Zengin Olmak İçin Ne İş Yapabilirim: 21 Gerçek İş Fikri

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! ÜCRETSİZ 100 BİN TL SANAL PARA İLE KENDİNİ DENE.

Zengin olmak istiyorum diyen girişimci ve yatırımcılar için en kritik süreç doğru iş fikrini belirlemek ve doğru yatırımları yapmaktır.

Çok iyi bir girişimciyseniz ve çok büyük sermayeniz varsa da; doğru bir işe yatırım yapmadan zengin olmak oldukça zor bir ihtimal olacaktır.

Bu rehber sizi zengin edecek en iyi iş ve yatırım fikirlerini içermektedir. İş fikirlerini inceleyerek kendi girişimcilik özelliklerinize ve yatırımcı profilinize uygun en iyi fikirleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

Listemizde dünyadanın en zengin insanlarının zenginleşmelerini sağlayan iş fikirleri yer almaktadır. Zaten başaran insanlardan ilham alabilirsiniz…

İşte dünyanın en zengin 21 insanı ve yaptığı işler…

1. Elon Musk

Kişisel Serveti: 249 Milyar Dolar

İşleri: Elektrikli otomobil, roket üretimi, inşaat şirketi

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, zenginliğini teknoloji yatırımlarına borçlu.

Elon Musk, elektrikli otomobil üreticisi Tesla, roket üreticisi SpaceX ve altyapı-tünel inşaat şirketi Boring Company dahil olmak üzere altı şirketin kurucuları arasında yer almaktadır.

2. Bernard Arnault

Kişisel Serveti: 142 Milyar Dolar

İşleri: Lüks giyim

Dünyanın en büyük lüks tüketim malları üreten gruplarından biri olan LVMH’nin sahibi olan Bernard Arnault’un zenginliğinin ana sebebi lüks tüketim ürünlerine yönelik yatırım yapmasıdır. Parfüm, giyim, aksesuar, kozmetik ve mücevher gibi kategorilere yatırım yapan Arnault, uzun yıllar süren iş hayatında her zaman üst segmenti hedef almıştır.

Holding dünyanın her noktasında tanınan lüks tüketim ürünlerinin markalarından olan Louis Vuitton, TAG Heuer, Zenith, Hublot, Bulgari, Dior, Fenty, De Beers, Fred, Chaumet,Loewe, Celine, Kenzo, Givenchy, Berluti, Fendi, Emilio Pucci, Marc Jacobs’un sahibidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dünyanın En Zengin Aileleri

3. Jeff Bezos

Kişisel Serveti: 138 Milyar Dolar

İşleri: E-ticaret

Dünyanın en zengin kişileri arasında 3’ncü sırada yer alan Jeff Bezos, 1994 yılında ABD – Seattle’daki garajından e-ticaret devi Amazon’u kurdu. Bezos, günümüzdeki servetinin neredeyse tamamını e-ticarete borçludur.

4. Gautam Adani

Kişisel Serveti: 136 Milyar Dolar

İşleri: Ulaştırma ve nakliye

Asya’nın en zengin kişisi olan Gautam Adani’nin zenginliğinin ana kaynağı ise genel olarak ulaştırmadır. Limanlara verdiği önem ile bilinen Adani’nin ana zenginlik kaynağı ise son dönemde enerjiye geçmiştir. Adani’nin geçmişinde attığı basamak adımlarında ulaştırma yatırımlarının önemi büyüktür. Adani, kökenden zengin bir isim değildir. Tüm zenginliğinin kökeni 30-40 yıl önce yaptığı küçük ulaştırma iş fikirlerinde yatmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Zengin Eden Üretim Fikirleri

5. Bill Gates

Kişisel Serveti: 102 Milyar Dolar

İşleri: Yazılım

On yıllarca dünyanın en zengin ismi olan Bill Gates’in zenginlik sebebi de Microsoft’tur. 21’nci yüzyıla yön veren isimler arasında yer alan Bill Gates’in parası yazılım ve kodlamada saklıdır. Bill Gates, yaklaşık son 5 yıldır tarımsal iş fikirlerine yönelmiştir. Sahip olduğu Republic Services ve Deere & Co. şirketlerinin tarım arazileri ile şu anda ABD’nin en çok tarım arazisine sahip isimlerinden biridir.

6. Warren Buffett

Kişisel Serveti: 94 Milyar Dolar

İşleri: Finans yatırımı ve borsa

Yatırım dünyasının efsane ismi olan Warren Buffett’in ana zenginlik kaynağı borsadır.

Warren Buffett sigorta şirketi Geico, pil üreticisi Duracell ve restoran zinciri Dairy Queen gibi sayısız şirkete sahip olsa da; bu şirketlere sahip olmayı bile tüm zamanların en iyi yatırımcısı ünvanını kazanırken yaptığı hisse senedi yatırımlarına borçludur.

7. Larry Ellison

Kişisel Serveti: 87 Milyar Dolar

İşleri: Yazılım

Larry Ellison, yaklaşık %35’ine sahip olduğu yazılım devi Oracle’ın kurucusudur. Zenginliğinin ana sebebi yazılım, programlama ve kodlamadır. Son dönemde ise elektikli otomobil konusunda yatırımlar yapıyor.

