Zengin Eden 126 İmalat ve Üretim Fikirleri

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! ÜCRETSİZ 100 BİN TL SANAL PARA İLE KENDİNİ DENE.

Üretim fikirleri için harika bir rehber arayanlar için Türkçe olarak hazırlanan en iyi imalat fikirleri rehberinde bulunuyorsunuz. Bu rehberde üretim yaparak para kazanmak ve hatta zengin olmak isteyenler için gıdadan, teknolojiye; aksesuardan mobilyaya kadar 125 farklı üretim fikri yer almaktadır. Rehberimizi kullanarak kendi fabrikanızı ve üretim imalathanenizi kurmak üzere çalışmaya başlayabilirsiniz.

Ne üretebilirim şeklinde bir sürecin ardından iş dünyasına imalat ve üretim bazında giriş yapmak isteyen girişimci ve yatırımcılar için yüzlerce farklı sektörde değerlendirilebilecek çok sayıda imalat ve üretim fikri vardır. Bu üretim ve imalat fikirleri her biri kendi içerisinde farklı bir planlama, sermaye, girişim ve deneyim talep ediyor. Bir alanda uzmanlaşmak iş dünyasında her zaman daha sağlam temeller atmanızı sağlar. Dolayısıyla en yakın olduğunuz üretim fikirlerine odaklanmanızı öneririz.

Üretim yapmak istiyorum veya imalat sektörüne girmek istiyorum diyorsanız; büyük ihtimalle önemli düzeyde sermayeye sahipsiniz. Ülkemizde üretim sektörüne girmek için gerekli sermaye düzeyi yüksektir. Bu nedenle sahip olduklarınızı iyi bir şekilde ele almalı ve en yüksek potansiyeli alabileceğiniz üretim fikirlerine yönelmelisiniz.

Üretim ve imalat sektöründe değerlendirebileceğiniz çok sayıda teşvik, hibe ve destek fırsatlarını da mutlaka incelemelisiniz. KOSGEB ve İŞKUR bu alanda mutlaka başvuruda bulunmanız gereken kurumların başında yer alıyor. Ayrıca üretim ve imalatın bağlı bulunduğu başka bakanlık, odalar ve borsalar gibi kurumlardan da bilgi almanız önerilir.

Üretim faktörleri açısından yeterli bir seviyeye geldikten sonra aşağıdaki üretim fikirleri özelinde araştırma gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bir fabrika kurmak veya bir imalathane kurmak elbette spesifik birçok bilgi, belge ve deneyim gerektiren bir konudur. Dolayısıyla her fikri kendi içerisinde değerlendirmeniz gerekecektir. Üretim fikirleri açısından sorularınızı da rehberin alt kısmında yer alan YORUM bölümünden profesyonellerimize yöneltebilirsiniz. Sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

İÇİNDEKİLER

ÜRETİM ve İMALAT FİKİRLERİ

imalat fikirleri

Üretim ve imalat konusunda işe koyulabileceğiniz bir ürün arıyorsanız, her birinin ayrı ayrı potansiyelini de araştırdığımız en iyi ürünler rehberimizde yer alıyor.

Üretim ve imalat ile ilgili sektör veya doğrudan ürün fikri arıyorsanız; 125 imalat ve üretim fikrini sizler için inceledik.

1. GIDA BOYASI

Potansiyel: 7/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 120.000 $

Dünya genelinde kullanımı gün geçtikçe artan yüksek potansiyelli bir üründür. Hemen hemen gıda sektörünün tamamının yoğun ihtiyaç duyduğu gıda boyası üretimi düşündüğünüz kadar zor değil. Sektöre giriş yapmak isteyenleri yüksek bir üretim maliyeti beklemiyor.

