Papara iş modeli ile Papara nasıl para kazanıyor sorusuna yanıt sağlanabiliyor.
Son yıllarda online ödeme sektöründe birinciliği ele geçiren Papara’nın iş modelinde en çok merak edilen hususlardan ilki ise Papara’nın para kazandığı hususudur.
Bu rehberde Papara’nın nasıl para kazandığını aktaracağız. Papara’dan bir kullanıcı olarak para kazanmak istiyorsanız, Papara’dan para kazanmak rehberine göz atabilirsiniz.
İÇİNDEKİLER
PAPARA HAKKINDA
2016 yılında BDDK’dan alınan izin çerçevesinde aynı yıl kurulan Papara, bugün 16 milyondan fazla kullanıcı sayısı ile Türkiye’nin en büyük online ödeme platformudur.
Ücretsiz para transferi ve Mastercard ile anlaşma çerçevesindeki Papara Card’ı ile kullanıcılar tarafından oldukça sevilen marka, Cashback adlı programı ile de gün geçtikçe büyüme kaydediyor.
Papara, özel kişilerin ve işletmelerin kendi platformunda para gönderip alabilecekleri hesap açmalarına olanak tanır. Şirket, e-Ticaret platformları için doğrudan ödeme entegrasyonları, nakliye indirimleri, dolandırıcılık izleme ve önleme, anlaşmazlık yönetimi ve çok daha fazlasını içeren bir dizi ticari hizmet sunmaktadır.
PAPARA NASIL PARA KAZANIYOR?
16 milyon kullanıcıya hizmet sağlayan Papara’nın para kazanmak için birçok seçeneği bulunuyor. İlk olarak sık bilinen bir hata olarak, Papara, kanunen kullanıcıların hesaplarında tuttukları paradan faiz geliri elde edemez. Bu durum BDDK’nın bankalar için belirlediği kanuna aykırıdır. Dolayısıyla Papara, para kazanmak için alternatif seçenekleri kullanmak zorundadır.
Papara’nın para kazanma seçenekleri:
1. KOMİSYON ÜCRETLERİ
Papara’nın ana gelir kaynağını oluşturan husus para transferlerinden aldığı komisyon ücretleridir. İlk olarak Papara’da para gönderirken asla ücret ödemezsiniz. Ancak para alan hesaplar bir süreden sonra komisyon ödemektedir.
Platform 5 farklı kişiden ayda 5 bin liradan fazla ödeme alan hesaplardan kesinti yapmaktadır. Aynı zamanda bir ay içerisinde 10 farklı hesaptan da para transferi alan hesaplar, 11’nci ödeme alımları sonrasında da komisyon ödemek durumunda kalıyor.
Papara’da ilgili transferler için alınan komisyon bedeli ise yüzde 3,40’tır. Kısaca, 1000 lira için 34 liralık bir kesinti oluşuyor. İlgili komisyon para gönderen hesaptan değil, para alan hesaptan yapılmaktadır.
2. DÖVİZ ALIM – SATIM FARK GELİRİ
Papara’dan Dolar ve Euro gibi çeşitli döviz kurlarından alım gerçekleştirilebiliyor. Papara, ilgili döviz satışı sırasında alım-satım farkından dolayı da para kazanmaktadır.
Papara’dan yurt dışından para alınabildiği ve yurt dışına para gönderilebildiği için döviz satış hacmi oldukça yüksektir. Papara’nın ana gelir kaynaklarından biri de döviz farklarından oluşan komisyon geliridir.
3. SİGORTA
Papara aynı zamanda birçok sigorta türü için poliçe kesiyor. Dolayısıyla bir sigorta şirketi faaliyeti sağlayan platform, bu poliçelerden de komisyon geliri kazanmaktadır.
Son yıllarda düşük fiyatlarla sağlanan sigorta seçenekleri sayesinde Papara’da yoğun bir sigorta faaliyeti de bulunuyor. Platform bu sayede önemli bir poliçe komisyon geliri kazanıyor.
Papara’nın sunduğu sigorta seçenekleri:
- Konut sigortası
- Cep telefonu sigortası
- Seyahat sigortası
- Sağlık sigortası
- Evcil hayvan sigortası
4. YATIRIM HESABI
Papara’da aynı zamanda yatırım seçenekleri de bulunmaktadır. İlgili platformda hesap açan kullanıcılar bir yatırım hesabı açarak Borsa İstanbul ve ABD Borsalarında hisse senedi alım satımı gerçekleştirebiliyor.
Yatırım hesabı seçeneği ile hisse senedi alım satımı yapılabilen Papara, ilgili işlemlerden de komisyon geliri elde ederek para kazanıyor.
5. CASHBACK PROGRAMLARI
Papara’nın çok sevilmesinin ana nedenlerinden biri, geniş bir cashback programına sahip olmasıdır. Cashback genel olarak, bir platformda yaptığınız alışveriş tutarının belirli bir kısmının size geri ödenmesini içeriyor.
İlgili işlem Papara’nın faaliyet zararı gibi görünebilir ancak Papara, ilgili tutardan daha fazlasını, söz konusu Cashback programı sağladığı şirketten pazarlama ve reklam payı olarak geri alıyor. Dolayısıyla Paparra, cashback programlarından da önemli bir para kazanıyor.
6. SANAL POS
Papara’nın ana faaliyet gelirlerinden biri de sağladığı sanal poslardan elde ediyor. Papara’yı ticari olarak kullanan şirketler, online ödeme almak için Papara’nın sanal posunu kullanabiliyor. İlgili sanal postan yapılan her işlem için yüzde 2 ile 6 arasında bir komisyon geliri kazanılıyor. Papara’nın sanal posu son yıllarda Türkiye’deki çok sayıda büyük platformda kullanılıyor.
Papara sanal posunu kullanan firmalar:
- Defacto
- Etstur
- Epin
- Navlungo
- Bynogame
- Turknet
İNCELEYİN: 3D Secure Olmayan Siteler
İNCELEYİN: Netflix’ten Para Kazanmak
İNCELEYİN: Google’den Para Kazanmak
İNCELEYİN: Alışveriş Siteleri