve doğum günü partileri gibi çeşitli etkinlikler için organizasyon hizmeti verebilirsiniz.

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de organizasyon danışmanlığı hizmetlerinde önemli artışlar yaşanıyor. Etkinliğin yapılacağı yerin seçimi, düzenlenmesi, misafirler ile ilgilenilmesi, müzik vs. gibi konuların tamamından sorumluluk almanız gerekiyor. Kazanç potansiyeli yüksek bir iş fikridir ve referanslar ile gün geçtikçe büyüme fırsatı elde etme şansınız var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Parfüm Bayiliği Veren Firmalar

7. FİTNESS EĞİTMENİ

Potansiyel: 7/10

fitness

Fitness konusunda deneyiminiz varsa ya da bu konuda kendinizi eğitebilirseniz; başlayabileceğiniz az bütçeli iş fikirlerinden bir tanesidir. Doğrudan bir salonla anlaşarak başlayabilirsiniz.

Özel fitness eğitmenleri saatlik ücretler ile çalışmaktadır. Gelir potansiyeli orta düzeyin üzerinde bulunuyor. Bu konuda ne kadar başarılı olacağınız, geleceğinizi şekillendirecektir.

Kariyer fikirleri açısından son dönemin en popüler tercihlerinden biridir. Fitness sektörü ne iş yapabilirim diyenler için de ciddi fırsatlar barındırıyor. Spor salonu açmak ya da toplu spor aletleri satışı üzerinden ilerleyebileceğinizi de belirtelim.

8. e-TİCARET

Potansiyel: 10/10
e ticaret

Bu rehberde yer alan en yüksek potansiyel içeren iş fikirlerinden bir tanesidir. Temel şartlar altında e-ticarete başlamak için 15 bin liralık düşük sermaye oranı yeterlidir.

e-Ticarete ortalama düzeyde bir giriş yapmak için çok daha fazlası gerekiyor olsa bile şuanda bildiğiniz birçok büyük e-ticaret platformunun çok daha düşük sermayeler ile yola koyulduğunu belirtmek gerekiyor.

e-Ticaret devasa bir dünyadır ve platformu hayata geçirip satışa başlamak için çok fazlasına ihtiyacınız yok. Bir yerden başlamak, yüz binlerce sermayeye sahip olmayı beklemekten çok daha önemlidir. Üstelik birkaç yıl öncesine göre kendi e-ticaret sitenizi kurmak için çok spesifik konularda teknik bilgiye ihtiyacınız yok.

e-ticaret aynı zamanda en iyi yatırım fikirleri arasında yer alıyor. Son yıllarda popülaritesi azımsanmayacak düzeyde artmaya devam ediyor. Türkiye’de de benzer düzeyde ciddi yükselişler yaşanmaktadır.

İNCELEYİN: 2024 İş Fikirleri

9. ONLİNE DERS

Potansiyel: 8/10
online ders

Covid-19 süreci ile birlikte trend olan iş fikirlerinden biri de online ders hizmetleridir. Başarılı olduğunuz ve diğer insanlara aktarmak için sahip olduğunuz konuları belirledikten sonra o konuda eğitim hizmeti vermeye başlayabilirsiniz.

Online ders vermek için Zoom gibi ücretsiz bir programı da kullanabilirsiniz.

Online ders hizmetine başlamak için herhangi bir sermayeye ihtiyacınız yok. Sadece işe başlamak için birkaç öğrenci bulmanız gerekecek. Bunun için sosyal medya platformlarında paylaşımlar yapabilirsiniz. Eğer başarılı olmadıysa biraz reklam bütçesi oluşturma ihtiyacınız olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Etüt ve Kurs Merkezi Açmak

10. GRAFİK TASARIMCI

Potansiyel: 7/10

grafik tasarım

Bu konuda yeteneğiniz varsa başlamak için iyi bir iş fikridir. Serbest grafik tasarımcılığı yaparak aylık 25, 30 bin liraya kadar parayı kolaylıkla kazanabilirsiniz.

Hemen hemen online dünyadaki her işletme için temel ihtiyaçlardan biri olması nedeniyle iş bulmanız o kadar zor olmayacaktır.

Grafik tasarımcıların iş bulabileceği platformlar:

  • Fiverr
  • Bionluk
  • R10
  • Upwork
  • DesignCrowd

11. DİREKSİYON EĞİTİMİ

Potansiyel: 6/10
direksiyon eğitimi

İyi bir şoför olarak kısa sürede para kazandırabilecek bir iş fikri bulunmaktadır. Yeni ehliyet almak isteyen sürücü adaylarına direksiyon eğitimi verebilirsiniz. Ortalama 1 saatlik eğitim için 300 TL civarında ücret alabilirsiniz.

Özellikle kadın sürücülere yönelik eğitim taleplerinde önemli düzeyde artışlar gözlemleniyor. Kendi aracınız varsa bu işten çok daha fazla para kazanabilirsiniz. Ancak kendi aracınız yoksa bile bir sürücü kursu ile anlaşarak iş fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

İNCELEYİN: Sürücü Kursu Ne Kadar Kazandırır?

12. BUTİK CAFE

Potansiyel: 9/10
butik cafe

Küçük bir butik cafe açmak için 45 bin lira civarında sermaye yeterli olabilir. Ancak bu sermaye düzeyleri ile kuracağınız iş fikrinin önemli düzeyde riskler içerdiğini belirtmek gerekiyor. Birkaç ay iş yapamamanız durumunda kiranızı ödemekte sermaye bulmakta büyük sıkıntılar çekebilirsiniz.

Butik cafeler son dönemin popüler iş fikirleri arasında yer almakta olup; müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmayı başaran işletmeler birkaç yıl içerisinde önemli gelir akışı sağlamaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Pastane Açmak

13. OTOMAT

Potansiyel: 9/10
otomat

Şehrin önemli bir lokasyonuna çay, şekerleme, maske gibi bir otomat yerleştirebilirsiniz. Pasif gelir fikirleri arasında yer alan önemli bir iş fikri olarak ön plana çıkmaktadır. İşi kurduktan sonra aylık birkaç saatlik bakım ihtiyacı dışında ekstra olarak mesai harcamanızı gerektirecek bir iş fikri değildir.

Az sermaye ile yapılabilecek potansiyeli yüksek işler arasında yer alıyor.

Özellikle AVM gibi çok yoğun lokasyonlarda bulunan otomatlar aylık 20 bin lira gibi cirolar dahi elde edebilmektedir.

Otomat işinde en yüksek masraf ise kiralardır. Bu nedenle otomatın ortalama geliri ile kira düzeyini iyi araştırmanızı ve karlılık düzeyini hesaplamadan işe başlamanızı önermiyoruz.

En çok talep gören otomatlar:

  • Su
  • Sıcak içecek
  • Atıştırmalık
  • Yiyecek

Otomat gibi diğer pasif gelir fikirlerine göz atmak için Pasif Gelir rehberine göz atabilirsiniz.

14. TESİSATÇILIK

Potansiyel: 8/10
tesisat

Tesisatçılar göründüğünden çok daha fazla para kazanıyor. Tamamen el emeği ile yürüyen bir iş olmasına rağmen ortalama günlük kazançları 1.000 liranın dahi üzerine çıkabilmektedir.

Kendi başına çalışan tesisatçılar bir süreden sonra birkaç personel daha istihdam etmek durumunda kalabiliyor. Küçük bir dükkan kiraladıktan sonra broşürler basmanızı ve etrafınızdaki tüm konutlara dağıtmanız önerilir.

En çok ihtiyaç duyulan tesisat işleri:

  • Temiz su tesisatı yapma
  • Atık su tesisatı çalışmaları
  • Sıcak su tesisatı ve montaj çalışmaları
  • Soğuk su tesisatı, tamiri ve montaj çalışmaları
  • Yağmur suyu tesisatı ve montajı
  • Atık su tamirleri
  • Gider tıkanıklığı açma
  • Klozet ve tuvalet tıkanıklığı açma
  • Klozet montaj çalışmaları
  • Duşa kabin montaj çalışmaları
  • Lavabo montaj çalışmaları
  • Klozet, lavabo tamirlerinin tümü

15. HEDİYELİK DÜKKANI

Potansiyel: 8/10
hediye dükkanı

Hediyelik eşya dükkanlarını kurmak için gereken ortalama sermaye düzeyi 100 bin liradır. Ancak butik olarak adlandırılabilecek 20 metrekarelik küçük bir dükkan kurarak ilk etapta düşük bütçeli ürünlere yönelmek de kötü bir fikir değildir.

Bu sayede müşteri potansiyelini öğrenebilir ve zamanla ürün çeşitliliğinizi artırabilirsiniz.

Hediye sektörünün gün geçtikçe büyüme kaydettiğini hatırlatırız. Dolayısıyla karlı bir iş fikri kurmak isteyenler için önemli bir iş fikri olarak dikkat çekmektedir.

Hediyelik eşya dükkanı açacak olan işletmelerin online varlığını da geliştirmesi önerilir. Özellikle Instagram’dan da satış yaparak gelir potansiyelinizi büyük ölçüde artırabilirsiniz.

DETAYLAR: Hediyelik Eşya Dükkanı Açmak

16. CEP TELEFONU AKSESUARLARI MAĞAZASI

Potansiyel: 10/10
cep telefonu aksesuar

Cep telefonlarının ihtiyaçları asla bitmiyor. Ekran koruyucu, kılıf, powerbank gibi çeşitli ihtiyaçlar her tüketicinin birkaç aylık periyotlar ile ihtiyaç duyduğu ürünlerdir. Üstelik tüm bu ürünlerin satıştan karlılığı yüzde 100’ün dahi üzerinde bulunuyor.