2. VİDA

Potansiyel: 8/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 240.000 $

İnşaat sektörünün yıldızının parladığı Türkiye’de en iyi imalat fikirleri arasında kesinlikle vida üretimi de yer almaktadır. Sektör her zamankinden daha rekabetçi bir hal almış olsa da halen birçok işletme tam kapasite olarak çalışıyor. Dolayısıyla sektöre yeni girmek isteyenler için eşsiz fırsatlar bulunmaktadır.

3. İÇ ÇAMAŞIRI

Potansiyel: 9/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 250.000 $

Tekstil sektöründe üretim fikri arayanlar için en yüksek kar marjları iç çamaşırı sektöründe bulunmaktadır. Ortalama giyim sektörü kar marjı oranı yüzde 40 seviyesinde bulunuyorken iç çamaşırı sektöründe karlılık yüzde 50 civarında seyrediyor. Sektöre girmek için tekstil atölyesi kurmanız gerekiyor.

4. SAKSI

Potansiyel: 6/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 80.000 $

Son dönemde oldukça çok satılan ürünlerin başında saksı geliyor. Çok basit bir imalathane ile bile şık ve ucuz saksı üretimi gerçekleştirilebilmektedir. Farklı ebatlarda ve renklerdeki saksıları toptan olarak da satabileceğiniz gibi; e-ticaret platformlarında fiyat avantajı sağlayarak da satışa sunarak para kazanabilirsiniz.

5. TÜTSÜ

Potansiyel: 5/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 50.000 $

Üretim fikirleri konusunda düşük sermayeli bir ürün fikri arayanlar için idealdir. İşe koyulmak ve tütsüleri perakendecilere sipariş etmek arasındaki toplam süre maksimum bir aydır. İmalathane üzerinden hareket edilmesinde büyük fayda bulunuyor.

6. ZEYTİNYAĞLI BEBEK HAVLUSU

Potansiyel: 5/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 60.000 $

Son dönemde standart bebek havlularının yerine oldukça ilgi çeken ve satışı artan ürünlerden biri de zeytinyağlı bebek havlusudur. Standart bebek havlusunun zeytinyağı ile yoğrulmuş bir şekilde hazırlanan bu ürünün satışları hızla artarken, çok az rekabetin bulunduğu bu alanda yeni bir üretim fikrini hayata geçirebilirsiniz.

7. KARTON KUTU

Potansiyel: 7/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 90.000 $

Türkiye’de son yıllarda satışı en çok artan ürünlerden biri de karton kutulardır. Özellikle paketleme sektöründeki artan iş hacmi ile birlikte karton kutu sektöründeki büyümenin yıllar içerisinde sürmesi beklenmektedir. Karton kutu sektöründe karlılık birçok benzer imalat sektörüne göre daha yüksektir.

8. MOBİLYA

Potansiyel: 10/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 360.000 $

Yüksek sermaye talebi ile çok ciddi bir potansiyel içeren imalat fikridir. Ortalama 4 milyon liralık bir yatırım sermayesi ile devasa büyüklükteki bu sektöre giriş yapabilirsiniz. Pazar sorunu yoktur ve ihracat fırsatları dünyanın her noktası için önemli fırsatlar taşımaktadır. Türkiye, dünyadaki mobilya sektöründe tanınan ülkeler arasında yer almaktadır.

İNCELEYİN: Mobilya İmalathanesi Açmak

9. BAL

Potansiyel: 7/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 30.000 $

Organiğini bulmanın en zor olduğu ürünlerden biri de baldır. Sektör imalat ve üretim açısından değil de; yetiştiricilik açısından değerlendirilmelidir.

10. KAJU

Potansiyel: 4/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 30.000 $

Maalesef Türkiye’de yetiştirilmesi oldukça zor bir üründür. Seracılık faaliyeti ile bir paketleme tesisi kurularak sektöre girilebilmektedir. Kuruyemiş sektörünün hızla büyüdüğü ülkemizde oldukça talep gören bir üründür.

