Penti Bayilik Şartları, Maliyeti ve Başvuru

İç giyim sektöründe bayilik kurmak isteyen girişimci ve yatırımcılar için ülkemizin en önemli markalarından biri Penti’dir.

1971’de kurulan Türk markası Penti aracılığıyla kendi iç giyim bayiliğinizi kurabilirsiniz. Penti, iç giyim, mayo, çorap, pijama gibi ürünleriyle Türkiye’de geniş bir marka bilinirliliğine ve müşteri kitlesine sahiptir.

Penti bayilik ve franchise süreci hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler rehberimizde yer almakta olup, başvuru, maliyet ve koşullar gibi bilgileri de rehberimiz aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

PENTİ HAKKINDA

1950’lerde Türkiye’de naylon çorapların popüler hale gelmesiyle birlikte Mois ve Yasef Kariyo kardeşler, naylon çorap üretmek için bir şirket kurdu. Daha sonraki yıllarda, şirket üretim tesisleri açarak büyüdü ve 1970’lerde Öğretmen Çorap adıyla markalaştı.

Şirketin ismi daha sonra Penti olarak değiştirildi ve 1999 yılında mağazalar zinciri kuruldu. 2007 yılında ise e-ticaret internet sitesi açıldı. Penti’nin kökenleri, Türkiye’deki ince kadın çoraplarının öğretmenler tarafından tercih edilmesi nedeniyle “Öğretmen Çorap” olarak isimlendirilmesine dayanmaktadır.

Penti, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri haline geldi ve 2006 yılında Türkiye’nin ilk 1000 büyük sanayi kuruluşu arasında gösterildi. 2007’de penti.com adresli İnternet mağazası açıldı ve şirketin uluslararası varlığı hızla arttı. Şu anda, Penti Türkiye’nin 60 ilinde 320’den fazla mağazası ve Balkanlar başta olmak üzere 30 farklı ülkede 120 mağazası bulunmaktadır.

2012 yılında, Carlyle Group ile ortaklık yapmış olan Penti, 2013 yılında logosunu ve kurumsal rengini değiştirdi. Şirket, kadın çorabı ve iç giyiminde uzmanlaşmış bir şirket ve mağazalar zinciridir. Penti, müşterilerine kaliteli ürünler sunmak ve moda trendlerini takip etmek için sürekli çalışmaktadır.

İNCELEYİN: Toptan Giyim Firmaları

PENTİ BAYİLİK

Penti’den bayilik almak isteyen girişimci yatırımcıların öncelikli olarak işletmenin şartlarını karşılayan bir girişimci olması gerekiyor.

Penti markasının potansiyelini ve güvenirliliğini korumak için genellikle alanında başarılı işlere imza atmış olan girişimci ve yatırımcılar ile çalışmaktadır. Dolayısıyla perakende giyim sektöründe başarılı işletmelere sahip olanlar Penti bayilik almak konusunda daha avantajlıdır.

İşletme ayrıca 200 metrekare büyüklüğünde önemli potansiyel içerebilecek bir alandaki dükkanları değerlendirmeye almaktadır. Bu kapsamda il veya ilçenin AVM‘leri ve önemli alışveriş lokasyonları önem kazanmaktadır.

Penti bayilik için önemli şartlardan biri de gerekli sermayeye sahip olmaktır.

GEREKLİ SERMAYE

Penti’den bayilik almak isteyen girişimcilerin mutlaka 1.200.000 TL‘lik gerekli sermayeye sahip olması önemlidir. İşletme marka gücünü korumak için güçlü girişimci ve yatırımcılar ile çalışmayı arzu etmektedir.

Ortalama olarak bir Penti şubesi 1.200.000 TL‘lik bir gider ile kurulabilmektedir.

İNCELEYİN: Bayilik Veren Giyim Firmaları

NE KADAR KAZANDIR

Penti, ülkemizin en büyük iç giyim markalarından biri olarak önemli bir gelir akışı sağlamaktadır. İşletmenin franchise ve şubeleri de önemli bir gelir yaratma potansiyeline sahiptir.

Penti şubelerinde satılan tüm ürünlerin ortalama kar marjı yüzde 19 düzeyinde bulunmaktadır. Dolayısıyla işletmenin geliri iş hacmi ile doğru ortantılıdır.

Ortalama olarak bir Penti şubesi aylık 180.000 TL‘ye yakın net gelir elde etmektedir.

PENTİ BAYİLİK BAŞVURU

Penti’nin bayilik hususunda çalışan bir departmanı bulunmaktadır. İlgili franchise ekibi ile görüşme sağlayarak bayilik sürecini başlatabilirsiniz.

Penti’nin bayilik ekibine başvuru ve iletişim için 0 212 987 41 00 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

Bayilik sürecini daha profesyonel olarak yürütmek isteyen girişimciler doğrudan Penti’nin merkez ofisinin bulunduğu Kuştepe, Mecidiyeköy Yolu Caddesi. No:12, 34381 Şişli İstanbul‘da bulunan adresi ziyaret edebilir.

ADIM ADIM BAYİLİK NASIL ALINIR?

  1. Penti’nin bayilik sürecini net olarak öğrenin
  2. Markanın web sitesinde veya yetkili kişilerle iletişime geçerek bayilik şartlarını öğrenin.
  3. Bayilik almak istediğiniz markanın belirlediği kriterleri sağlıyor musunuz? Örneğin, finansal durumunuz yeterli mi? gibi soruları önceden netleştirin.
  4. Bayilik başvurusu için gerekli belgeleri hazırlayın. Genellikle bu belgeler arasında iş planı, mali tablolar ve referanslar yer alır.
  5. Bayilik başvurusunu yapın ve bekleyin. Başvuru süreci markadan markaya değişebilir. Bazıları hızlı bir şekilde yanıt verirken bazıları daha uzun sürebilir.
  6. Bayilik başvurunuz kabul edildiğinde, sözleşmeyi imzalayın ve gerekli ödemeleri yapın.
  7. Bayilik aldıktan sonra markanın kurallarına uygun olarak çalışmaya başlayın ve işinizi büyütmek için aktif olarak çaba gösterin.

İNCELEYİN: XML Bayilik

Sermayesiz İş Fikirleri 2 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
5 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 10 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
20 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 50 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
100 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 200 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri

Yorum yapın