Cep telefonuna çok düşkün bir ülke olan Türkiye’de başlanabilecek yüksek potansiyel içeren iş fikirlerinden birisidir.

Üstelik dükkanı kurmak için dekorasyon haricinde çok fazla bir sermayeye ihtiyacınız bulunmuyor. Tek kişi ile başlanabilecek güzel bir iş fikridir.

İşi kurmak için özellikle cep telefonlarının yoğun satıldığı lokasyonlar tercih edilebileceği gibi AVM’lerdeki stant fikirleri de değerlendirilebilir.

17. TEKNE GEZİSİ HİZMETLERİ

Potansiyel: 9/10
tekne gezisi

Tekne ile gezi yapılabilecek bir lokasyona sahipseniz; küçük bir tekne kiralayarak bu işe başlayabilirsiniz.

Teknelerin ortalama fiyatı 200 bin lira civarındadır. Ancak bu tekneler sahipleri tarafından zaman zaman kiralanıyor. Ortalama sezonluk bir kiralama için 25 bin lira yeterli tutardır. Tekneyi sezonluk kiraladıktan sonra işe koyulmanız gerekiyor. Turistik alanlarda ilgili tekneler için yoğun bir müşteri kitlesi bulabilirsiniz.

Ortalama müşteri potansiyelini göz önünde bulundurarak; lokasyon odaklı başlangıç yapılması önerilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2 bin TL İle Ne İş Yapılır?

18. DANS EĞİTİMİ

Potansiyel: 7/10
dans eğitimi

Başlamak için az sermayeli işlerden bir tanesi de dans eğitimi vermektir. Tecrübeye sahipseniz hemen bugün bile başlayabilirsiniz.

Bu işin en önemli tarafı ise kendi evinizde bile başlamasının mümkün olmasıdır. Elbette çeşitli danslar için hizmet vermeniz gerektiğini hatırlatırız.

İş bulabilmek için sosyal medya platformlarını kullanmanız gerekiyor. Özellikle Instagram’da bir sayfa açmak ve küçük bütçeli reklamlar vermek, iş bulma potansiyelinizi büyük ölçüde artıracaktır.

19. ORGANİK TARIM

Potansiyel: 10/10
organik tarım

Ne iş yapabilirim şeklinde bir araştırma gerçekleştirenler için son dönemde önemli potansiyel içeren sektörlerden biri de organik tarımdır.

Türkiye barındırdığı eşsiz tarım potansiyelinin çok azını kullanmaktadır. Çeşitli hibe, destek ve teşviklere rağmen istenilen düzeyde olmayan sektöre yönelik tüm iş fikirleri yüksek potansiyel içermektedir.

Organik tarım sektörüne yönelik her türlü girişimi destekliyoruz. Ülkemizde “organik” etiketli ürünlerin dahi piyasada yüzde 50 daha pahalıya satıldığı bir ortamda organik tarım ürünlerine yönelik iş fikirleri önemli potansiyel içermektedir.

Kendinize ait küçük bir tarlanız varsa başlamak her zamankinden daha kolay. Ancak yoksa bile şehre uzak bir lokasyonda küçük alanı kiralamak için çok fazla para ihtiyacınız olmayacak. Elbette ulaşım masrafları da göz önünde olduğunda karlılığınız azalabilir.

20. TERZİLİK

Potansiyel: 7/10
terzi

Küçük bir terzi atölyesi kurmak için 45 bin lira yeterli sermayedir. Eğer deneyime sahipseniz kısa bir sürede işletmenizi kurarak işe başlayabilirsiniz.

Ortalama 20 metrekarelik bir dükkan yeterlidir. Genellikle şehrin işlek noktalarını tercih etmenizi öneriyoruz.

Tek ihtiyacınız olan bir dikiş makinesi ve biraz moda anlayışı… Her ikisine sahipseniz, bulunduğunuz bölgedeki yerel reklam ajanslarından destek alarak bir reklam kampanyası başlatmanız önerilir.

21. SİGORTA ACENTESİ

Potansiyel: 9/10
sigorta acente

İnsanları ikna etme kabiliyetiniz yüksekse başlayabileceğiniz düşük yatırımlı iş fikirlerinden biridir. Sigorta acenteleri genellikle bir bilgisayar ve birkaç masadan oluşan işletmelerdir. Bir sigorta şirketinden de poliçe hazırlama bayiliği alarak işe başlayabilirsiniz.

Sigorta poliçelerini satarak komisyon elde edilen bir iş fikridir. Özellikle geniş bir çevresi olanlar için para kazanma potansiyeli yüksektir.

Sigorta acentesi açmak için detaylar hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla Sigorta Acentesi Açmak adlı rehberimizi mutlaka inceleyin.

22. MOBİLYA TEMİZLEME HİZMETİ

Potansiyel: 7/10
mobilya temizleme

Mobilya fiyatlarının hızla yükseldiği bir dönemde eskiye nazaran mobilyaları çöpe atmak çok mantıklı bir yaklaşım değildir. Bunun yerine insanlar mobilya tamiri ve temizleme hizmetini satın alıyor.

Birkaç ekipman aracılığıyla birkaç gün içerisinde kurabilirsiniz. İşten para kazanmak için en çok odaklanmanız gereken konu ise reklamdır. Özellikle broşür bastırmayı ve çevre evlere düzenli olarak dağıtmayı asla ihmal etmeyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tavuk Çiftliği Açmak

23. VİZE DANIŞMANLIĞI

Potansiyel: 6/10
vize danışma

Küçük bir büro açarak başlanabilecek düşük sermayeli işler arasında yer alıyor. Eğer tecrübeniz varsa veya bu tecrübeye sahip en az bir personel bulabilirseniz; işlek bir lokasyonda işletmenizi kurarak işe başlayabilirsiniz.

Bu işi yaparken en çok dikkat etmeniz gereken konulardan biri ise online başvurulara olan ağırlığı yeteri kadar vermenizdir. Online dünyada en çok talep gören konulardan biridir. Önemli reklam bütçesi ile çok ciddi gelirler elde etme şansınız var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Seyahat Acentası Açmak

24. DEKORATİF MUM YAPIMI

Potansiyel: 7/10
dekoratif mum

İlginç bir şekilde mumların yeniden moda olduğu bir döneme girdik. İnsanlar artık mumları dekorasyon amacıyla kullanıyor. Hemen hemen her konutta ve iş yerinde ilginç dekoratif mumlara rastlamak mümkün. Birkaç ekipman aracılığıyla kendi dekoratif mumlarınızı yapabilir ve bir yer açarak ya da doğrudan online satışına odaklanarak para kazanabilirsiniz.

25. ORGANİK TURŞU YAPIMI

Potansiyel: 6/10
turşu

Organik turşuların satışları artıyor. Sektöre girmek için çok iyi bir zaman. Özellikle birkaç büyük organik ürün satış mağazası ile anlaşarak ürün tedariki yapabilmek üzere üretime başlayabilirsiniz.

Youtube gibi platformlarda dahi çok lezzetli organik turşu yapımını öğrenebilirsiniz.

26. KARİYER DANIŞMANLIĞI

Potansiyel: 5/10
kariyer danışma

Sezonluk bir iş fikri olarak değerlendirmenizi öneririz. Üniversite sınavlarından bir ay önce ile sınavlardan sonraki bir ay için hizmet vererek para kazanabilirsiniz.

Üniversite tercihleri konusunda tecrübeniz varsa veya kendinizi geliştirebilirseniz öğrencilere ve ebeveynlerine rehberlik edebilirsiniz.

27. İLAÇLAMA

Potansiyel: 7/10
ilaçlama

Covid-19’un en çok büyüme sağladığı sektörlerden biridir. Koronavirüs biterken dahi birçok büyük şirket bu yönde oluşan kültüre yatırım yapıyor. İşe başlamak için profesyonel bir düzey elbette ilgi çekici olsa da, amatör olarak da kendi başınıza dahi ilaçlama hizmeti vermeye başlayabilirsiniz.

Başlamak kolaydır ve bir yere dahi ihtiyacınız yok. Cep telefonunuz varsa işe başlamak için hazırsınız. Hemen bir ilaçlama makinesi satın almanız ve gerekli ilaçları temin etmeniz gerekiyor. Sosyal medya başta olmak üzere bulabildiğiniz tüm reklam fikirlerini değerlendirmeniz önerilir.

Yerel gazeteler, radyolar, televizyonlar ve şehrinize yönelik büyük sosyal medya hesaplarını da reklam için kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İnternetten Ne Satabilirim / Ne Satılır

28. AKVARYUM MAĞAZASI

Potansiyel: 7/10
akvaryum

Küçük bir akvaryum mağazası açabilirsiniz. Her türden akvaryumu desteklemek için yüksek sermaye ihtiyacınız olsa da daha düşük kapsamlı olarak düşük sermayeler ile başlayabilirsiniz.

29. GÜVENLİK HİZMETLERİ

Potansiyel: 7/10
güvenlik hizmetleri

Bir güvenlik şirketi kurmak için çok yüksek sermayelere ihtiyacınız yok. İnsan kaynağını bulduktan sonra iş bulabilme başarısı gösterebilmeniz gerekiyor. Ülkemizde güvenlik sertifikası bulunduğu halde işsiz olan insan sayısının yüz binlere ulaştığını ve iş başı komisyon şeklinde çalışacak çok kişiyi bulabileceğinizi belirtelim.

