AVM’de stant kurmak için stant fikirleri ve AVM stant kira fiyatları rehberimizde ayrıntıları ile yer almaktadır.
AVM’de stant kurmak düşük sermayeli olmasına rağmen oldukça karlı bir iş fikridir. Düşük maliyetli bir şekilde uygun fiyatlar ile hayata geçirilebilen stantların iş hacmi ise oldukça yüksektir. Dolayısıyla başarılı bir iş potansiyeline erişmek isteyen girişimciler için AVM’de stant kurmayı öneriyoruz.
Siz de bir girişimci olarak AVM’de stant kurmak istiyorsanız, ne standı kurmak isteyeceğinize dair bilgi almak için rehberimizi kullanabilirsiniz.
Rehberimiz 2024 yılı itibarıyla hazırlanmış olup, en yüksek potansiyel içeren 16 AVM stant fikirleri içeriklidir.
İÇİNDEKİLER
1. DONDURMA
Potansiyel: 8/10
Gerekli Sermaye: 70.000 TL
Avm’de kurulabilecek en iyi stant fikirlerinden biri dondurmadır. İnsanların sıklıkla AVM’de gezerken tükettiği yiyeceklerden biri olan dondurma için bir stant fikrini hayata geçirebilirsiniz. Üstelik oldukça düşük fiyatlar ile hayata geçirmeniz mümkün.
Dondurma standını kurmak için en iyi bölge ise AVM’nin giriş bölümü ve eğlence bölümüdür.
2. ÇİKOLATA – ŞEKERLEME
Potansiyel: 9/10
Gerekli Sermaye: 60.000 TL
Son yıllarda AVM’lerde çok sayıda çikolata ve şekerleme satan standlar kurulmaya başlandı. Onların ana nedeni yüksek kar marjlarına erişim sebebiyle yaşanmaktadır. Çok düşük bir iş hacmiyle bile önemli kar rakamlarına erişmenin mümkün olduğu stant fikirleri arasında bulunmaktadır. Özellikle bölgede bulmanın mümkün olmadığı şekerleme ve çikolata markalarını barındırmanızı tavsiye ederiz.
İNCELEYİN: Çikolata Dükkanı Açmak
3. LOKMA
Potansiyel: 7/10
Gerekli Sermaye: 80.000 TL
Birkaç yıldır sayıları bir hayli artan lokmalar artık AVM’lerde de oldukça yoğun tüketilen lezzetler arasına girdi. AVM’de bir dükkan açmak yerine bu iş fikrini bir stant olarak değerlendirmenizi öneririz. Kısa sürede para kazandıracak olan stant fikirleri arasında bulunmaktadır.
İNCELEYİN: AVM’de Stant Açmak
4. PARFÜM
Potansiyel: 10/10
Gerekli Sermaye: 170.000 TL
Türkiye’de en rekabetçi sektörlerden biridir. Son yıllarda artan AVM kiraları sebebiyle artık parfüm işletmeleri stantlar üzerinden müşterilere ulaşıyor. Kolay erişebilir olmaları sebebiyle bu iş fikrini stant ölçeğinde de değerlendirebilirsiniz. Özellikle iyi bir parfüm bayiliği alarak bu iş fikrini hayata geçiren girişimcilerin kazanç potansiyeli çok daha fazla olmaktadır. Bu sebeple en iyi parfüm bayiliklerinden fiyat alarak işi kurmaya yönelik bir girişim başlatabilirsiniz.
5. KAHVE – ÇAY
Potansiyel: 8/10
Gerekli Sermaye: 70.000 TL
AVM’lerde tüketilen bir diğer önemli içecek ise kahve ve çaydır. Çok düşük sermayeli olarak birkaç gün içerisinde bile bir kahve-çay standı kurabilirsiniz. Özellikle lezzetli bir kahve ve çay deneyimi yaşatmaya odaklanarak; kısa sürede önemli bir sabit müşteri kitlesi dahi edinebilirsiniz.
Kahve ve çay stantlarının tercih edilmesinin bir diğer nedeni ise daha ekonomik tüketim fırsatı sağlamalarıdır. Özellikle öğrenci kitleleri tarafından kahve zincirleri yerine kahve stantları daha fazla tercih ediliyor.
6. ÇİĞKÖFTE
Potansiyel: 8/10
Gerekli Sermaye: 60.000 TL
Yine bir çiğköfte firmaları üzerinden kurulabilecek iş fikirleri arasında yer alıyor. Son yıllarda çiğköfte sektöründeki iş hacminin de büyük oranda arttığı göz önünde bulundurulduğu vakit; işi kurarak geliştirmek için önemli bir potansiyel taşıyor.
Türkiye’nin her noktasındaki her AVM için değerlendirilmesi gereken iş fikirleri arasında bulunmaktadır. Üstelik artan rekabet sebebiyle işletmeniz için ücretsiz bayilik seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.
7. PASTA
Potansiyel: 6/10
Gerekli Sermaye: 100.000 TL
Son yıllarda pastane sektöründe de karlılık oldukça yükseldi. Ancak işletmeler gece geç saatlere kadar hizmet verme potansiyeli için AVM dükkanlarını tercih etmiyor. Şubeleşme amacıyla genellikle işletmeler AVM’lerde stantları tercih ediyor. Bu kapsamda siz de AVM’de bir pastane standı açarak iş hacminizi artırmaya yönelik çalışma yapabilirsiniz. Oldukça yüksek potansiyel taşıyan iş fikirleri arasında yer almaktadır.
Pastacılık sektöründe kar marjları oldukça yüksektir. Bu sebeple dar kapsamlı bir iş hacmiyle bile önemli bir gelire ulaşılabiliyor.
