Yurtdışında Çalışmak İçin En Etkili Nereye Başvurmalıyım?

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! ÜCRETSİZ 100 BİN TL SANAL PARA İLE KENDİNİ DENE.

Yurtdışında çalışmak isteyenler için nereye başvuracakları hususu son derece kafa karıştırıcı olabilmektedir. Siz de yurt dışında çalışmak için nereye başvurmalıyım şeklinde araştırma gerçekleştiriyorsanız; rehberimizde en etkili olarak nasıl sonuç alacağınıza ilişkin bilgi alabilirsiniz.

Yurtdışında çalışmak için başvuracağınız yöntemleri aktarmak üzere rehberimizdeki adımları birer birer kullanabilirsiniz. İlgili yöntemler hem Avrupa hem Ortadoğu hem de dünyanın farklı bölgeleri için uygundur.

Yurt dışında çalışmak için kullanabileceğiniz başvuru yöntemleri…

Yurtdışında Çalışmak

1. İŞKUR

Türkiye’de yurtdışında çalışmak isteyenlerin ilk başvuru noktası İŞKUR olmalıdır. İŞKUR aracılığıyla yurtdışındaki işler için başvuruda bulunabilirsiniz. İŞKUR bu konuda harika hizmetler sağlamaktadır. Ayrıca ülkemizin 81 ilinde ve çok sayıda ilçesindeki İŞKUR müdürlüklerinden hizmet alabiliyorsunuz. İŞKUR’a başvurarak yurtdışında çalışmak için önemli bir fırsat elde edebilirsiniz.

İŞKUR’un yurtdışında çalışmak isteyenler için sağladığı hizmetler:

  • Yurtdışındaki işletmelere işçi bulmak
  • İşveren ve işçi arasındaki sözleşmelere yardımcı olmak
  • Yurtdışında çalışmak isteyenler için gerekli resmi işlemleri tamamlamak

AYRICA İNCELEYİN: Yurtdışı İş Arama Siteleri

2. LINKEDIN

Yurtdışında çalışmak isteyenlerin iş bulabileceği en etkili platformlardan biri dünyanın her noktasında Linkedln’indir.

LinkedIn, 2002’de kurulan ve 2003’te kullsnıma sunulan bir sosyal ağ sitesidir. İnternetteki dünyanın en büyük profesyonel ağıdır. LinkedIn’in 500 milyondan fazla üyesi ve aylık 200 milyondan fazla aktif kullanıcısı vardır.

LinkedIn’in temel amacı, insanları hem profesyonel hem de kişisel olarak birbirine bağlamaktır. Ayrıca, işverenlerin çalışanları işe alması, iş arayanların iş bulması ve satış profesyonellerinin olası satış yaratması için hizmetler sağlar. Türkiye’den de sayısız profesyonelin yurtdışında iş bulmak için başvurduğu ana platformlardan biridir.

3. AVRUPA DAYANIŞMA PROGRAMI

Avrupa Dayanışma Programı’na başvurarak yurtdışında gönüllü bir iş bulabilirsiniz. Bu iş aracılığıyla genellikle çok cüzi miktarda para kazanırsınız ancak işin 1-2 aylık süresi bittikten sonra bulunduğunuz ülkede farklı iş programları için başvuru yapma fırsatınız doğacaktır. Avrupa’da çalışmak isteyenler için European Voluntary Services’e başvurmayı mutlaka öneriyoruz. Özellikle kalifiye bir işe sahip olmayan 30 yaş altı kişiler için bu sistem oldukça tatmin edici sonuçlar doğurabilmektedir.

İNCELEYİN: Kendini Geliştirmek

4. INDEED

Indeed, yurtdışındaki dünyanın en iyi şirketlerinde iş bulmak için harika bir yerdir. Indeed, 190 ülke ve bölgede 600.000’den fazla işverene ait 2 milyondan fazla iş ilanına sahiptir.