Eğer işletmeler ve kurumlar ile iyi bir görüşme gerçekleştirebilir veya ihalelere girebilirseniz; kısa sürede birkaç kurum için hizmet vermeye başlayabilirsiniz.

Bu sektör gözünüzü korkutmasın. Girişi düşündüğünüz kadar zor bir sektör değildir. Düşük sermayeler ile bile iş yapabilmek mümkündür.

30. ARAÇ YIKAMA

Potansiyel: 9/10
araç yıkama

Bir araç yıkama bayiliği almak için 15 bin lira yeterli bir rakamdır. Bayilik alınırken oto yıkama dükkanı açmak için tüm ürünler size verilmektedir. İhtiyacınız olan şey; oto yıkama dükkanı açmak için uygun bir dükkan belirleyebilmekten geçiyor.

Ülkemizde araç yıkama dükkanlarının ruhsat alma süreci zorlaşmıştır. Özellikle su ve ses sorunu nedeniyle bu ruhsatı alabilmek için belediyelerden bilgi almanızı ve sonrasında uygun dükkan arayışına girmeniz önerilir.

Sektör çok büyüktür ve özellikle yaz aylarında iş hacmi çok yüksektir. Özellikle rekabetin az olduğu bir lokasyondaki uygun bir dükkan size önemli düzeyde para kazandırabilir.

31. YAZILIM EĞİTİMİ

Potansiyel: 6/10
yazılım eğitimi

Yazılım eğitimi vermek üzere bir işletme kurabilir veya doğrudan öğrencilerinize online dünyada eğitim verebilirsiniz.

C, C ++, JAVA, Phyton gibi yazılım dillerine olan talebin son dönemde arttığını belirtelim. Türkiye’de de önemli bir talep bulunuyor ve online kurslara ciddi yönelimler gözlemleniyor.

32. YOUTUBERLİK

Potansiyel: 8/10
youtuber

Bir profesyonel kamera ve profesyonel mikrofon ile başlanabilecek harika bir iş fikri arıyorsanız hemen Youtube için video üretimi yapmaya başlayabilirsiniz.

Ne kanalı açacağınızı ya da ne videolarını çekeceğinizi bilmiyorsanız Youtube Kanal ve Video Fikirleri rehberi bu konuda sizi aydınlatacak kadar önemli bilgiler ile dolu.

33. UYGULAMA GELİŞTİRME

Potansiyel: 9/10
uygulama geliştirme

Ülkemizde hemen hemen her işletme artık mobil ihtiyaçları için uygulama üretimine odaklanmış durumda. Büyük işletmeler profesyonel hizmet alırken daha az bütçeye sahip olan işletmeler ise genellikle frelancer olarak çalışanlardan bu hizmeti alıyor.

Eğer yeteneğiniz varsa kendinizi geliştirebilir ve başkaları için uygulama geliştirme konusunda hizmet verebilirsiniz.

34. EKİPMAN KİRALAMA

Potansiyel: 7/10
ekipman kiralama

Fiyatı biraz yüksek olan ve sürekli kullanılmayan her ürün için kiralama ihtiyacı bulunmaktadır. Örneğin bir profesyonel fotoğraf makinesi sürekli ihtiyaç bulunmadığı halde zaman zaman ihtiyaç duyduğumuz bir ürün. Bir fotoğraf makinesi kiralama hizmeti başlatarak para kazanabilirsiniz. Ya da Playstation veya ses sistemi gibi gibi…

35. AKÜ BAKIM VE SATIŞ MAĞAZASI

Potansiyel: 7/10
akü bakım

Araçlar ortalama yılda 2 yılda bir kere akü değiştirmek zorunda kalıyor. Ülkede 23 milyon aracın yollarda olduğu düşünüldüğü zaman pazarın büyüklüğü ortaya çıkıyor. Akülerin bakımını yapmak ve ortalama düzeyde akü bulundurmak için 15 bin liralık sermaye yeterli olabilir. Sektöre daha iyi bir giriş yapmak istiyorsanız bir ortak bulmanızı da mutlaka öneririz.

36. HIRDAVAT MAĞAZASI

Potansiyel: 6/10
hırdavat mağaza

Hırdavat mağazaları açmak için 15 bin liralık sermaye yeterli. Sadece bir depo kuramaz ve ürün stoğu yapamazsınız. Ancak dükkanı çevirmek için bu sermaye yeterli. Önemli olan işlek bir noktada; inşaat malzemelerinin satıldığı lokasyonlara yakın bir dükkan bulabilmekten geçiyor.

İş yapmak için sıklıkla hırdavat ihtiyacı olan işletmelere doğrudan gitmenizi ve daha uygun fiyatlar sağlama
taahhüdü vermenizi öneriyoruz.

37. DIŞ ÇEKİM FOTOĞRAFÇISI

Potansiyel: 8/10
fotoğrafçı

Düğün, nişan ve benzeri organizasyonlar için sıklıkla dış çekim fotoğrafçılarına ihtiyaç duyuluyor. Düşük sermayeniz varsa ve fotoğraf çekimi konusunda yeteneğiniz varsa para kazanmak için en birçok şeye sahipsiniz.

Dış çekim fotoğrafçıları birkaç saatlik çekim için bin liraya yakın ücret almaktadır. Ayda 5, 6 tane çekime bile gitmeniz durumunda önemli bir gelir kalemine sahip olacaksınız. Bazı yetenekli ve iyi reklam yapan dış çekim fotoğrafçıları aylık yüzlerce iş yapmaktadır. Önemli olan müşterilerinizin taleplerine maksimum karşılık verebilmekten geçiyor.

Özellikle sosyal medya platformlarını iyi bir şekilde kullanmanızı öneriyoruz.

38. EMLAKÇI

Potansiyel: 10/10
emlakçı

Birçok insan emlakçılığa başlamak için çok fazla parası olması gerektiğini düşünüyor. Aslında emlakçı olmak için çok fazla yatırıma ihtiyacınız yok. Evini satmak veya kiralamak isteyen insanları bulmanız ve satış-kiralama için müşteri bulmanız gerekiyor. Bunları yaparken reklam için ayıracağınız bütçe dışında sermaye ihtiyacınız yok.

Emlakçılar zaten son dönemde online platformları kullanıyor. Bu platformların profesyonel ücreti ise yıllık 4-5 bin liradan fazla değil.

39. TUR REHBERİ

Potansiyel: 6/10
tur rehberi

Yabancı dile sahip olup da turistik lokasyonlarda yaşayanlar için çok iyi bir fikir. Düşük sermaye ile başlanılabilecek nadide iş fikirlerinden bir tanesidir. Özellikle yaz aylarında ciddi iş hacmi bulunmaktadır.

40. SES ve VİDEO DÜZENLEYİCİ

Potansiyel: 6/10
video düzenleme

Ses ve video konusunda uzman arayışında bulunan çok sayıda işletme var. Küçük bir home-office ortama sahip olarak başlanılabilecek iş fikirlerinden bir tanesidir. Hemen hemen tüm iş planları ve freelancer sitelerde bu profesyonellere yönelik ilanları bulabilirsiniz.

41. e-KİTAP YAZIMI

Potansiyel: 6/10
e kitap yazma

e-kitap yazarak para kazanabilirsiniz. Pasif gelir fikirleri arasında yer alan önemli bir iş fikridir. e-Kitapları satabilecek çok sayıda market bulunuyor ve bunlarda e-kitap listelemek genellikle ücretsiz.

Sevdiğiniz bir konuda yazmak bir tercih olsa da genellikle insanlar e-kitapları bir konuda uzmanlaşmak için tercih ediyor. Kısaca uzmanlığa sahip olduğunuz alanları tercih edebilirsiniz.

42. BİLET SATIŞ NOKTASI

Potansiyel: 6/10
bilet satıcı

Spor karşılaşmalarının biletlerini almak ve sonradan satışa sunmak legal değildir. Ancak festival, konser veya diğer organizasyonların biletlerini alıp bunları belirli bir kar marjı ile yeniden satışa sunmanın herhangi bir yasal sorunu yoktur.

Elbette bu işi yapacaksanız çok sayıda bileti satın almanız gerekecek. İşi yapmadan önce biletleri satabilmek için uygun platformları bulundurmak önemlidir. Genellikle bu işi yapanlar sosyal medya platformlarını yoğun olarak kullanmaktadır.

Ortalama olarak bilet başına yüzde 30, 40 kar elde etme şansınız var.

43. EDİTÖRLÜK

Potansiyel: 7/10
editör

Özellikle haber sitelerine yönelik editörlük yapabilirsiniz. Ülkemizde artık küçük köylerin bile haber sitelerinin bulunduğu bir döneme girdik. Dolasıyla editör ihtiyacı hiç olmadığı kadar fazla.

Eğer klavyeye hakimseniz başlayabileceğiniz işler arasında yer alıyor. Genellikle yazdığınız kadar ödeme alırsınız.

Kariyer fikirleri açısından ele alınabilecek mesleklerden biridir. Potansiyeli internetin gelişimi ile birlikte hızla artmaktadır.

44. PAZAR TEZGAHI

Potansiyel: 8/10
pazarcı

Bulunduğunuz il veya ilçede kurulan pazarlarda tezgah kurabilirsiniz. Düşük sermaye ile başlanabilecek potansiyeli yüksek iş fikirleri arasında yer alıyor. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız; ilk olarak satış yapmayı düşündüğünüz pazarlardaki diğer tezgahları iyi bir şekilde inceleyin ve hangi ürün konusunda rekabet edebileceğinizi belirlemeye çalışın. Acele etmeyin, ürünleri ve fiyatlarını iyi bir şekilde irdeleyin. Ardından o ürünü daha ucuza temin edip edemeyeceğinizi öğrenin ve ardından işe koyulun.

