Cıvata ve Somun Fabrikası Kurmak

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! ÜCRETSİZ 100 BİN TL SANAL PARA İLE KENDİNİ DENE.

Sıvata ve somun fabrikası kurmak için harekete geçmek isteyen girişimci ve yatırımcılar için bu rehberde adım adım ilerleme imkanı bulunmaktadır. Siz de son dönemde gelir potansiyeli artan bu sektöre giriş yapmak için rehberdeki ayrıntıları kullanabilirsiniz.

Cıvata, birbirine sabitleştirilmek istenen parçaları tutmak için en çok kullanılan bağlantı elemanıdır. Özellikle vida ile birlikte bu alanda en çok kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Yoğun kullanıma sahip olması nedeniyle cıvata ve somun fabrikası kurmak oldukça yüksek potansiyel içeren iş fikirleri arasında yer almaktadır.

somun ve cıvata fabrikası kurmak

Bir girişimci ve yatırımcı olarak cıvata fabrikası kurmak ve aynı zamanda somun üretimi yapabilmek için adım adım ilerlemenize yardımcı olacak bir rehber:

1. ARAŞTIRMA GERÇEKLEŞTİRİN

İlk olarak fabrikayı kurma aşamaları öncesinde araştırma gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bu malzemeyi üretmek için yeterli kapasite ile çalışıyor mu? Yoksa üretim yapacağınız alanda halen müşteri potansiyeli bulunuyor mu? Bu kritik bir aşamadır. Eğer işletmeler tam kapasite ile çalışıyorsa; halen müşteri potansiyeli bulunuyor demektir.

Araştırmanız aşamasında profesyonel bir danışmanlık şirketinden de destek alabilirsiniz.

2. İŞ PLANI OLUŞTURUN

Somun ve cıvata üretmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlardan biri de iş planı oluşturmaktır. Bir iş planına sahip olmadan ilerleme potansiyeliniz her zaman sınırlı olacaktır. Bu sebeple bir iş planı oluşturarak işletmenizin gelecek vizyonunu net bir şekilde ortaya koyduğunuzdan emin olmalısınız.

İş planı oluştururken işletmeniz için gerekenleri, ortalama maliyeti, personel ihtiyacı ile ilk 6 ay ile 1 senelik projeksiyonu oluşturmayı unutmayın.

İNCELEYİN: Fabrika Nasıl Kurulur?

3. MALİYET VE FİNANSMANI HESAPLAYIN

Bir civata fabrikası kurmanın maliyetlerini önceden belirleyin.

İş planınıza göre, ekipman maliyetleri, tesis kirası, personel maliyetleri, malzeme alımları ve diğer giderlerle ilgili bir maliyet hesabı yapmanız tavsiye edilmektedir. Bu sayede maliyet sorunu yaşama ihtimalini ortadan kaldırırsınız. İşletmenizin kısa ve orta vadeli hesapları için maliyet ve finansman hesabı yapmanız önerilir.

4. HEDEF PAZARI SEÇİN

Somun ve cıvata üretimi yapmayı planlayan girişimcilerin hedef pazarı iyi bir şekilde seçmesi tavsiye edilir.

Bu iş için büyük şehirleri veya yurt dışını hedefleyebilirsiniz.

Somun ve cıvata tesislerinin inşaat ve makine konusunda yüksek potansiyel içeren bölgelere yakın olması önemlidir. Bu tür bölgelerde somun ve cıvata ihtiyacı genellikle daha yüksektir.

5. İŞLETME KURULUMUNU YAPIN

Somun ve cıvata fabrikası ya da imalathanesi kurmak için gerekli birçok malzeme ve makine ihtiyacı bulunuyor. Tüm ihtiyaçları temin etmeden işletme kurulumu gerçekleştiremezsiniz.

Somun ve cıvata fabrikası kurmak için gerekli makine ve teçhizatlar:

  1. Çelik veya alüminyum gibi metaller: Somun ve cıvataların temel hammaddesi çelik ya da alüminyumdur.
  2. Yanmalı veya elektrikli fırın: Metaller genellikle eritilerek şekillendirilir. Bu nedenle yanmalı veya elektrikli bir fırın ihtiyacınız olacak.
  3. Döküm kalıpları: Metalin eritildikten sonra dökülerek şekillendirilmesi için döküm kalıpları gereklidir. Bu kalıplar, somun ve cıvatanın istenen boyut ve şekillerini oluştururlar.
  4. CNC tezgahları veya torna tezgahları: Somun ve cıvata üretiminde işleme ve kesme işlemleri için CNC tezgahları veya torna tezgahları kullanılır. Bu makineler, doğru boyutlarda parçaların işlenmesini sağlar.
  5. Diş açma makineleri: Somun ve cıvatalar için diş açma işlemi genellikle özel diş açma makineleri kullanılarak yapılır. Bu makineler, dişlerin doğru şekilde açılmasını sağlar.
  6. Yüzey işleme makineleri: Somun ve cıvataların yüzeyleri çeşitli işlemlere tabi tutulabilir. Bu işlemler arasında galvanizleme, kaplama veya ısıl işlem bulunabilir. Yüzey işleme makineleri bu işlemleri gerçekleştirir.
  7. Yakalama cihazları: Somun ve cıvataların soyulmasını önlemek veya gevşemesini engellemek için kullanılan somun ve cıvata yakalama cihazları da üretim sürecinde kullanılır.

6. PAZARLAMA VE REKLAM

Somun ve cıvata işletmelerinin yoğun bir şekilde pazarlama ve reklam ihtiyacı bulunmaktadır. Bu konuda pazarlamacılar ile çalışmak durumunda olacaksınız. Pazarlamacılarınız bulunduğunuz bölge ya da ülke geneli ile yurt dışındaki ülkelerdeki inşaat ve makine firmaları ile temasa geçerek; ürünlerinizi tanıtmalıdır.

Sektördeki satışların büyük kısmı pazarlama ve reklam çalışmaları ile yürütülmektedir. Dolayısıyla bu tür bir tesis için önemli bir pazarlama ekibine ihtiyaç duyulmaktadır.

İNCELEYİN: En Karlı Sektörler

7. NE KADAR SERMAYE LAZIM

Somun ve cıvata üretimi yapacak tam teşekküllü bir fabrika kurmak için yaklaşık 120.000 Dolar sermaye gereksinimi vardır. İlgili işletmenin imalathane düzeyinde açılması planlanıyorsa; sermaye düzeyi yüzde 40 oranında düşüş gösterecektir.

Türkiye’de somun ve cıvata üreten işletmeler genellikle atölye düzeyinde faaliyet gösteriyor. Bu sebeple tam teşekküllü bir işletme ihtiyacının yoğun olarak bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

8. NE KADAR KAZANDIRIR

Makine ve inşaat sektörünün en iyi alıcı olduğu bu sektörde gelir potansiyeli de yüksektir. Vidalardan sonra en çok satan bağlantı elemanı olan cıvata ve somun için faaliyet gösteren tem teşekküllü bir işletmenin yıllık satış hacmi 20 milyon adete kadar yükselebiliyor.

Yüzde 80 kapasite ile çalışan tam teşekküllü bir somun ve cıvata işletmesinin aylık geliri 400.000 Türk Lirası düzeyinde bulunuyor.

İNCELEYİN: En İyi Üretim Fikirleri

Sermayesiz İş Fikirleri 2 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
5 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 10 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
20 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 50 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
100 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 200 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri

Yorum yapın