11. REÇEL

Potansiyel: 7/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 80.000 $

Türk kahvaltılarının vazgeçilmez ürünü olan reçel için bir imalathane kurulabilir. Her ürün için sektörde önemli fırsatlar var. Sektöre girmek için 1.2 milyon liralık sermaye gereksinimi var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dünyanın En Zengin Aileleri

12. TEBEŞİR

Potansiyel: 3/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 20.000 $

Kullanımı gün geçtikçe azalan bir ürün olmasına rağmen üretimi neredeyse durma noktasına gelmiştir. Sektörde Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat fırsatları önemli düzeyde bulunuyor.

13. PLASTİK ŞİŞE

Potansiyel: 9/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 170.000 $

İçilebilir su oranının gün geçtikçe azaldığı ve sağlık endişelerinin gün geçtikçe arttığı bir ortamda en iyi imalat sektörleri arasında yer almaktadır. Pazar sorunu yoktur ve işletme kurmak her zamankinden daha kolay. Ortalama olarak 1.3 milyon lira ile işletme kurulabiliyor.

14. ÇİKOLATA

Potansiyel: 10/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 140.000 $

Geçtiğimiz yıl en çok büyüme kaydeden sektörler arasında yer aldı. Bir imalathane kurarak butik işletmeler hedef alınabilir.

İNCELEYİN: Çikolata Dükkanı Açmak

15. HİNDİSTAN CEVİZİ

Potansiyel: 5/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 20.000 $

Küçük ölçekli bir imalat fikri olarak değerlendirilebilir. İşletmeyi kurmak için hammadde en önemli ihtiyaçtır. Doğru bir hammadde tedarik sürecinin ardından kırma ve paketleme bölümlerine ihtiyacınız olacak.

16. GÖZLÜK ve ÇERÇEVE

Potansiyel: 8/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 110.000 $

Türkiye’nin dünyada gün geçtikçe pazar payını artırmaya başladığı bir üründür. Yerel firmaları hedeflemek yerine özellikle Ortadoğu pazarı özelinde bir işletme kurmanız önerilir.

İNCELEYİN: Devletin Verdiği Bayilikler

17. ŞARJ CİHAZI

Potansiyel: 8/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 40.000 $

Basit bir imalathane kurularak kolaylıkla üretimi yapılabilir. Ek olarak Çin’den getirilen ürünler birleştirilerek de bir imalathane açmayı düşünebilirsiniz. Özellikle birleştirme yöntemi ile ülkemizde satış yapan çok sayıda şirket bulunuyor. Üretim sektörüne sermayesi yetmeyen yatırımcılar için oldukça etkili bir üretim fikridir.

18. KULAKLIK

Potansiyel: 8/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 40.000 $

Şarj cihazı ile benzer özellikteki bir imalat fikridir. Bilgisayar oyunlarının yeniden popüler olduğu bir dönem olması hasebiyle para kazandırma potansiyeli yüksek.

19. POWERBANK

Potansiyel: 6/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 40.000 $

Döviz kurundaki yükseliş nedeniyle yerli alternatiflerin yoğun bir şekilde arandığı sektörlerden biridir. Üretimi oldukça kolay olmasına rağmen çeşitli patentler nedeniyle üretim maliyeti yüksektir. Dolayısıyla satış fırsatları değerlendirildikten sonra bu tür bir işletme kurmak üzere harekete geçilebilir.

İNCELEYİN: Vida Üretimi Yapmak

20. CEP TELEFONU KILIFI

Potansiyel: 8/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 20.000 $

Türkiye’de en çok satan aksesuarlar arasında bulunmaktadır. Sadece ülke potansiyeli bile değerlendirildiği vakit imalat açısından oldukça karlı bir sektördür. Sosyal medya ve online satışları son derece yüksek olan bu sektörde üretim açısından işletme kurmak için 300 bin liralık başlangıç sermayesine ihtiyacınız var.