Meyve – Sebze gibi ürünlerin fiyatları hemen hemen her gün değişmektedir. Araştırmayı genellikle fiyatı sabit ürünlere yönelik yapmanızı öneririz.

45. ÇAY – KAHVE STANDI

Potansiyel: 7/10
kahve stand

İnsanların yoğun olarak bulundukları her alanda kolaylıkla düşük sermaye ile kurulabilecek bir iş fikridir. Otogarlar, parklar, avmler, metro girişleri gibi hemen hemen her alan bu işi yapmak için çok iyi bir alan.

Ortalama bir çay – kahve standını kurmak için 3-4 bin liraya ihtiyacınız olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Çay Ocağı Açmak

46. PAZAR ARAŞTIRMA AJANSI

Potansiyel: 5/10
pazar araştırma

Özellikle yerleşik pazarlarda iş kurmak zordur. İşletmeler genellikle müşterilerini, pazarlarını ve şirketleri, ürünlerini ve hizmetleri anlamakta zorlanırlar. Pazar araştırma ajansları müşterilerine doğrulanmış veriler sunmakta önemli açığı gidermektedir.

47. HALI YIKAMA

Potansiyel: 6/10
halı yıkama

Araç yıkama hizmetinde olduğu gibi zahmetli ancak karlı bir iş fikridir. Özellikle kış ayları dışında kalan her dönemde ciddi bir iş hacmi bulunmaktadır. Para kazanmak için sahip olmanız gereken en önemli konu ise halıları yerinden almak ve yerine bırakmak için bir araç teminidir. Sermayeniz düşükse; bir süre dışarıdan hizmet almanız gerekebilir.

48. DÖVÜŞ SANATLARI EĞİTMENİ

Potansiyel: 4/10
dövüş eğitimi

Dövüş sanatları konusunda bir uzman mısınız? Deneyime sahip misiniz? O halde bir salon ile anlaşarak bir bölümde, kendi eğitimlerinizi vererek para kazanabilirsiniz.

49. HAVUZ TEMİZLEME

Potansiyel: 4/10
havuz temizleme

Havuza sahip olan sitelere ve bağımsız konutlara yönelik bir temizleme hizmeti başlatabilirsiniz. İşi kurmak ve iş almaya başlamak kolaydır. İlk etapta doğrudan havuza sahip olan sitelere ve konutlara kendiniz gitmeniz gerekecek. Bir kere hizmet alınan yer, sizden memnun kalırsa bir sonraki ihtiyacında da mutlaka sizi arayacaktır. Bu açıdan, müşteri portföyü oluşturmak için değerlendirilebilir bir iş fikridir.

50. ÇEVİRİ

Potansiyel: 6/10
çeviri

Çeviri yapacak düzeyde yabancı bir dil bilgisine sahip olanlar için tercih edilebilir. Çeviri hizmetine ihtiyaç duyan web siteleri, dergiler, gazeteler veya ajanslar için hizmet verilebilir.

Türkiye’de çeviri yaparak para kazanmak için en çok ihtiyaç duyulan diller:

  • İngilizce
  • Almanca
  • Arapça
  • Çince
  • Rusça
  • Fransızca

İlgili konuda bilgi almak için Çeviri Yaparak Para Kazanmak rehberine göz atamanızı tavsiye ederiz.

51. ORGANİK GIDA HİZMETİ

Potansiyel: 8/10
organik gıda

Ülkemizde hızla tüketicisi artan ürünlerden biri de “organik” etiketli olanlardır. Bütün gıda ürünlerinde “organik” etiketinin gün geçtikçe daha talep gördüğü bir ortamda yapılabilecek en iyi iş fikirlerinden biri de organik gıda hizmetidir.

Organik ürünleri temin edebiliyor ya da doğrudan üretimini gerçekleştirebiliyorsanız; para kazanmak için hemen harekete geçebilirsiniz. Hemen hemen bütün marketler organik gıdaları raflarında bulundurmak istemektedir. Dolayısıyla ürünlerinizi pazara sunmak için çok fazla zorlanmanız gerekmeyecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Organik ve Yöresel Gıda Dükkanı Açmak

52. SU ARITMA CİHAZI SATIŞI

Potansiyel: 7/10
su arıtma

Su arıtma ürünü satan çok sayıda kişi ile karşılaşmış olmanız büyük olasılık. Sektörün bittiğini asla düşünmeyin. Tüm istatistikler su arıtma cihazlarındaki satışın hızla arttığı yönünde. Ücretsiz şekilde bile sağlanan bayiliklerden birini alarak başlayabileceğiniz iş fikirleri arasında yer alıyor.

Konutları ve işletmeleri teker teker gezip satış yapmaya çalışmanız gerekiyor. İkna kabiliyeti yüksek olanlar için önemli bir gelir sağlayabilecek işlerden biridir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2021’nin En İyi Pasif Gelir Kaynakları ile Düzenli Para Kazanın

53. KARTUŞ DOLDURMA ve SATIŞ

Potansiyel: 7/10
kartuş

Yazıcıların artık evlerde bile sıklıkla kullanılmaya başlaması nedeniyle kartuş doldurma ve perakende satışı işi kesinlikle trend işlerden biri olmaya başladı.

Kartuş doldurma ve satışı işi yapmak için çok fazla sermayeye ihtiyacınız yok. Hangi işi yapmalıyım sorusu etrafında araştırma gerçekleştiriyorsanız, kartuş sektöründeki potansiyeli incelemenizi tavsiye ederiz.

54. İŞ PLANI YAZARI

Potansiyel: 4/10
iş planı

İş planları bir işi kurmadan önce en önemli süreçlerden biridir. Ayrıca bir iş yerini satın almak veya satmak isteyenlerin de ihtiyaç duyduğu önemli raporlardan bir tanesidir. Bu konuda kendinizi geliştirebilir ve online dünyada hizmet vermek için çalışma gösterebilirsiniz.

Sektör henüz Türkiye’de istenilen düzeyde değildir ve potansiyel henüz düşük seviyede bulunuyor.

55. KURYE HİZMETİ

Potansiyel: 4/10
kurye

Aklınızda yapmak istediğiniz için ulaşmayı planladığınız bir sermaye tutarı varsa bir süre kurye hizmeti verebilirsiniz. Kurye işine başlamak için bir motor ehliyetine sahip olmanız yeterlidir. Hemen hemen her bölgede kurye işi veren sayısız firma bulabilirsiniz.

Kuryeler aldıkları maaş dışında aldıkları bahşişlerle de önemli bir gelir elde etmektedir.

56. ARAÇ GİYDİRME HİZMETİ

Potansiyel: 4/10
araç giydirme

Son dönemin popüler reklam çeşitlerinden biri de araçları giydirerek gerçekleştiriliyor. Trend bir reklam fikri olması nedeniyle araç giydirme hizmeti veren işletmelerin iş hacminde önemli artış var. Küçük bir dükkan tutarak bu işi kolaylıkla 10 bin liralık sermaye ile bile başlatabilirsiniz.

Araç giydirme için gerekli olan baskıları da dışarıdan hizmet olarak temin edebilirsiniz.

57. TSHIRT BASKISI

Potansiyel: 6/10
tshirt baskı

Tshirtlere baskı yapıp satmak tam anlamıyla son yılların modası. Üstelik tshirt baskısı yapan ana makinenin fiyatı 10 bin lira civarında bulunuyor. Birkaç işletme ile anlaşarak onlara ucuz baskılı tshirt üretimi yapabileceğiniz konusunda anlaşma yapabilirseniz; gün geçtikçe işletmenizi büyütmek için sermaye akışı elde edebilirsiniz.

58. SPOTÇULUK

Potansiyel: 6/10
spotçu

Az yatırım ile yapılabilecek karlı iş fikirleri arayanlar için spotçuluk harika bir fikir.Başlamak için bir dükkan tutmanıza dahi çoğu zaman gerek yoktur. Kendi evinizden de başlayabileceğiniz karlı iş fikirleri arasında yer alıyor. Sadece ikinci el satışı yapılan Letgo, Sahibinden, Gittigidiyor, Bavul gibi platformları kullanarak iyi bir pazarlıkla ucuza ürünler satın almayı başarabilmeniz gerekiyor. Aynı platformlar da satış yapabileceğiniz gibi kendi etrafınızda bulunan insanların da taleplerine yönelik çalışabilirsiniz.

Spotçuluk sektörü çok büyüktür ve bir süreden sonra kendi işletmenizi kurarak yerinde de satış fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

59. EL SANATLARI ÜRETİN

Potansiyel: 5/10
el sanatları

Evde üretim yapabilecek çok sayıda ürün bulunuyor. Örneğin ahşap oyuncak üretimi yaparak bunları satışa sunabilirsiniz.

Düşük sermayeye sahipseniz online satış fırsatlarını değerlendirmeniz önerilir. Örneğin, Instagram’da bir sayfa açarak satış için bu sayfayı kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Instagram Para Kazanmak

60. VERGİ DANIŞMANLIĞI

Potansiyel: 5/10
vergi danışma

Ülkemizde vergi mevzuatı gerçekten çok karışık bir konudur. İşletmeler genellikle mali müşavirler ile çalışıyor ancak bireylerin mali müşavirlerle çalışmak için yeterli kaynağı yok. Eğer deneyime sahipseniz bireyler için vergi danışmanlığı hizmeti sağlayabilirsiniz.

