Tecrübe olmadan açılabilecek dükkanlar aracılığıyla iş dünyasına sıfır deneyim ile de girebilirsiniz. Elbette her iş için deneyim ve tecrübe işletmenizin daha hızlı büyümesi için eşsiz bir olgudur ancak buna sahip olmadan da başlangıç amacıyla değerlendirebileceğiniz dükkan ve iş fikirleri var.
Tecrübe ve deneyim olmadan da başlayabileceğiniz dükkanları sizler için inceledik…
İÇİNDEKİLER
1. MARKET
Potansiyel: 9/10
Tecrübe ve deneyim olmadan açılabilecek en iyi dükkanlar arasında yer almaktadır. Ülkenin her noktasında kurulabilen dükkanlar aracılığıyla ev ve konutların basit tüketim ihtiyaçlarını satışa sunarsınız. Kurmak ve geliştirmek kolaydır. Müşteri memnuniyeti için çeşit sayısını artırın ve eve teslim ile uygun fiyatlar sağlamaya çalışın. Bu 3 noktada başarılı olursanız para kazanmanız önünde herhangi ciddi bir engel kalmaz.
2. ŞARKÜTERİ
Potansiyel: 8/10
Şarküteri açmak da son derece kolay iş fikirleri arasında yer almaktadır. Tecrübe ve deneyim önemli olsa da tam anlamıyla bir elzem durum değildir. Kahvaltılık ürünleri ile et ürünlerinin satışına odaklanaksınız. İşletmenizde sadece müşterilerinizin isteyeceği düzeyde ürünleri bulundurmak yeterlidir. Dolayısıyla market işletmelerinden çok farklı bir işletme türü değildir.
3. ÇİĞKÖFTE
Potansiyel: 9/10
Çiğköfte bayiliği açmak için de ciddi bir tecrübeye ihtiyacınız yok. Çiğköfte dükkanları zaten bayilik ile kurulmaktadır. Tecrübe kısmındaki sorun için ana şirketler bayileri için zaten eğitim programları düzenlemektedir. Bu eğitimler aracılığıyla işletmenizde çiğköfte satışı yapmak için gerekli bilgileri ücretsiz olarak alabiliyorsunuz. İşletmenizi kurmak, geliştirmek ve müşteri memnuniyeti sağlamak için ciddi bir deneyime ihtiyacınız yok.
İNCELEYİN: En İyi Çiğköfte Markaları
4. KANTİN
Potansiyel: 9/10
Ülkemizdeki eğitim kurumlarındaki kantinleri işletmek için de tecrübeye ihtiyacını yok. Bir ihaleye giriş yaparak kantin işletmesini alabilir ve ardından eğitim kurumunun talepleri doğrultusundaki listedeki ürünleri satışa sunabilirsiniz. Standart bir market işletmesi tarzında faaliyet gösteren işletmeler arasında yer almaktadır. Okulun potansiyeli çerçevesinde para kazandırma potansiyeli yüksektir. Özellikle binden fazla öğrencisi bulunan eğitim kurumlarındaki kantinleri mutlaka öneririz.
5. SPOTÇULUK
Potansiyel: 8/10
Para kazanma potansiyeli son derece yüksek olan iş fikirleri arasında yer almaktadır. Spotçulukta deneyim şu aşamada önemli; satın aldığınız ürünlerin çalışır durumda olup olmadığını incelemeniz gerekiyor. Bu da birkaç satın alım sonrasında kolaylıkla öğrenebileceğiniz bir deneyimdir. Spotçuluk standart olarak ikinci el eşyaların satın alınmasını ve müşterilere daha yüksek fiyatlardan satılmasını içeriyor. Bunun için ihtiyacınız olan şeyler ise; Letgo ve bir depo.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bit Pazarlarından Para Kazanın
6. PARFÜMERİ
Potansiyel: 7/10
Kolaylıkla açılabilecek bir diğer basit dükkan fikirlerinden biri de parfümeridir. İşletmeyi kurmak için bayilik süreci üzerinden hareket etmenizi öneriyoruz. Standart olarak parfümeri işletmelerini kurmak için 40 bin liralık sermaye dahi yeterlidir. Bayilik alındıktan sonra müşterilerin talepleri doğrultusunda parfümleri raflarınızdan müşteriye sunmanız yeterli.