8. ET – PİLAV
Potansiyel: 7/10
Gerekli Sermaye: 70.000 TL
Ülkemizde oldukça yoğun bir şekilde sevilen sokak lezzetleri arasında yer alan et-pilavlar artık AVM’lerdeki tüketiciler tarafından da yoğun talep görüyor. Oldukça yoğun talep gören bu tür işletmelerde kar marjları da tatmin edici seviyede bulunmaktadır. İşletmeyi kuracak olan girişimcinin mutlak suretle lezzetli bir et-pilav kombinasyonuna ulaşması ve müşterinin talep ettiği ölçüde bir lezzeti sağlayabilmesi gerekiyor.
9. HEDİYELİK EŞYA
Potansiyel: 6/10
Gerekli Sermaye: 90.000 TL
Hediyelik eşya sektörü büyük oranda e-ticaret sektörüne yenilmiş durumda. Dolayısıyla bir mağaza kurmak ve ilgili giderleri düşük iş hacmi ile karşılayabilmek oldukça güç hale geldi. Bu sebeple işletmeler daha düşük kira ve personel masrafı sebebiyle stant üzerinden gerçekleştirmeye daha fazla odaklandı. Siz de fiziki satış fırsatlarını değerlendirmek üzere bir hediyelik eşya stantı kurabilirsiniz.
10. BİJUTERİ
Potansiyel: 9/10
Gerekli Sermaye: 140.000 TL
Bir bijuteri dükkanı açmakla eşdeğer potansiyel taşıyan bir iş fikridir. Düşük kapsamlı olarak değerlendirmenin mümkün olduğu stant fikirleri arasında yer almaktadır. AVM’lerde bu yönde çok rekabetin olmaması durumunda ele alınabilir. Ne yazık ki büyük birçok kişisel bakım markası bu yöndeki ürünleri de raflarında barındırmaktadır. Bu sebeple iş hacmi daha dar kapsamlı ve rekabetçi düzeydedir.
İNCELEYİN: 100 Bin TL İle Ne İş Yapılır
11. CEP TELEFONU AKSESUARLARI
Potansiyel: 10/10
Gerekli Sermaye: 310.000 TL
AVM’de açılabilecek en iyi stant fikirlerinden biridir. Oldukça yüksek kar marjı ve oldukça yüksek kar potansiyeli fırsatı taşımaktadır. Her türden girişimci düzeyi için yapılabilecek iş fikirleri arasında bulunmaktadır. İşi hayata geçirmek için bir aksesuar toptancısı ve stant dışında bir şeye ihtiyacınız yoktur.
Tüm Türkiye’deki tüm AVM’lerde değerlendirilebilecek bir iş fikridir.
12. GÜMÜŞ
Potansiyel: 7/10
Gerekli Sermaye: 270.000 TL
AVM’de yapılabilecek bir başka para kazandıran stant fikri. Üstelik gümüş fiyatlarının hızla artışta olduğunu belirtmek gerekiyor. Yani düşük iş hacmiyle bile elinizdeki ürünlerin potansiyelinin artması sebebiyle de para kazanabilirsiniz.
Ülkemizde son yıllarda gümüş stantlarında oldukça yüksek artış yaşanıyor. Bu sektöre giriş yapmak isteyenlerin rekabet şartlarına dikkat etmesini tavsiye ediyoruz.
13. OYUNCAK
Potansiyel: 5/10
Gerekli Sermaye: 120.000 TL
Türkiye’de son birkaç yılda en çok zarar gören sektörlerden biri oyuncak sektörü oldu. Maalesef e-ticaretteki yükseliş sebebiyle oyuncak mağazaları giderlerini düşük iş hacmiyle karşılamakta sorun yaşıyor. Bu sebeple fiziki satışlar için mağaza kurmak artık iyi bir tercih değil. İşletmeler bu sebeple en çok satan ürünlerini fiziki olarak stant gibi daha düşük gidere sahip işletme statüleri ile değerlendirmeye başladı. Üstelik AVM’lerin özellikle eğlence katlarındaki oyuncak stantlarının satış hacmi tatmin edici seviyelerde bulunuyor.
14. KURUYEMİŞ
Potansiyel: 8/10
Gerekli Sermaye: 120.000 TL
Türkiye’nin en çok tüketilen lezzetlerinden bir başkası olan kuruyemiş için de bir stant fikrini hayata geçirebilirsiniz. Düşük fiyatlar ile hayata geçirilebilen iş fikirleri arasında yer alıyor. Genellikle ülkemizdeki kuruyemiş toptancıları iş sonu ödeme şeklindeki toplu siparişleri kabul etmektedir. Bu sebeple düşük sermaye düzeyi ile kurulabilen bir stant fikridir.
15. KUMPİR
Potansiyel: 7/10
Gerekli Sermaye: 130.000 TL
AVM’lerin yemek katlarında ilgi çekici olabilecek bir stant fikridir. Özellikle lezzetli bir kumpir hazırlayabilecek bir personel bulunarak işletmeyi hayata geçirebilirsiniz. Kumpir özellikle öğrenciler arasında son derece popülerdir. Para kazanmak için uygun maliyetli seçeneklere ihtiyacınız olacağını belirtmekte yarar var.
İNCELEYİN: Kendi İşini Kurmak
16. KOZMETİK
Potansiyel: 8/10
Gerekli Sermaye: 150.000 TL
AVM’lerde en çok para kazandıran stant fikirleri arasında kozmetik önemli bir yer almaktadır. Kozmetik stantları aracılığıyla kısa sürede ciddi bir nakit dönüşümü elde etmek mümkündür. Ortalama olarak en çok satılan 100 kozmetik ürününü içeren bir kozmetik standını kurmak için 150 bin liralık sermaye yeterlidir.
Stantlar çok pahalı gerçekten.