21. KONVEYÖR BANT

Potansiyel: 7/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 20.000 $

İmalat atölyelerinde belirli bir ürünün taşınmasını en konforlu şekilde sağlayan bant sistemidir. Son yıllarda konveyör adı ile piyasaya sürülen yeni ürün değiştirilebilir özelliği sayesinde işletmecilerin gözdesi konumunda bulunuyor. Üstelik daha düşük fiyatlar ile üretiliyor olması en büyük avantajlarından biridir. İyi bir üretim fikri arayanlar için konveyör bant oldukça yüksek bir potansiyel taşımaktadır. İnovasyon açısından değerlendirilebilecek harika bir üründür.

22. TURŞU

Potansiyel: 6/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 10.000 $

Sağlık endişelerinin arttığı bir ortamda organik ve el yapımı gıda ürünlerine yönelim gün geçtikçe artacaktır. Bu hedef ile bir turşu imalathanesi kurmak üzere harekete geçerek; yüksek bir büyüme potansiyeline erişme imkanınız olacaktır.

23. SABUN

Potansiyel: 7/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 120.000 $

Türkiye’nin vazgeçilmez hijyen ürünlerinden biri olan sabun üzerine bir imalathane kurulabilir. Sabun üretimi birçok benzer hijyen ürününe göre çok daha kolaydır. Çeşitli karışımlar kullanılarak dikkat çekici ürün ortaya çıkartabilen bir işletmenin büyüme potansiyeli daha yüksek olacaktır.

İNCELEYİN: Sabun Üretimi Yapmak

24. AYAKKABI

Potansiyel: 10/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 100.000 $

En çok satan giyim ürünleri kategorisinde genellikle ilk 2 sırada bulunan bir üründür. Çok yoğun değiştiriliyor olması; alternatif ürünlerin dikkat çekici bir fırsat yakalayabilmesi anlamına geliyor. Son dönemde fiyat avantajı sağlayan ayakkabı firmalarının cirolarında artış kaydediliyor. Enflasyonun yüksek olduğu ülkelerde fiyat avantajı sağlamak maalesef elzem bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Toptan Takı Firmaları

25. UN

Potansiyel: 10/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 220.000 $

Küresel gıda krizi göz önüne alındığında 2023 yılı itibarıyla yapılabilecek en iyi üretim fikirlerinden biri de undur. Sektöre girmek Türkiye açısından oldukça kolaydır. Yerli üreticiler ile temasa geçerek hammadde sorunu kolaylıkla aşılabiliyor. Üretimdeki kar fırsatı son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış durumdadır. İşletme kurmak için yaklaşık 3.4 milyon lira sermaye gerekiyor.

26. SOSİS

Potansiyel: 4/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 60.000 $

Gıda sektöründe kar marjı yüksek olan ürünler arasında bulunuyor. Üretimi için büyük bir tesis kurmanız gerekmiyor. 250 bin lira düzeyinde sermaye isteyen bir imalathane ile girişim başlatılabiliyor.

27. ÇİMENTO

Potansiyel: 8/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 600.000 $

Türkiye’nin başta Ortadoğu ve Doğu Avrupa ülkeleri olmak üzere en iddialı ülkeler arasında olduğu bir sektördür. Türkiye’deki büyüme fırsatları hem ulusal hem de yerel çapta oldukça yüksektir. Giriş sermayesinin yüksek olduğu bu sektörde ortalama bir işletme kurmak için 8 milyon lira düzeyinde yatırım sermayesi gerekiyor.

28. BOYA

Potansiyel: 7/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 450.000 $

Ülkemizin en rekabetçi üretim alanlarından biridir. Sektörün ortalama kar marjı düşüktür. Sürümden kazanma yoluna giden firmalar ile rekabet edebilmek için çok ciddi bir pazarlama bütçesine sahip olmanız gerekiyor.

29. SERAMİK KARO

Potansiyel: 4/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 410.000 $

Yine ülkemizin en büyük üretim sektörlerinden biridir. Sadece seramik karo özelinde bir imalat fikri hayata geçirilerek, ilgili niş alanda ilerlenebilir.