61. OYUNCU EKİPMANLARI SATIŞI

Potansiyel: 5/10
oyuncu ekipman

Bilgisayar oyunlarının trend olduğu 2021 yılında oyuncuların sıklıkla ihtiyaç duyduğu ekipmanlara yönelik bir e-ticaret hizmeti başlatabilirsiniz. Klavye, mause, mause pad, kulaklık gibi -kaliteli- temel oyuncu ekipmanlarını ucuza temin edip satış sunmaya çalışabilirsiniz.

Oyuncu ekipmanlarını stoklayacak kadar sermayeniz yoksa; dropshoping fırsatlarını da değerlendirebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Oyuncak Mağazası Açmak

62. CEP TELEFONU TAMİR ATÖLYESİ

Potansiyel: 5/10
cep telefonu tamir

Cep telefonlarını tamir etmek üzere bir işletme kurulabilir. Bu alanda teknik bilgisine sahip olmanız durumunda hızlıca düşük sermayeler ile başlayabilirsiniz. Özellikle pasaj gibi küçük dükkanlar bu iş için biçilmiş kaftandır.

63. DRONE EĞİTİMİ

Potansiyel: 5/10
drone eğitim

Drone kullanmak ve sertifika almak isteyen kişilere özel bir drone eğitimi başlatabilirsiniz. Ülkemizde son yılların modası olan dronelere yönelik taleplerdeki artışa paralel olarak, eğitim almak isteyenlerde de önemli artışlar kaydediliyor.

Eğitimi kendi droneleriniz üzerinde başlatmanız gerekeceği için ortalama üzerinde bir drone ihtiyacınız olacak.

64. LOKMACI

Potansiyel: 6/10
lokmacı

Eski popülaritesini kaybetmiş olsa da halen işini doğru yapan lokmacılara yönelik ilginin hadsafhada olduğunu belirtmek gerekiyor. Bir lokmacı açmak için düşük sermaye çoğu zaman yeterlidir. Özellikle stant fikirlerini de değerlendirmenizi öneriyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Stant Açmak

65. NOHUT DÜRÜM

Potansiyel: 6/10
nohut dürüm

Nohut dürüm işinde de kar marjları gerçekten çok yüksek. Düşük sermaye ile kolaylıkla başlanabilecek bir iş fikri olarak değerlendirebilirsiniz. Ortalama 15 bin liralık sermaye nohut dürüm işini başlatmak için kesinlikle yeterli bir rakam.

Nohut dürüm işi genellikle seyyar olarak yapılıyor ancak belediyeler tarafından sıklıkla rahatsız edilmemek için sabit bir alan kiralamaya çalışmanızı mutlaka öneriyoruz. Bir dükkanın belirli bir alanını da kullanabileceğinizi unutmayın.

66. DOMATES KURUTMA

Potansiyel: 6/10
kuru domates

Kurutulmuş domates satan sayısız işletmeye yönelik domates kurutma işi yapabilirsiniz. Yılın 4 aylık yaz ve sonbahar dönemlerinde yapacağınız üretim ile önemli düzeyde gelir elde etme şansınız var.

İşe başlamadan önce birkaç numune elde edip satış fırsatlarını değerlendirmeniz önerilir. Ürünlerinizi satın almak isteyen işletmeleri bulmadan önce işe başlamak iyi bir fikir olmayacaktır.

67. KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ

Potansiyel: 7/10
kaz yetiştirme

Hayvancılıkta da yapabileceğiniz birçok karlı iş fikri bulunuyor. Bunlar arasında değerlendirilebilir iş fikirlerinden bir tanesi de kaz yetiştiriciliğidir.

Doğru yapıldığı ve pazar fırsatları iyi değerlendirildiği takdirde düzenli bir gelir elde etmek mümkündür. Kaz yetiştirmek için bir alana sahipseniz; düşük sermaye ile kolaylıkla başlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Balık Çiftliği Kurmak

68. HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ

Potansiyel: 7/10
hindi yetiştirme

Son dönemde kırsal alanda ne iş yapabilirim diyenler için harika potansiyel içeren bir iş fikridir.

Kaz yetiştiriciliği ile benzer bir iş fikri olarak yatırımcısını mutlu eden iş fikirleri arasındadır. Hindileri yetiştirebilecek bir alana sahipseniz kolaylıkla başlayabilirsiniz.

En iyi iş fikirleri arasında bulunan bu fikir ülkemizde hızla yükselen bir iş koluna işaret etmektedir. Hindi yetiştiriciliği alanı ile ilgilenecek olan yatırımcıların mutlaka teşvik ve hibe fırsatlarını da ele alması önerilmektedir.

69. BUTİK TUHAFİYE DÜKKANI

Potansiyel: 7/10
tuhafiye

Mahalle arasında açabileceğiniz basit iş fikirleri arasında yer almaktadır. Küçük bir dükkan açarak tuhafiye ürünlerinin satışını yapabilirsiniz.

Tuhafiyecilikte kar marjı genellikle yüksektir ancak mahalle aralarındaki işletmeler genellikle defter tutmak zorundadır. Dolasıyla yeterli sermayeniz olmadan yürütmek biraz sorun olabilir.

70. SALEP TOHUMU YETİŞTİRİCİLİĞİ

Potansiyel: 8/10
salep

Özellikle kış aylarının vazgeçilmez ürünleri arasında yere alan salep için yapılan salep tohumu yetiştiriciliği potansiyeli yüksek düşük sermayeli iş fikirlerinden biridir. Başlamak için yeterli bir arazi dışında çok fazla sermaye ihtiyacı bulunmuyor. Eğer bir alana sahipseniz hemen değerlendirmenizi mutlaka öneriyoruz.

Salep tohumu her türlü toprakta yetişmemektedir. Öncelikle bir toprak analizi yaptırmanız mutlaka gerekiyor.

71. DÖNER SALONU AÇMAK

Potansiyel: 8/10
döner

Büyük bir döner salonu için 100 bin liraya yakın sermaye lazım ancak küçük bir salon için 15 bin lira kesinlikle yeterli bir rakam. Kolaylıkla başlanabilecek bir iş fikri olarak ön plana çıkan döner salonlarının cirodan kar marjı yüzde 40 civarında bulunuyor.

Bir usta istihdamı dışında 2 kişi ile kolaylıkla başlanabilir. Özellikle rekabetin az olduğu bir lokasyonda iş fırsatı daha yüksek olabilir.

72. ÇOCUK OYUN ALANI

Potansiyel: 8/10
çocuk oyun alanı

Çocukların keyifle vakit geçirebileceği bir oyun alanı kurabilirsiniz. Bu tür oyun alanlarında kira dışındaki diğer masraflar çok yüksek değildir. Birkaç 3 yaş üstü oyun parkuru kurmak için çok fazla sermaye talebi oluşturmamaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Türkiye’de Olmayan ve Yapılmamış Zekice İş Fikirleri

73. KOMBİ BAKIM HİZMETİ

Potansiyel: 8/10
kombi

Yaklaşık 10 milyon kombinin aktif çalıştığı bir ülkede yüksek potansiyel içeren iş fikirlerinden biri de kombi bakımıdır.

Özellikle doğalgaz fiyatlarının hızla yükseldiği ve konut giderlerinde önemli bir harcama kalemine dönüştüğü bir ortamda kesinlikle değerlendirmeniz gerekiyor. Kombi bakımı yapmak zor değil. Birkaç ay başka bir bakım işletmesinde dahi çalışarak kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Hatta Youtube’de bu konuda çok ayrıntılı videoların olduğunu belirtelim.

74. ÇİĞKÖFTECİ

Potansiyel: 7/10
çiğköfte

Düşük sermaye ile bir bayilik alınarak başlanabilir. Rekabetin düşük olduğu bir ortamda lezzetli bir çiğköftenin alıcısını bulmanız hiç zor olmayacak. Özellikle evlere hızlı servis fırsatını da kullanmanız mutlaka önerilir.

Çiğköfte sektörüne hızlı bir giriş yapmak için ortalama 12 bin liralık paketler ile bayilik veren çiğköfte firmalarından biri ile iletişime geçebilirsiniz. İlgili firmalar satışa başlamanız için her türlü ürünü temin etmektedir. Dolayısıyla az sermaye ile kendi işinize başlamak için harika bir iş fikridir.

İNCELEYİN: En İyi Çiğköfte Markaları

75. BİSİKLET KİRALAMA

Potansiyel: 4/10
bisiklet kiralama

Potansiyeli düşük olsa kolaylıkla başlanabilmesi açısından değerlendirilebilir. Birkaç bisiklet satın alarak bunları işlek noktalarda kiralayabilirsiniz. Özellikle sahil şeridinin veya ormanlık güzel bir parkurun olduğu lokasyonlarda para kazandırabilecek bir iş fikridir.

76. BÜFE AÇMAK

Potansiyel: 10/10
büfe

Büfelerin bir kısmı çok büyük süpermarketler kadar gelir elde etmektedir. Büfelerde sınırlı ürün bulunmakta olmasına rağmen nakit dönüşümü çok yüksektir. Özellikle işlek noktada açılabilecek köşe başı bir büfede hiç ummadığınız kadar gelir elde etme potansiyeline sahipsiniz.

Tekel ürünleri dışında her türlü atıştırmalık ürünü bulundurun. Ayrıca yaz aylarında mutlaka dondurma da bulundurmanız önerilir. Kar marjını artırmak için oyuncaklar, süt mısır, gazete gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.