8. Mukesh Ambani

Kişisel Serveti: 84 Milyar Dolar

İşleri: İplik Ticareti

Ana zenginliğini iplik ticareti yaparak sağlayan Ambani, günümüzde petrokimya, petrol ve gaz, telekom ve perakende sektörlerinde faaliyet yürüten birçok şirkete sahiptir. Ambani’nin babası da iplik alım satımı yapan bir tüccardı.

9. Larry Page

Kişisel Serveti: 83 Milyar Dolar

İşleri: Yazılım

Google’nin kurucularından olan Larry Page, günümüzde uzay araştırma şirketi Planetary Resources’ın kurucu yatırımcısı ve aynı zamanda Kitty Hawk ve Opener’ın “uçan araba” girişimlerini de finanse ediyor.

10. Sergey Brin

Kişisel Serveti: 79 Milyar Dolar

İşleri: Yazılım

Google’yi Larry Page ile birlikte kuran Sergey Brin de son yıllarda yüksek teknolojili bir hava gemisi projesine yatırım yapıyor.

İNCELEYİN: Tarihi Değiştiren Girişimcilerin Başarı Hikayeleri

11. Michael Bloomberg

Kişisel Serveti: 84 Milyar Dolar

İşleri: Medya

Michael Bloomberg, 1981’de finansal bilgi ve medya şirketi Bloomberg LP’yi kurdu. Zenginliğinin büyük kısmını medya sektörüne borçludur. Özellikle finansal medya sektörünün en önemli isimleri arasında yer almaktadır.

12. Steve Ballmer

Kişisel Serveti: 84 Milyar Dolar

İşleri: Teknoloji yatırımı

Microsoft’un eski CEO’su ve Los Angeles Clippers adlı basketbol takımının da sahibidir. Zenginliğinin ana sebebi genel olarak iş fikirlerinde değil, Microsoft için yaptığı projelerde ve çeşitli teknoloji şirketlerine yaptığı yatırımlarda yatmaktadır.

13. Carlos Slim Helu

Kişisel Serveti: 74 Milyar Dolar

İşleri: Telekom

Meksika’nın en zengin adamı Carlos Slim Helu, Latin Amerika’nın en büyük mobil telekom şirketi América Móvil’in sahibidir.  Helu’nun ana zenginlik sebebi de telekom sektörüne yaptığı yatırımlarda yatmaktadır. Özellikle uluslararası telekom teknolojileri konusunda Helu’nun ciddi yatırımları var.

14. Zhong Shanshan

Kişisel Serveti: 67 Milyar Dolar

İşleri: Su

En zengin Çin vatandaşı olan Shanshan, kendi işini kurmadan önce inşaat işçisi, gazete muhabiri ve içecek satış temsilcisi olarak çalıştı. İlk sermayesine sahip olduktan sonra Shanshan, ilk olarak bir su şirketinin toptan satıcılığı işine girmiş ve en sonunda kendi su şirketini kurmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sahibini Zengin Eden İş Fikirleri

15. Francoise Bettencourt Meyers

Kişisel Serveti: 65 Milyar Dolar

İşleri: Kişisel Bakım

Dünyanın en zengin kadını olan Francoise Bettencourt Meyers, zenginliğini dedesinden miras olarak aldığı L’Oreal hisselerine borçludur. Meyers’in günümüzde bilinen farklı bir iş fikri yatırımı yoktur.

16. Jim Walton

Kişisel Serveti: 56 Milyar Dolar

İşleri: Perakende

Jim Walton, perakende zinciri Walmart’ın kurucusu Sam Walton’ın en küçük oğlu aynı zamanda Arvest Bank’ın CEO’sudur.

18. Charles Koch

Kişisel Serveti: 53 Milyar Dolar

İşleri: Üretim endüstrisi

Charles Koch, 1967’den beri Amerika’nın gelir bakımından en büyük ikinci özel şirketi olan Koch Industries’in başkanı ve CEO’sudur. Boru hatları, kimyasallar, yazılım, otomotiv bileşenleri sektörlerinde ciddi yatırımları bulunmaktadır.

19. Amancio Ortega

Kişisel Serveti: 52 Milyar Dolar

İşleri: Giyim

İspanya’dan Amancio Ortega, dünyanın en zengin giyim perakendecilerinden biridir. Zenginliğinin ana sebebi giyim sektörüdür. Son yıllarda elde ettiği gelirleri gayrimenkul yatırımlarına yönlendirmektedir.

20. Zhang Yiming

Kişisel Serveti: 49 Milyar Dolar

İşleri: Medya ve Teknoloji

Zhang Yiming, Çin’in en büyük medya içerik platformlarından biri olan ByteDance’in kurucusudur. Bytedance bilindiği üzere Tiktok’un da sahibidir.

21. David Thomson ve Ailesi

Kişisel Serveti: 49 Milyar Dolar

İşleri: Medya

Reuters’in mirasçısı olan David Thomson, günümüzün en büyük medya patronları arasında yer almaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Zengin Eden Mobil Uygulama Fikirleri

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İlginç İş Fikirleri

İNCELEYİN: Nasıl Ünlü Olunur

Sermayesiz İş Fikirleri 2 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
5 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 10 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
20 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 50 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
100 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 200 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri

“Zengin Olmak İçin Ne İş Yapabilirim: 21 Gerçek İş Fikri” üzerine bir yorum

Yorum yapın