30. İLAÇ

Potansiyel: 10/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 1.300.000 $

Tüm dünyanın en büyük sektörleri arasında ilk 5’te yer alan bir fikir. İlaç sektörüne giriş oldukça sorunlu ve spesifik olarak sayısız prosedür içermektedir. Bu alana giriş yapacak olan girişimci ve yatırımcıların minimum 50 milyon liralık sermayeye ihtiyacı var.

31. MASKE

Potansiyel: 6/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 10.000 $

Covid-19 pandemisi ile birlikte rekabetin en çok arttığı sektörlerden biridir. Pandemi gücünü kaybederken, satışlar düşüyor olsa da; maskeler artık bir kültür de oluşturmuş durumda. Dolayısıyla pandemi öncesi dönemdeki satış rakamlarının çok üzerinde bir seyrin devam etmesi bekleniyor.

32. ŞEKER

Potansiyel: 10/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 400.000 $

Son dönemde ülkemizde üretimi ve imalatı en çok azalan ürünlerden biridir. Tarım sektörünü güç kaybetmesi nedeniyle şeker fiyatları da yüzde 400’e varan artışlar yaşadı. Bu alanda rekabet düşerken, sektöre girecek olan yeni firmaları büyük bir pazar boşluğu bekliyor.

33. MUHALLEBİ TOZU

Potansiyel: 2/10
Gerekli Ortalama Sermaye: 8.000 $

Niş bir imalat fikri. Düşük sermayeler ile pazardaki düşük satış fırsatları değerlendirilebilir.

34. DANTEL

Potansiyel: 4/10

35. DEPOLAMA TANKI

Potansiyel: 4/10

36. KONTEYNER

Potansiyel: 5/10

37. BANT

Potansiyel: 5/10

38. HORTUM

Potansiyel: 5/10

39. ENERJİ İÇECEĞİ

Potansiyel: 7/10

40. SU FİLTRESİ

Potansiyel: 7/10

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Al Sat İşleri

41. KAĞIT ZARF

Potansiyel: 4/10

42. SİLGİ

Potansiyel: 4/10

43. KALEM

Potansiyel: 7/10

44. KİTAP

Potansiyel: 10/10

45. ZENCEFİL YAĞI

Potansiyel: 2/10

46. SAÇ BANDI

Potansiyel: 4/10

47. EL DEZENFEKTANI

Potansiyel: 8/10

48. DONDURMA

Potansiyel: 7/10

İNCELEYİN: Dondurma Dükkanı Açmak

49. DAVETİYE

Potansiyel: 7/10

50. TUZ

Potansiyel: 6/10

51. DERİ ÇANTA

Potansiyel: 7/10

52. HAYVAN YEMİ

Potansiyel: 7/10

53. MAKARNA

Potansiyel: 9/10

54. PATATES CİPSİ

Potansiyel: 7/10

Genellikle tatil bölgelerinde meşhur olan ve sonrasında tüm Türkiye’ye yayılan üretim fikirlerinden birisidir.  Sizde tatil bölgesinde bulunuyorsanız ya da kalabalık bir bölgedeyseniz tercih edebilirsiniz.

55. TERLİK

Potansiyel: 7/10

56. SOYA SOSU

Potansiyel: 4/10

57. SALÇA

Potansiyel: 5/10

58. SİRKE

Potansiyel: 4/10

59. DİŞ MACUNU

Potansiyel: 8/10

60. GAMEPAD

Potansiyel: 3/10

61. DETERJAN TOZU

Potansiyel: 9/10

62. BAHARAT

Potansiyel: 8/10

63. OYUNCU KOLTUĞU

Potansiyel: 3/10

64. DÜĞME

Potansiyel: 4/10

65. AYAKKABI BAĞCIĞI

Potansiyel: 3/10

66. TEK KULLANIMLIK TABAK ve BARDAK

Potansiyel: 9/10

67. KÜPE

Potansiyel: 5/10

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Zengin Olmak İçin Ne İş Yapabilirim