İNCELEYİN: Tarım Kredi Market Bayilik

77. SU BAYİLİĞİ

Potansiyel: 8/10
su bayi

Rekabetin düşük olduğu bir lokasyonda başlanabilir. Kar marjı çok yüksek olmasa da sürümden kazanma seçeneği nedeniyle yatırımcıların ilgisini çeken bir iş fikridir. Değerlendirmek için 15 bin liralık başlangıç sermayesi çoğu zaman yeterlidir.

Önemli olan müşterilerin taleplerine çok hızlı bir şekilde cevap verebilmekten geçiyor. Tüm yerel reklam seçeneklerini değerlendirmeyi asla ihmal etmeyin.

78. KOMİSYONCULUK

Potansiyel: x/10
komisyon

Ticaretin olmazsa olmaz unsuru komisyonculuktur. Aslında tüm ticaret faaliyetleri komisyonculuk olarak değerlendirilebilir. Paranız-sermayeniz ölçüsünde ucuza ürün bulup, bunları daha pahalıya alacak olan müşteriler bulmanız gerekiyor.

Hayal gücünüz ile pazar araştırma yeteneğinizi bir araya getirerek dönemsel harika ürünler bulabilme şansınız var. Girişimcilik hazıra konmak değildir. Kendiniz de araştırma yapabilmeniz ve piyasadaki arz-talep dengesini sürekli inceleyebilmeniz gerekiyor.

79. ÇAĞRI MERKEZİ

Potansiyel: 5/10
çağrı merkezi

Kendi evinizden de başlayabileceğiniz düzenli gelir sağlayan işler arasında bulunuyor. Potansiyeli çok yüksek olmasa da düzenli bir gelir akışı sağlamak amacıyla tercih edilebilir.

Birçok iş arama platformunda çağrı merkezi destek personeline yönelik başvuru yapabilir ve eğer mülakatı geçerseniz kolaylıkla işe sahip olabilirsiniz. Kazancınız genellikle asgari ücretin üzerinde bulunuyor ve evden çalıştığınız için başka ek iş fikirlerini de değerlendirebilirsiniz.

80. MİDYE SATIŞI

Potansiyel: 5/10
midye

Seyyar olarak tercih edilebilecek işlerden biridir. İşlek bir güzergahta başlamak için 2 bin liralık sermaye yeterlidir. Lezzet ön plandadır. Eğer lezzetli midye-dolmalar hazırlayabilirseniz kısa sürede bir lezzet durağına dahi dönüşme şansınız var.

81. FOTOKOPİCİ

Potansiyel: 7/10
fotokopici

Okullara yakın bir lokasyonda bir fotokopici açabilirsiniz. Sermayeniz tek bir cihaz için yeterli olacaktır. Para kazandıkça makine sayısını artırma şansınız var. Önemli olan öğrenciler için hazırda sorular, şablonlar, testler bulundurabilmekten geçiyor.

82. MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ

Potansiyel: 6/10
mantar

Para kazandıracak çok sayıda mantar türü bulunuyor. Özellikle istiridye mantarı üretimine evinizin küçük bir alanında dahi başlamak çok kolaydır.

Mantar yetiştiriciliğinin en büyük avantajlarından biri pazar sorunu olmamasıdır. Üstelik başlamak için çok az sermayeler ile bile yeterli düzeydedir.

83. AKSESUAR BUTİĞİ

Potansiyel: 6/10
aksesuar butik

Birkaç lira ile satın alınıp onlarca lira ile satılan çok sayıda aksesuar bulunuyor. Küçük aksesuarlara yönelik bir satış butiği açabilirsiniz. Sektörün en büyük avantajlarından biri ise Instagram satış fırsatıdır. Instagram üzerinden de ciddi satış fırsatları bulunmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Al Sat İşleri Yapmak İçin En Karlı 24 Ticaret Fikirleri

84. PEYZAJ HİZMETİ

Potansiyel: 5/10
peyzaj

Türkiye’de pek olmayan bir sektör olmasına karşın son dönemde özellikle bahçe düzenleme işleri ile birlikte satın alınan bir hizmettir. Büyük şehirlerde değerlendirilebilecek bir iş fikridir. Genellikle bahçesi bulunan iş yerleri ve konutlar için hizmet verilmektedir. Birkaç referans elde edildikten sonra iş alma hacmi daha fazladır.

85. GOLF KOÇU

Potansiyel: 5/10
golf

Golf günümüzün en moda spor türleri arasında yer alıyor. Ancak genellikle golfe yeni başlayanlar bir koça ihtiyaç duymaktadır. Bu konuda yeteneğiniz varsa değerlendirmek üzere bir işletme başlatabilirsiniz.

86. DONDURMA STANTI

Potansiyel: 6/10
dondurma stand

Yaz aylarında başlanabilecek az sermaye isteyen bir iş. İşlek bir noktada bir dondurma standı açarak para kazanabilirsiniz.

87. PROMOSYON ÜRÜNLERİ SATIŞI

Potansiyel: 6/10
promosyon

Promosyon ürünlerini kendiniz üretmek ve satmak için genellikle çok fazla sermayeye ihtiyacınız olur. Ancak bunları satmak için küçük bir ajans kurmak ve işletme işletme dolaşarak iş bulmaya çalışmak için çok fazla sermaye ihtiyacınız bulunmuyor.

Hemen hemen her işletme dönemsel olarak promosyon ürünlerine ihtiyaç duyar. Dolayısıyla para kazanmak için tek yapmanız gereken işletmelere gitmek ve ilgilenebilecekleri ürünleri sunmaktır.

88. ŞAPKA YAPIM İŞİ

Potansiyel: 5/10
şapka yapımı

Son dönemde baskılı ve isme özel şapkalara olan talep arttı. Çok basit ve ucuz bir makine yardımı ile bu baskılar gerçekleştiriliyor. 15 bin liralık sermaye ile başlamak mümkün.

89. RESTORASYON HİZMETİ

Potansiyel: 3/10
restorasyon

Bu iş ülkemizde henüz istenilen bir pazar payına sahip değildir. Dolayısıyla rekabetin neredeyse olmadığı bir sektördür. Online olarak hizmet vermek için başlayabilirsiniz. Tabii ki bu alanda yeteneğinizin olması ve fotoğraflar-antika ürünler için restore hizmeti verebilmeniz gerekiyor.

İş başına gelir oranı çok yüksektir. Ortalama olarak küçük bir fotoğraf düzenlemesi için bile 500-1000 lira arası ücret alırsınız.

90. İMAJ DANIŞMANI

Potansiyel: 3/10
imaj danışma

Başkalarına imaj konusunda destek sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız neden bir imaj danışma ajansı açmıyorsunuz? Şu anda birçok büyük şehirde mevcut olarak müşterisi hazır bir sektördür. Elbette sektörde tanınmadan iş almak bir hayli zor olacak.

Sosyal medya platformlarını kullanarak sektördeki insanlara ulaşmanız ve sektörü takip ederek iş fırsatlarını değerlendirmeniz gerekiyor.

91. KREŞ TASARIM HİZMETİ

Potansiyel: 4/10
kreş

Türkiye’de kreşlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Kadının iş hayatına geçişinin hızlanması dolayısıyla kreş hizmetlerine olan taleplerin önümüzdeki yıllarda da ciddi oranda artması bekleniyor. Dolayısıyla çok ilginç tasarımlarla karşımıza çıkan kreşler için tasarım hizmeti sağlayabilirsiniz.

Eğer bütçeniz yeterliyse anahtar teslim kreş hizmeti de başlatabilirsiniz.

92. ASANSÖR BAKIMI

Potansiyel: 10/10
asansör bakım

Çok büyük ve para kazandıran bir sektördür. Konutların asansör bakımı için hizmet verilen bu iş fikrinde öncelikle yetkili bir bakım servisi olmanız gerekiyor. Sertifika konusunu başarıyla tamamladıktan ya da sertifikası bulunan birini istihdam ettikten sonra sektöre giriş yapabilirsiniz. Asansör bakım hizmetini vermek için konut konut gezmeniz ve bina yöneticileri ile görüşmeniz gerekiyor. Fiyat avantajı sağlayarak kolaylıkla iş bulabilirsiniz.

Asansör bakım hizmetinden iyi bir düzeyde para kazanırsanız, asansör kurulumu konusunda da hizmet vermek için işletmenizi geliştirebilirsiniz.

93. TATLI STANDI

Potansiyel: 5/10
tatlı stant

Sokak tatlıcıları küçük bir sermaye ile yaptıkları işten ay sonunda önemli bir gelir elde edebiliyor. Çok düşük maliyetlerle üretilen tatlılar önemli bir kar marjı ile satışa sunulmaktadır. İşlek bir nokta bulabilirseniz eğer kısa bir süre içerisinde önemli bir iş hacmi elde edebilirsiniz.

94. REKLAM SATIŞI

Potansiyel: 4/10
rklmstsi

Ülkemizdeki reklam ajanslarının tamamı reklam işlerini bulmaktan para kazanıyor. Bu ajanslara başvuruda bulunarak reklam satışı için iş alabilirsiniz. Ajanslar size düzenli bir gelir vermeyecektir. Getirdiğiniz iş kadar komisyon elde edersiniz.

Reklam satışı yapabilmek için işletme işletme gezmeniz gerekiyor. İkna kabiliyetiniz yüksekse değerlendirmenizi öneririz.

