Hikaye Yazarak Para Kazanmak İçin 6 Yol

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! ÜCRETSİZ 100 BİN TL SANAL PARA İLE KENDİNİ DENE.

Hikaye yazarak para kazanabileceğinizi biliyor musunuz? Özellikle bu konuda bir yeteneğe sahipseniz, hikaye yazarak para kazanmak üzere çalışmaya başlayabilirsiniz.

Dünya genelinde kitap okuma rakamlarına artış kaydediliyor. Özellikle e-kitaplara olan talepteki artış hızla artıyor. Buna paralel olarak hikaye yazarak para kazanma potansiyelinde artış kaydediliyor. Siz de hikaye yazabilme yeteneğine sahipseniz, para kazanmak için aşağıdaki 5 yolu kullanabilirsiniz.

1. KİTAP OLUŞTURUN

hikaye yazmak

Uzun bir hikaye yazabilirseniz ya da birkaç hikaye oluşturabilirseniz; kitaba çevirebilirsiniz. Kitap yazmak önemli bir pasif gelir fikridir. Son yıllarda artan kitap satışlarına paralel olarak, kitap satışlarından önemli bir gelir akışı elde edilebilir.

Kitap oluşturmak ve yayınlanmasını sağlamak için şu adımları izleyin:

  1. Fikir: İlk adım, yazmak istediğiniz kitapla ilgili bir fikir bulmaktır. Bu fikir, bir hikaye, bir konu veya bir tema olabilir. İlham almak için okumalar yapabilir, film veya televizyon programları izleyebilir veya kendi yaşam deneyimlerinizden yola çıkarak bir fikir oluşturabilirsiniz.
  2. Planlama: İkinci adım, kitap için bir plan yapmaktır. Bu adımda karakterlerinizi, olay örgüsünü, konuyu ve diğer detayları belirleyebilirsiniz. Bu plan, size kitabınızı yazarken yol gösterecektir.
  3. Yazma: Kitabınızı yazmaya başlamak için üçüncü adıma geçin. Bu adımda planınızı takip ederek kitabınızın ilk taslağını oluşturun. Önemli olan, düzenli bir yazma programı oluşturmak ve yazmaya devam etmektir.
  4. Düzenleme: Kitabınızın ilk taslağını tamamladıktan sonra dördüncü adıma geçebilirsiniz. Bu adımda, yazdığınız metni gözden geçirip hataları düzeltin, paragraf ve cümle düzenlemeleri yapın, gerektiğinde bölümleri yeniden yazın. Yazdıklarınızı bir editöre veya güvendiğiniz bir kişiye okutarak geribildirim alabilirsiniz.
  5. Yayımlama Seçenekleri: Kitabınızı yayımlamak için farklı seçenekleriniz vardır. Bunlar arasında yayınevlerine başvurmak, kendinizi yayımlamak için kendi yayıncılık şirketinizi kurmak, veya dijital platformlarda e-kitap olarak yayımlamak gibi seçenekler bulunur.
  6. Yayınevlerine Başvurma: Kitabınızı yayımlatmak için yayınevlerine başvurabilirsiniz. Bunun için yayınevlerinin internet sitelerine başvuru koşullarını ve başvuru talimatlarını araştırmanız gerekmektedir. Genellikle, yayınevlerine kitap özeti, birkaç bölüm veya taslak olarak kitabınızı göndermeniz istenir. Başvurularınızı yapıp yanıt beklemek bir süre alabilir.
  7. Kopya Düzenleme: Eğer kitabınız bir yayınevi tarafından kabul edilirse, yayınevi tarafından bir kopya düzenleme sürecine girebilirsiniz. Bu süreçte, kitabınızda hataları düzeltebilir, stilistik düzenlemeler yapabilir ve kitabınızı tam anlamıyla yayıma hazır hale getirebilirsiniz.
  8. Tasarım ve Kapak: Kitabınızın tasarımı ve kapak seçimi için yayıneviyle görüşmek önemlidir. Kitabınızın iç düzenlemeleri ve kapak tasarımı profesyonel bir ekip tarafından yapılır.
  9. Yayımlanma: Kitabınızın yayımlanması sürecinin son aşamasıdır. Kitabınız baskıya verilir ve dilediğiniz yerlerde satışa sunulur. Kitabınızın tanıtımı ve pazarlaması da bu aşamada önemli rol oynar.