68. ÇAKMAK

Potansiyel: 6/10

69. ANAHTARLIK

Potansiyel: 6/10

70. KİBRİT

Potansiyel: 3/10

71. SAAT

Potansiyel: 9/10

72. FERMUAR

Potansiyel: 3/10

73. OJE

Potansiyel: 7/10

74. RUJ

Potansiyel: 7/10

75. OYUNCAK

Potansiyel: 7/10

76. YÜZ MASKESİ

Potansiyel: 3/10

77. YAPAY ÇİÇEK

Potansiyel: 4/10

78. KAPI SÜSÜ

Potansiyel: 2/10

79. MANTAR

Potansiyel: 7/10

80. HELVA

Potansiyel: 7/10

Helva dükkanı açmak son zamanların en popüler iş fikirlerinden birisidir. İstanbul’un birçok yerinde bulunan helvacı dükkanları oldukça ilgi görüyor. Hem İstanbulda hem de İstanbul dışında kalabalık bir yerde yaşıyorsanız ve bölgenizde yoksa bu iş fikrini değerlendirmenizi öneririm.

İNCELEYİN: Ticarete Atılmak İstiyorum

81. STRAFOR

Potansiyel: 7/10

82. MASA LAMBASI

Potansiyel: 2/10

83. KEDİ – KÖPEK MAMASI

Potansiyel: 9/10

84. BOXER

Potansiyel: 6/10

85. ÇERÇEVE

Potansiyel: 5/10

86. GÖMLEK

Potansiyel: 8/10

87. KİTAP AYRACI

Potansiyel: 2/10

Kendi evinizde bile üretimine başlayabileceğiniz bir üretim fikridir. Üretim sektörüne küçük sermaye ile başlamak isteyen girişimciler için son derece uygun bir başlangıç fikri olarak değerlendirilebilir.

88. BIÇAK

Potansiyel: 8/10

89. AVİZE

Potansiyel: 7/10

90. TERMOS

Potansiyel: 6/10

91. MUTFAK ÖNLÜĞÜ

Potansiyel: 7/10

92. LOKUM

Potansiyel: 7/10

Geleneksel tatlılardan birisi olan lokum, her zaman tercih üretimi yapılabilecek ürünlerden birisidir. Çikolatacı dükkanlarına göre daha stabil bir kazancı olsa da, geleneksel lezzetler her zaman talep görmektedir.

93. GÜBRE

Potansiyel: 8/10

İNCELEYİN: Gübre Bayiliği

94. JELİK JANT

Potansiyel: 5/10

95. PARFÜM

Potansiyel: 9/10

96. MEYVE SUYU

Potansiyel: 5/10

97. LED

Potansiyel: 7/10

98. ELDİVEN

Potansiyel: 5/10

99. LASTİK

Potansiyel: 8/10

100. GELİNLİK

Potansiyel: 7/10

101. İNCE ÇORAP

Potansiyel: 5/10

İNCELEYİN: Çorap Satış Dükkanı Açmak

102. PERDE

Potansiyel: 6/10

103. AYNA

Potansiyel: 5/10

104. KİTAPLIK

Potansiyel: 3/10

105. DUŞ BAŞLIĞI

Potansiyel: 3/10

106. PASPAS

Potansiyel: 3/10

107. KOLTUK KILIFI

Potansiyel: 3/10

108. PRİZ

Potansiyel: 6/10

109. KASK

Potansiyel: 5/10

110. PATEN ve KAYKAY

Potansiyel: 6/10

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: En Çok Para Kazandıran İş Sektörleri

