Komisyonculuk Yaparak Kısa Sürede Para Kazanmak

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! ÜCRETSİZ 100 BİN TL SANAL PARA İLE KENDİNİ DENE.

Komisyonculuk dünya genelinde en yüksek gelir fırsatlarını sağlayan iş fikirlerinden biridir. Siz de komisyonculuk faaliyetlerini gerçekleştirerek kısa sürede para kazanmak üzere kendi işletmenizi hayata geçirebilirsiniz.

Komisyonculuk oldukça aktif bir iş koludur. İş hayatında hareketli bir süreç geçirmek isteyenler için önerilen iş fikirleri arasında yer almaktadır. Son yıllarda ekonomisi büyüyen Türkiye’de yapılabilecek en iyi iş fikirleri arasında yer almaktadır.

Siz de komisyonculuk yaparak para kazanmak istiyorsanız, rehberimizdeki adımları kullanarak iş potansiyelinizi büyük ölçüde artırabilirsiniz.

KOMİSYONCULUK NEDİR? NASIL YAPILIR?

Komisyonculuk genel olarak bir ürünün toptan ya da perakende olarak SATIN ALINMADAN temin edildikten sonra satılması ve satıcıdan komisyon alınması sürecidir. Temel şartlar altında komisyoncular bir nakide sahip olmadan ya da nakitini kullanmadan gelir elde ederler. Komisyonculara talep olunmasının ana nedeni; komisyoncuların bir malı piyasa fiyatından ya da piyasa fiyatından daha yüksek satabilme kabiliyetidir.

Komisyonculuk, bir mal veya hizmetin satışı veya satın alınması işleminde aracılık yapan bir kişi veya kuruluşun faaliyetidir. Komisyoncu, satıcı ve alıcı arasında bir köprü görevi görür ve satış işleminin gerçekleşmesi için gerekli adımları atar. Bu adımlar arasında fiyat belirleme, pazarlama, müzakere, ödeme işlemleri ve teslimat yer alabilir. Komisyonculuk işlemi genellikle bir komisyon ücreti karşılığında gerçekleştirilir.

Komisyonculuk yapmak için temel şartlar altında sahip olmanız gereken ana yetenek; müşterileri ikna kabiliyetidir. İnsanları ikna etmek konusunda kendinize güveniyorsanız, siz de komisyonculuk yapmak üzere faaliyete koyulabilirsiniz.

Komisyonculuk yapmak için aşağıdaki komisyonculuk alanlarından birini seçersiniz ve ardından satılacak bir ürün kategorisi belirlenir. Ürün temini sağlandıktan sonra; ürün için potansiyel müşteriler bulunmalıdır. Komisyoncular genellikle seyyar olarak çalışırlar. Ancak daha ciddi bir faaliyette bulunmak isteyenler, küçük bir ofis kurulumu da gerçekleştirerek müşterilerine güven sağlayabilirler.

İNCELEYİN: En Karlı Sektörler

KOMİSYONCULUK ALANLARI NELERDİR?

Komisyonculuk birçok farklı alanı bulunmaktadır. Hangi alanı seçtiğiniz, komisyonculuk geliriniz üzerinde oldukça etkilidir. Özellikle kendiniz için en uygun alanı seçmeniz önemlidir. Doğru bir alanda faaliyete başlamak için komisyonculuk alanlarını öğrenmeniz ve onlara hakim olmanız tavsiye edilir.

En çok para kazandıran komisyonculuk alanları:

  1. Gayrimenkul komisyonculuğu: Emlak komisyoncuları, ev veya işyeri satışı veya kiralaması gibi gayrimenkul işlemlerinde aracılık yaparlar.
  2. Finansal komisyonculuk: Finansal komisyoncular, hisse senedi, tahvil, döviz ve emtia gibi finansal araçların alım satımında aracılık yaparlar.
  3. Sanayi komisyonculuğu: Sanayi komisyoncuları, üreticiler ve tüketiciler arasında mal alım satımı yaparlar.
  4. Sigorta komisyonculuğu: Sigorta komisyoncuları, sigorta şirketleri ve müşteriler arasında sigorta poliçelerinin satışı ve yönetimi konusunda aracılık yaparlar.
  5. Sanat komisyonculuğu: Sanat komisyoncuları, sanat eserlerinin satışı ve satın alınması konusunda aracılık yaparlar.
  6. İnternet komisyonculuğu: İnternet komisyoncuları, e-ticaret sitelerinde ürünlerin satışı ve satın alınması konusunda aracılık yaparlar.
  7. Taşımacılık komisyonculuğu: Taşımacılık komisyoncuları, nakliye şirketleri ve müşteriler arasında taşımacılık işlemlerinde aracılık yaparlar.
  8. İthalat ve ihracat komisyonculuğu: İthalat ve ihracat komisyoncuları, ürünlerin yurt dışına satışı veya yurt dışından ithalatı konusunda aracılık yaparlar.
  9. Gıda komisyonculuğu: Gıda komisyoncuları, gıda ürünlerinin alım satımı konusunda aracılık yaparlar.
  10. İlaç komisyonculuğu: İlaç komisyoncuları, ilaç firmaları ve eczaneler arasında ilaçların satışı ve dağıtımı konusunda aracılık yaparlar.
  11. Tekstil komisyonculuğu: Tekstil komisyoncuları, tekstil ürünlerinin alım satımı konusunda aracılık yaparlar.
  12. Elektronik komisyonculuğu: Elektronik komisyoncular, elektronik ürünlerin alım satımı konusunda aracılık yaparlar.
  13. Otomotiv komisyonculuğu: Otomotiv komisyoncuları, otomotiv ürünlerinin alım satımı konusunda aracılık yaparlar.
  14. Turizm komisyonculuğu: Turizm komisyoncuları, turizm paketlerinin satışı üzerinden komisyon kazanırlar.

İNCELEYİN: Parasız İş Kurmak

İNCELEYİN: Franchising Nedir

Sermayesiz İş Fikirleri 2 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
5 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 10 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
20 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 50 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
100 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 200 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri

Yorum yapın