Indeed, istihdam için bir arama motorudur ve yaklaşık 20 yıldır bu alanda hizmet sağlıyor. Şirket, iş ilanı, özgeçmiş arama, maaş tahmincisi, konuma göre işler gibi birçok hizmet sunar. Şirketin ayrıca iş bulmanıza ve iş başvurusunda bulunmanıza yardımcı olmak için telefonunuza indirebileceğiniz bir uygulaması vardır. Yurtdışında çalışmak için nereye başvurmalıyım sorusu için Indeed’deki şirketler oldukça iyi bir seçenektir. İlgili şirketlerden kabul aldıktan sonra yapacaklarınız oldukça kolay…

5. MONSTER

Monster, yurtdışı iş arama konusunda dünya lideridir. 23 yılı aşkın bir süredir 60’tan fazla ülkede hizmet sağlıyor.

Monster platformu iş arayan kişiler için en iyi araçlara sahiptir. Siz de yurt dışında en iyi boş pozisyonları incelemek istiyorsanız Monster’i kullanabilirsiniz. Siteyi kullanmak için Monster Job Search adlı uygulamayı da cep telefonunuzdan kullanabilirsiniz.

6. GLASSDOOR

Glassdoor, yurt dışında çalışmak için tercih edebileceğiniz farklı şirketler hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Dünyanın en popüler iş ve şirket inceleme platformu olarak öne çıkmaktadır.

Glassdoor, 2007 yılında eski Microsoft çalışanları olan Robert Hohman ve Tim Besse tarafından kuruldu. Mevcut ve eski çalışanların, çalıştıkları şirket hakkında yorum yapabilecekleri bir web sitesi oluşturmak fikri ile kuruldu. Glassdoor, 2015 yılında Benchmark Capital, Google Capital, Corporate Venture Partners (IVP), TPG Growth ve diğerleri gibi yatırımcılardan 60 milyon dolar topladığını duyurdu.

Şirket o zamandan beri dünya çapında 700.000’den fazla şirkette 6 milyondan fazla kullanıcı yorumuna ulaştı ve her dakika ortalama 10 yeni yorum alıyor.

Yurtdışında çalışmak için Glassdoor’a üye olduktan sonra ilgilenebileceğiniz şirketlerin profillerine istek gönderebilirsiniz.

İNCELEYİN: Almanya İşçi Alımı

7. FLEXJOBS

FlexJobs, evden çalışma ve esnek programlı işler için en etkili platformdur.

FlexJobs, yetenekli insanları harika şirketlerle buluşturma konusunda 20 yılı aşkın deneyimiyle uzaktan çalışma ve esnek programlı işler için önde gelen iş sitesidir. İster tam zamanlı ister yarı zamanlı, herhangi bir alanda, günün herhangi bir saatinde çalışmak isteyenler için harika fırsatlar bulabilirsiniz.

FlexJobs, 1999’dan bu yana 1 milyondan fazla kişinin yarı zamanlı işler bulmasına yardımcı oldu. Siz de yurt dışındaki şirketlerde yarı zamanlı işler için fırsatları takip ediyorsanız FlexJobs’u kullanabilirsiniz.

8. LADDERS

Yurtdışında çalışmak için bir şirketten kabul almanız çoğu zaman işlerinizi büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Siz de yurt dışında çalışmak için iş arıyorsanız Ladders’e üye olarak Almanya, Fransa, Kanada ve ABD merkezli sayısız şirkete doğrudan iş başvurusunda bulunabilirsiniz. İşçi olarak da sayısız şirkette çalışmak için Ladders’in sunduğu ücretsiz hizmetleri kullanabiliyorsunuz.

9. GETWORK

Yurtdışında çalışmak için başvurabileceğiniz bir diğer platform da Getwork’dur. Siteye üye olduktan sonra ABD başta olmak üzere dünyanın sayısız ülkesindeki işlere başvurabilirsiniz. Türkiye’den de çok sayıda kullanıcı Getwork aracılığıyla yurt dışında iş bulma imkanı elde etmiştir.

İNCELEYİN: Dubai İşçi Alımı

Sermayesiz İş Fikirleri 2 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
5 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 10 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
20 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 50 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
100 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 200 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri

Yorum yapın