2. E-KİTAP YAZIN

hikaye yazmak para kazanmak

Bir hikayeyi e-kitaba çevirerek satışa sunabilirsiniz. E-kitapların satışı son yıllarda önemli düzeyde artış gösteriyor. Bu sayede bir e-kitap yazarak önemli bir para kazanma potansiyeline ulaşabilirsiniz. E-kitaplar arasında ilgi çekici düzeydeki hikayelerin satış rakamları azımsanmayacak düzeyde bulunmaktadır. E-Kitap yazarak para kazanmak rehberinden ek bilgi alabilirsiniz.

Amazon Kindle ve Google Play Kitaplar gibi platformlarda e-kitapları satışa sunabilirsiniz.

En çok kullanılan e-kitap satışı platformları:

  • Amazon Kindle
  • Google Play Kitaplar
  • Payhip.com
  • selz.com
  • Fiverr.com
  • feiyr.com
  • blurb.com
  • iBooks

3. BLOG OLUŞTURUN VE YAYINLAYIN

hikaye ile para kazanma yolu

Sık sık kısa hikayeler yazabilirseniz, bir blog sitesi açtıktan sonra hikayelerinizi yayınlayabilirsiniz. Blog siteniz ziyaretçi çektikçe reklamlar üzerinden para kazanabilirsiniz.

Blog oluşturmak ve yayınlamak için önemli bir sermayeye ihtiyacınız yok. Ancak para kazanmaya başlamak için önemli düzeyde ziyaretçi ihtiyacınız olacak. Ortalama olarak para kazanmaya başlamanızı sağlayacak ziyaretçi sayısı günlük 5 binin üzerindedir.

İNCELEYİN: WordPress’ten Para Kazanmak

4. WATTPAD’DA YAYINLAYIN

hikaye ile para kazanma yollari

Başarılı bir hikayeye sahipseniz onu Wattpad’da yayınlayabilirsiniz. Hikayeniz görüntülendikçe de para kazanırsınız. Wattpad, hikaye sektörünün en büyük online sitelerinden biridir. Türkçe dil desteğine de sahip olması nedeniyle hikaye yazarak para kazanmak isteyenler için önemli bir platformdur.

Siz de ücretsiz olarak platforma kayıt olabilir ve hikayenizi yükleyebilirsiniz. Ancak hikayenizin belirli bir ziyaretçiye ücretsiz olarak gösterilmesini sağlamalı ve olumlu geri dönüşler almalısınız. Aksi durumda platformda para kazanma bölümüne erişemezsiniz.

İNCELEYİN: Google’den Para Kazanmak

5. YOUTUBE’DE YAYINLAYIN

hikaye ile para kazanma

Hikayenizi seslendirebilirseniz ya da bir seslendirme hizmeti alabilirseniz; onu Youtube’de yayınlayabilirsiniz.

Son yıllarda uyumadan önce, çalışırken ya da araç sürerken Youtube’den hikaye açan kişilerin sayısında önemli düzeyde artış kaydediliyor. Siz de Youtube’de hikayenizin seslendirilmiş halini yayınlayabilir ve abone ile izlenme elde edebilirsiniz.

Youtube’nin bütünleşik bir para kazanma sistemi bulunuyor. İzlenme aldıkça Youtube aracılığıyla para kazanabilirsiniz.

İNCELEYİN: Youtube İzlenme Başına Kazanç

6. DANIŞMANLIK YAPIN

hikaye kazanç

Hikaye ve kitap sektöründe başarılı bir deneyim elde edebilirseniz; bu yoldan geçmek isteyen kişilere danışmanlık vererek para kazanabilirsiniz.

Özellikle forum ve sosyal medya platformlarında bu yönde hizmet arayan çok sayıda kişi var. Onlara ulaşarak hizmet sağlamak üzere faaliyete başlayabilirsiniz.

Sermayesiz İş Fikirleri 2 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
5 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 10 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
20 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 50 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
100 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 200 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri

Yorum yapın