Parfüm işletmeleri ile ilgileniyorsanız; en iyi lokasyonun AVM olduğunu belirtmek isteriz.
İNCELEYİN: Parfüm Bayiliği Veren Firmalar
7. TUHAFİYE
Potansiyel: 6/10
Mahalle arasında açılabilecek iş fikirleri arasında yer almaktadır. Tuhafiye ürünlerinin bir nevi marketi olacaksınız. Ürünleri satın alıp raflara yerleştirdikten sonra basit reklam çalışmaları ile müşteri çekmeye çalışacaksınız. İşletmeyi kurmak ve geliştirmek kolaydır. Genellikle bir veya 2 kişi ile faaliyet gösterirler.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tuhafiye Dükkanı Açmak
8. MANAV
Potansiyel: 5/10
Deneyiminiz yoksa en iyi işlerden biri de manav açmaktır. Standart olarak sebze ve meyve halinden ürünleri taze olarak alıp; işletmenizde bunları raflarınıza yerleştirmeniz gerekiyor. İşletmeyi kurmak için 20 bin liralık sermaye dahi yeterlidir. Sektör tecrübesine ihtiyacınız yok ancak meyve ve sebzeleri tanımalı ve iyi ürünleri ayırt edebilmelisiniz.
9. TAKI DÜKKANI
Potansiyel: 8/10
Ülkemizin her noktasında açılabilecek basit işletmeler arasında yer almaktadır. Takı ürünlerinin sergilendiği bu işletmeleri kurmak oldukça kolaydır. Ürünleri ise genel olarak ülkemizin büyük takıcılarından toptan olarak satın almanız gerekiyor. Bu tür ürünlerde kar marjı çok yüksektir. Toptan olarak 1-2 liraya satın alınan kolyeleri 40-50 liralık fiyatlar ile müşterilerinize sunabilme potansiyeli taşıyan bir işletme türüdür.
İNCELEYİN: Toptan Takı Firmaları
10. NALBUR
Potansiyel: 6/10
Hemen hemen her ev ve iş yerinin ihtiyaçlarının satıldığı işletmeler arasında bulunmaktadır. Ciddi bir deneyim ve tecrübeye ihtiyacınız yok. Genellikle müşteri zaten neye ihtiyacı olduğunu bilmektedir. Bu nedenle size kasada oturmak ve müşterilere ürünleri göstermek dışında ciddi bir ihtiyaç gerekmiyor.
İNCELEYİN: Müşterisi Hazır İşler
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: En Çok İşleyen – İş Yapan Dükkanlar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Boş Depom Var Ne İş Yapabilirim?
İNCELEYİN: Mesleğim Yok Ne İş Yapabilirim
teşekkür ederim işime yaradı
Merhaba çarşı merkezinde parfüm dükkanı işletmek kar sağlar mı Antalya gibi bir şehirde? Satışlar nasıl olur bilginiz var mı
Merhaba,
Turizm potansiyeli nedeniyle yerel işletme olarak düşünülmemelidir. Ana yürüyüş yollarında kurulan bir parfüm dükkanını Antalya gibi şehirler için yüksek potansiyel ile önermekteyiz.
Parfüm bayiliği veren firmalar rehberinden; müşteri potansiyeli yüksek bir firma seçimi yapmanızı öneririz.
İyi çalışmalar.
Avm de parfüm Standı kurmak için ne kadar para lazım?
Merhaba,
Ortalama 40 bin lira yeterli. Ancak hiç iş yapmama ihtimaline karşılık 3 ay için 30-40 bin liralık ek bir nakit bulundurmanızı öneririz.
İyi çalışmalar.