111. DRONE

Potansiyel: 8/10

112. DUVAR KAĞIDI

Potansiyel: 6/10

113. KAVANOZ

Potansiyel: 5/10

114. BİLYE

Potansiyel: 2/10

115. EMZİK

Potansiyel: 3/10

116. ISI ve NEM ÖLÇER

Potansiyel: 5/10

117. VANTİLATÖR

Potansiyel: 6/10

118. KEDİ KUMU

Potansiyel: 3/10

119. AKÜLÜ ARABA

Potansiyel: 4/10

120. KAHVE MAKİNESİ

Potansiyel: 5/10

İNCELEYİN: Evde Ne Yapıp Satabilirim

121. ALÜMİNYUM KAPI PENCERE

Potansiyel: 8/10

Türkiye’de imalat konusunda önemli potansiyel içeren iş fikirleri arasında yer alıyor. Alüminyum sektörünün önemli bir yapı taşını oluşturmaktadır. Gerekli sermaye tutarı bir milyon liraya yakındır. Bu işe koyulacak olan yatırımcıların mutlaka bölgesel anlamdaki rekabet durumunu yakından kontrol etmesi gerekiyor. En az 400 bin nüfusa yönelik bir planlama yapılmalıdır.

122. GOFRET

Potansiyel: 6/10

Gıda sektöründe giriş maliyeti nispeten düşük bir üretim ve imalat fikridir. İşe koyulmak son derece kolaydır ve Ortadoğu pazarı önemli fırsatlar sağlar.

123. DEKORATİF MUM

Potansiyel: 4/10

Sosyal medya üzerinden geçen yılın en çok satan ürünüdür. Bir fabrika veya atölye kurmadan; kendi evinizin bir odasında dahi üretimine başlayabilirsiniz.

124. ŞİLTE

Potansiyel: 3/10

Ev tekstili için olmazsa olmaz ürünler arasındadır. Bir tekstil atölyesi aracılığıyla imalatı gerçekleştirilebiliyor.

125. YASTIK

Potansiyel: 7/10

Potansiyeli yüksek ve karlı bir üretim işini başlatmak isteyenler için iyi bir başlangıç ürünüdür.

126. CIVATA ve SOMUN

Potansiyel: 7/10

Bir cıvata ve somun imalathanesi kurarak önemli bir potansiyel içeren üretim işletmesine sahip olabilirsiniz. İnşaat ve makine sektörünün en çok ihtiyaç duyduğu bağlantı elemanı olması nedeniyle sektördeki potansiyel oldukça yüksektir.

İNCELEYİN: Somun ve Cıvata Fabrikası Kurmak

İNCELEYİN: Kosgeb Ne İş Kurabilirim

İNCELEYİN: Kar Marjı Ne Kadar Olmalı

Sermayesiz İş Fikirleri 2 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
5 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 10 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
20 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 50 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
100 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 200 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri

“Zengin Eden 126 İmalat ve Üretim Fikirleri” üzerine 18 yorum

    • Merhaba,

      Basketbol ya da futbol topu üretimi üzerine ilerleyebilirsiniz. Karlılık oldukça yüksektir.

      İyi çalışmalar.

      Yanıtla
    • Merhaba,

      Pilates topu veya hortum üretimi gerçekleştirebilirsiniz. Yerli ürünler çok daha düşük maliyetli bir seçenek sağladığı için sektöre hızlı bir giriş yapma fırsatınız olacaktır.

      İyi çalışmalar.

      Yanıtla
    • Merhaba,

      Ahşap oyuncak en iyi fikirlerden biridir. Son dönemde ebeveynler çocuklarına plastik oyuncak almayı sağlık endişeleri nedeniyle çok arzu etmiyor. Dolayısıyla ahşap oyuncaklar oldukça revaçta.

      İyi çalışmalar.

      Yanıtla
    • Merhaba,

      Evet, son dönemde ithal ürünlerin fiyatındaki artış dolayısıyla yerli ürünler fiyat açısından avantajlı bir konuma geldi ve pazar payları oldukça yükseliyor. Bu da sektörü cazip kılmaya devam ediyor.

      İyi çalışmalar.

      Yanıtla

Yorum yapın