95. ŞARKI SÖZÜ YAZARLIĞI

Potansiyel: 4/10
şarkı sözü

Youtube’nin gelişimi ile birlikte çok fazla amatör müzisyene şarkı sözü ihtiyacı bulunuyor. Kendinize bu konuda güveniyorsanız şarkı sözü yazarak bunların satışı için çaba gösterebilirsiniz. Youtube‘de müzik yapan şarkıcılara da ulaşabileceğiniz gibi bir ajans yardımı ile de şarkı sözlerini satabilirsiniz.

Elbette sektörde çok fazla şarkı sözü yazarı olduğunu söylemek gerekiyor. Dolayısıyla dikkate değer bir ürün ortaya koymadan satış yapmanız zor olabilir.

96. SERA KURULUM DESTEĞİ

Potansiyel: 4/10
sera

Ülkemizde seracılık neredeyse her yıl yüzde 30 büyüyen bir sektör. Her yıl birçok yeni çiftçi seracılığa yönelmektedir. Ancak seracılık her aşamasıyla deneyime sahip olmayan çiftçiler için büyük problemler oluşturabiliyor. Bu konuda deneyim elde ederek, seracılık kurulum desteği hizmeti sağlayabilirsiniz.

Potansiyeli düşük olmasına rağmen sektörde rekabetin olmaması ciddi bir avantaj olarak ön plana çıkıyor. Online reklamcılık faaliyetlerine de yönelerek önemli bir iş potansiyelini aralayabilirsiniz.

97. PARAŞÜT HİZMETİ

Potansiyel: 4/10
paraşüt

Bulunduğunuz lokasyon paraşüt kullanımı için uygun bir alansa; az sermaye ile kolaylıkla paraşüt hizmeti sağlamak üzere bir iş kurabilirsiniz.

98. VİTAMİN BAR

Potansiyel: 5/10

vitamin bar

Meyve suyu konusunda hizmet veren vitamin barları çok az yatırım sermayesi ile kurulabilen karlı iş fikirleri arasında yer almaktadır. Vitamin barları kurmak birkaç gün almakta olup yıllarca düzenli gelir getirme potansiyeli barındırıyor.

Tek kişi ile kurulabilen bu işletmeler genellikle turistik noktalarda önemli iş hacmi sağlıyor.

99. GÖZLEME SATIŞI

Potansiyel: 5/10
gözleme yemek

Çok az sermaye ile kurulan gözleme satışı dükkanları birçok lokasyonda aylık 10 bin liraya kadar gelir elde edilebilen işletmelerdir. Genellikle kadınlar tarafından tercih edilen iş fikirlerinden bir tanesidir. Değerlendirmek üzere küçük bir dükkan kiralayarak işe başlayabilirsiniz.

Bu işi yapacaksanız mutlaka broşür bastırıp yakınlardaki tüm ev ve iş yerlerine dağıtmanızı öneriyoruz. Ayrıca eve servis hizmetine de sahip olmanız gerekiyor.

100. PETSHOP

Potansiyel: 6/10
petshop

Ortalama büyüklükte bir petshop için 60-70 bin liralık sermayeye ihtiyacınız var. Ancak küçük bir petshop açarak sektöre daha basit bir başlangıç da yapabilirsiniz.

Özellikle kedi ve köpek ürünlerinden bulundurarak iş hacmini takip edebilirsiniz. Çok fazla stok yapmanıza gerek yok. Sermayeniz ölçüsünde değerlendirebileceğiniz bir iş fikridir.

101. BUTİK OYUNCAKÇI

Potansiyel: 6/10
oyuncakçı

Butik bir oyuncak dükkanı açarak da düşük sermayenizi değerlendirebilirsiniz. Ortalama olarak stok yapmadan işe başlamak için 15 bin lira yeterli olabilir. Ancak işinize sağlıklı başlamak için bir ortak aramak kesinlikle kötü bir fikir olmayacaktır. Çünkü bu iş fikrinde dekorasyon önemlidir ve dekorasyon önemli bir gider kalemidir.

102. KARGO ŞUBESİNE ARAÇ TAHSİSİ

kargo şubesi

Kargo şubesi açmak yüksek maliyetli karlı bir iş fikri olarak dikkat çekmektedir. Eğer bu işte düşük sermayeli avantajlı bir fikir arıyorsanız, acenteye araç tahsisi sağlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kargo Şirketi Açmak

103. GİYİM MAĞAZASI AÇMAK

giyim bayilik

Ülkemizde yapılabilecek en karlı iş fikirlerinden biri de giyim mağazası açmaktır. Kısa sürede kurulabilen giyim mağazaları özellikle içerdiği düşük risk potansiyeli nedeniyle tercih edilebilecek iş fikirleri arasında yer almaktadır.

Özellikle bayilik veren giyim firmaları aracılığıyla artık işi kurmak ve geliştirmek çok daha kolay. Az sermaye avantajı için ise daha düşük markaların bayiliği tercih edilmelidir.

104. ROMANOV KOYUNU YETİŞTİRİCİLİĞİ

romanov koyunu

Kuzu verimi oldukça yüksek olan bir koyun türüdür. Oldukça güçlü yapısı ile ülkemizde son dönemde en çok tercih edilen küçükbaş yetiştiricilik türü olmayı başarmıştır. Yüksek verimi nedeniyle az sermaye ile bile bu iş fikrine başlamak ve önemli düzeyde gelir elde etmek mümkündür.

AYRINTILAR: Romanov Koyunu Yetiştiriciliği

105. TAMİR ATÖLYESİ

Potansiyel: 6/10

tamir atölyesi (1)

Tamir atölyelerini kurmak sermaye açısından ciddi avantaj içermektedir. Ortalama 15 bin lira gibi bir sermaye ile orta düzey bir tamir atölyesi kurabilirsiniz.

Tamir atölyesini kurmadan önce yapmanız gereken, tamir için uygun niteliklere sahip olup olmadığınızı belirlemektir. Ardından birkaç elektronik aletten başlayarak, tamir hizmeti verdiğiniz ürünlerin sayısını artırabilirsiniz.

106. SOSYAL MEDYA DANIŞMANLIĞI

Potansiyel: 7/10
sosyal medya

Az sermaye ile başlanabilecek iş fikirlerinden biri de sosyal medya danışmanlığı vermek üzere bir işletme kurmaktır. Profesyonel düzeyde başlamak için çok geniş bir ekibe ihtiyacınız bulunuyor olsa dahi tek başınıza da başlayabileceğiniz bir iş fikridir.

İşletmeler ve ünlü kişiler için sosyal medya paylaşımlarının hazırlanması, zamanlanması, hesapların büyütülmesi, gelen sorulara yanıtların verilmesi ve istenilen zaman düzeylerinde raporların oluşturulması da bu işin bir parçasıdır.

107. AV MALZEMELERİ DÜKKANI

Potansiyel: 6/10

av malzemeleri (1)

Küçük bir dükkanda yapılabilecek en iyi iş fikirlerinden biri de av malzemeleri dükkanı açmaktır. Balık veya kara avcılığı için malzemeleri satmak üzere küçük bir işletme kurabilirsiniz. Bu tür işletmeler için de çok fazla alana ihtiyacınız yok.

Standart olarak 30 metrekarelik bir alan işletmenizin tüm hizmetlerini başarılı bir şekilde sağlamak için yeterli olacaktır. Av malzemeleri dükkanı açmak için bayilik üzerinden ilerleyebilirsiniz. Konu hakkında eşsiz bilgilere Av Malzemeleri Bayiliği rehberinden erişebilirsiniz.

108. AVM’DE STANT AÇMAK

avm stant

Son dönemin en karlı ve popüler iş fikirlerinden biridir. Üstelik az sermayeli olarak yapabileceğiniz nadide potansiyeldeki iş fikirleri arasında yer alması hasebiyle oldukça önerilmektedir. Özellikle parfüm, çeşitli gıdalar ve aksesuar stantları oldukça yüksek kar marjlarına ulaşabilmektedir.

109. OYUNCAK TASARIMI

Potansiyel: 5/10

OYUNCAK TASArımı

Oyuncak tasarımı yaparak çok düşük sermayeli bir kariyer fikrini hayata geçirebilirsiniz. Ucuz maliyetli iş fikirleri söz konusu olduğu zaman bu alanda bir kurs görerek oyuncak tasarımı yapıp para kazanabilirsiniz. Kendi oyuncaklarınızı da üretebilir veya oyuncak firmalarına tasarımlarınızı satabilirsiniz.

110. SOHBET BOTU YAPIMI

Potansiyel: 5/10

sohbet botu

İşletmelerin büyük bir kısmı müşterilerine online destek vermek için canlı destek hizmetini kullanıyor. Ancak bu hizmete gelen sorular genellikle çok basit cevaplara sahip oluyor. Bu durum nedeniyle işletmeler her yıl milyonlarca saat gereksiz mesai kaybı yaşıyor. Dolayısıyla son dönemde dünyada canlı destek botları yoğun olarak kullanılıyor. Ancak bu hizmetlerin her şirket için özelleştirilebilir olması gerekiyor.

İlgili hizmeti ülkemizde vererek her şirket için ayrı canlı destek botlarını kurarak önemli bir girişimcilik adımını atabilirsiniz. Her şirketin ayrı ürün ve hizmetleri olduğu için gelen sorular farklıdır ve bu soruları önceden tahmin ederek, olası tüm cevapların botlar aracılığıyla tespitinin önceden sağlanmış olması gerekiyor. Canlı destek bot hizmeti teknik gereksinim talep etmektedir. Kendi işletmenizi kuracaksanız kalifiye personel ihtiyacınız üst düzeyde olacaktır. Bu durum da yüksek sermaye talebi veya yüksek gider ile karşılaşmanıza neden olacak.

111. SU ARITMA CİHAZI BAKIMI

Potansiyel: 9/10

su arıtma

Son yıllarda Türkiye’de en çok satılan ürünlerin başında su arıtma cihazları gelmeye başladı. Ancak bu cihazlar bir yıllık gibi bir süre içerisinde filtre kirlenmesi ve dolayısıyla bakteri oluşumu gibi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır.

Sağlık endişelerinin bu denli arttığı bir ortamda yapılabilecek yüksek potansiyel içeren iş fikirleri arasında yer almaktadır. Üstelik filtre değişimi ve tatlandırıcı değişimi oldukça kolay bir süreçtir. Bu konuda birkaç günlük eğitim alarak çok az sermaye ile bile bu iş fikrinden para kazanabilirsiniz.

İNCELEYİN: 100 Bin TL İle Ne İş Yapılır?

112. BEBEK ve ÇOCUK BAKICILIĞI

Potansiyel: 3/10
bebek bakıcı

Neredeyse hiçbir sermayeye sahip olmadan başlanabilecek iş fikirlerinden bir tanesidir. Potansiyeli düşük olmasına rağmen kısa sürede başlama potansiyeli göz önüne alındığında; orta düzeyde sermaye elde etmek için hızlıca başlanabilecek iş fikirlerinden biri olması nedeniyle değerlendirilebilir. Kariyer açısından da uzun soluklu olarak değerlendirilebilecek mesleklerden biridir.

113. EV TEMİZLİĞİ

Potansiyel: 5/10
ev temizleme

Tek başınıza amatör düzeyde veya birkaç kişi ile daha profesyonel düzeyde başlayabileceğiniz iş fikirleri arasında yer alıyor. Ev temizliğine giderek önemli kazançlar elde etmek mümkündür.

Önemli olan ilk etapta biraz referans almak için düşük fiyatlar ile çalışmayı kabul etmektir. Bu sektörde referanslar önemlidir ve güven ön planda olduğu için referanslarınızı artırdıktan sonra gelir potansiyelinizi ciddi düzeyde artırma fırsatına sahipsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Güzel Yaratıcı ve Modern Dükkan – Firma ve Şirket İsimleri

114. TADİLAT

Potansiyel: 6/10
tadilat

Ne iş yapabilirim diye düşünenler için çeşitli ürünler için tadilat hizmeti veren bir atölye kurabilirsiniz. Özellikle son yıllarda Türkiye’de antik ürünlere yönelik tadilat hizmetlerine olan talep artmıştır.

Örneğin, eski bir tablo veya mobilya takımı için tadilat hizmeti verebilirsiniz. Sektör çok kapsamlıdır. Beceri ve deneyiminiz ölçüsünde hizmetlerinizi çeşitlendirebilirsiniz.

İş vermeye başladıktan sonra sosyal medyaya önem vermenizi ve ulusal çapta hizmet başlatmanız önerilir.

115. TÜPÇÜ DÜKKANI

Potansiyel: 6/10

tüpçü

Son yıllarda doğalgaza geçiş süreci hızlanmış olsa da halen çok sayıda konut ve iş yeri tüp ihtiyacına sahiptir. Özellikle rekabeti düşük bölgelerde bir tüpçü dükkanı açılarak para kazanma potansiyeli değerlendirebilir.

Toplu alım yapmadığınız sürece az sermaye ile yapılabilecek iş fikirleri arasında yer almaktadır.

İşe girmek isteyenler Tüpçü Açmak rehberine göz atabilir.

116. OYUN EVİ

Potansiyel: 8/10

oyuncak dükkan

Çocuklar için bir oyun evi açarak önemli bir gelir akışı elde edebilirsiniz. Son yıllarda bu işi yapmak için gerekli sermaye düzeyi artış gösteriyor. Bu sebeple işi kurmak için sermayeniz çok düşük düzeyde bulunuyorsa; bir ortak bulmak iyi bir fikir olabilir.

İşi kurmak isteyenler Oyun Evi Açmak rehberine göz atabilir.

Sermayesiz İş Fikirleri 2 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
5 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 10 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
20 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 50 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
100 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 200 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri

“Az Sermaye ile Yapılabilecek 116 Yatırım ve İş Fikirleri / Ne İş Yapabilirim?” üzerine 38 yorum

  1. Birde benim bulunduğum ilcede cocuk giyimi cok var ama tesettur giyimi o kadar fazla yok olanların icinde de sadece birtanesi taninmiş o da istedigi gibi fiyat sisiriyor. Bu iş icin ortalama ne kadar sermaye gerekli

    Yanıtla
    • Merhaba,

      80 metrekarelik bir tesettür giyim dükkanı için 600.000 TL başlangıç için yeterli olacaktır.

      Yanıtla
  2. Merhaba benim mesleğim tekstil bir hafta önce işimden ayrildım ve artik gercekten kendi işimi kurmak istiyorum benim kafamdaki işler biri bebek giyim magazası biride bayan tesettür magazası tam olarak nerden nasil baslamaliyim ve bu islerle ilgili sizin dusunceleriniz nedir. Simdiden tesekurler.

    Yanıtla
  3. Selamünaleyküm ben sağlık meslek lisesi hemşire yardımcısı mezunuyum üniversite okumadan medikal dükkanı açabilir miyim

    Yanıtla
  4. Merhaba en çok ilgimi çekenler stant işleri yada AVM de stant açmak kolaylık la yapabilirim ama nasıl başlamam gerektiğini bilmiyorum sadece tasarlıyorum sizce nerden başlamalıyım

    Yanıtla
    • Merhaba,

      İlk adım doğru lokasyonda bir dükkan kiralamaktırr. AVM’ler için de ilk olarak fiyat teklifi almanız gerekiyor. AVM’lerde kiralama ücretleri maalesef 2023 yılında oldukça yüksekdi. Dolayısıyla çok iyi bir stratejiye ihtiyacınız olacak.

      İyi çalışmalar.

      Yanıtla
    • Merhaba,

      Bağlı bulunduğunuz belediyeye giderek işgaliye ücreti ödemeniz gerekiyor.

      Bir belediyenin yetki ve tasarrufunda bulunan yol, meydan, kaldırım, pazar, yeşil alan, otopark, sahil, iskele, istasyon, köprü gibi yerlerden bir kısmının herhangi bir maksat için (çadır, stant, gösteri, tanıtım, dondurma dolabı, simit-mısır vs. tezgâhı, masa sandalye vb. konulması) işgali için ücret ödemeniz gerekiyor.

      İyi çalışmalar.

      Yanıtla
  5. E-ticaret işine 6’bin yatırmama rağmen 5 aydır satış yapamadım. DropShoping yapıyorum ama mevcut satışım Arap Emirlikleri’nde olduğu için pek başarılı olmuyor herhalde. Kanada’da satış yapabilmek için de extra’dan 40’dolar ödemem gerekli.. Tıkandım kaldım. Sıradaki hamlemi nasıl yapmalıyım?

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Sattığınız ürünlerin potansiyeli ne durumda? Genellikle en büyük problem bu aşamada yaşanmaktadır.

      Yanıtla
    • Merhaba,

      Google’de “Otomat Makineleri” şeklinde bir arama yapmanız yeterlidir. Reklam olmaması adına firma ismi veremiyoruz.

      İyi çalışmalar.

      Yanıtla
  6. Merhaba .. bizim hamamimiz var cok az isler durumda.. önüne otoyikama yapsam onu da başka is diye mi bildirmek gerekli.. yoksa zaten var olan is yeri içinde olur mu ? Sonucta işimiz yıkama:)))

    Yanıtla
  7. 15 bin devlete odenecek ıvır zıvır tutar.esnaf sanatkar odasına uye ol.kios a uye ol.tabela vergsi.yıllık vergi.bagkur u.elektrik su..battın

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Evet maalesef ülkemizde resmi işlemler için gerekli tutarlar son derece yüksektir. Ayrıca vergi oranlarının yüksekliği nedeniyle de iş yapan girişimcilerimiz sorun yaşıyor. Ancak KOSGEB gibi kuruluşlar aracılığıyla ciddi destekler alma şansınızın olduğunu da belirtmek isteriz.

      Yapmak istediğiniz iş fikrini belirtirseniz size yardımcı olmak isteriz.

      İyi çalışmalar.

      Yanıtla
  8. ilk hedefimi belirledim dekoratif mum yapma bence hem tasarım hemde eğlenerek el sanatlarımı hünerleni gösteren bir iş bu hedefta başarılı olamazssam 2. hedefim vitamin bar

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Dekoratif mum sektöründe rekabet çok sınırlı. Bu nedenle mutlaka hedefleriniz arasında yer almalı. Bir sorunuz olursa burada olacağız.
      İyi çalışmalar.

      Yanıtla
  9. Uygulama geliştirme üzerine bir kurs görüyorum ama halen nasıl iş alabileceğimi bilmiyorum. İş imkanları nelerdir?

    Yanıtla
    • Merhaba,

      Kendi uygulamanızı yapabilir ya da mevcut bir işletme için çalışabilirsiniz. İş arama platformlarına göz atmak ya da doğrudan bu tür ajanslara mail atmak iş potansiyelinizi artırabilir.

      İyi çalışmalar.

      Yanıtla
    • Merhaba,

      İmaj danışmanlığı için önemli düzeyde referans ihtiyacınız olacak. İlk dönemde iş arama sürecinden başarıyla sıyrılabilirseniz; önemli bir konuma gelmeniz uzun sürmeyecektir.

      İyi çalışmalar.

      Yanıtla

Yorum yapın