20+ Müşterisi ve Alıcısı Hazır En Karlı İşler

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! ÜCRETSİZ 100 BİN TL SANAL PARA İLE KENDİNİ DENE.

Müşterisi hazır işler genel olarak iş potansiyeli genellikle belirli olan iş fikirlerini ifade etmektedir. Günümüzde kurulabilecek bazı iş fikirlerinin alıcısı hazırdır. Bu işlerin genel niteliği ise iş hacminin yıllardır düzenli bir grafiğe sahip olmasıdır.

Siz de alıcısı hazır işler için bir girişim başlatmak istiyorsanız, en karlı işlerden biri için harekete geçebilirsiniz. Bu rehberde son yılların en yüksek potansiyelini içeren müşterisi ve alıcısı hazır işleri keşfedebilirsiniz.

müşterisi-hazır-işler

İşte sizler için en karlı alıcısı ve müşterisi hazır işler…

1. FIRIN

Ekmek en temel gıda maddesidir. Dolayısıyla ekmek üreten işletmelerin müşterisi ve alıcısı hazırdır.

Bir ekmek fırını açmak kısa ve orta vadede yüksek getiri potansiyeline sahiptir. Bu tür işletmelerde karlılık belirli oranda düşük olsa da yüksek satış fırsatı nedeniyle yatırımcılarına önemli düzeyde para kazandırmaktadır.

Bir fırın işletmesinin alıcısı her lokasyonda hazırdır. Sadece bazı noktalarda yüksek rekabet nedeniyle müşteri çekebilmek için belirli oranda reklam çalışmalarına ihtiyacınız olacak.

2. MARKET

Marketler dünyanın her yerinde alıcısı en hazır işlerden birini yürütmektedir. Risk yönetimi konusunda en çok önerilen işletmeler arasında ilk sırada yer alan bir market işletmesini kurarak müşteri sorunu yaşamayacak bir işletmeye sahip olabilirsiniz.

Marketlerdeki ürünler bir konut ve iş yerinin günlük olarak bağımlı olduğu ürünlerdir. Dolayısıyla bir işletme kurayım ve müşterim hazır olsun diyorsanız market kurabilirsiniz.

Market açmanın son dönemdeki en iyi yollarından biri de Market Bayilik almaktır.

3. KASAP

Marketlerin çoğunda et reyonu da bulunuyor. Ancak tüketiciler genellikle et ihtiyaçları için kasapları tercih etmeye devam ediyor.

Kasap işletmelerinin iş hacmi genellikle belirli bir seviyede bulunuyor. Bu tür işletmelerin alıcısı da büyük oranda hazırdır. Zira, kasap işletmelerinde satılan ürünler tüm konutların temel gıda ürünlerinden biridir.

En yüksek potansiyele ulaşmak için bir kasap işletmesinde mutlaka farklı çeşitlikte et ürünlerine ihtiyaç bulunacağını unutmayın.

4. MANAV

Kasap ile benzer faaliyet yürüten bir iş fikridir.

Türk insanının en çok sevdiği gıda ürünleri arasında sebze ve meyve yer almaktadır. Bir manav işletmesi kurmak düşük sermayeli ancak oldukça karlı bir iş fikridir.

Manav kurmak için ortalama 50 bin liralık sermaye ihtiyacı bulunuyor.

5. ÇİĞKÖFTE DÜKKANI

Müşterisi en hazır işlerden biri de çiğköfte dükkanı açmaktır.

Çiğköfte ülkemizde en sevilen lezzetlerden biri olması hasebiyle müşterisi hazır bir gıda ürünüdür. Bu sektöre girmek isteyen tüketiciler genellikle kısa sürede önemli bir gelir potansiyeline ulaşıyor.

Çiğköfte dükkanı açmanın en iyi yollarından biri Çiğköfte Firmaları arasında seçim yapmaktır.

2023 yılının ikinci yarısı itibarıyla bir çiğköfte dükkanı açmanın maliyeti 60 bin lira düzeyinde bulunuyor.

6. PARFÜM MAĞAZASI

Müşterisi hazır işlerden bir diğeri de parfüm dükkanı açmaktır. Son yıllarda gelir potansiyeli çok hızlı bir şekilde yükselen parfüm dükkanlarının gelir potansiyeli oldukça yüksektir.

Parfüm mağazası açmak için gerekli sermaye düzeyi gün be gün artış gösterse de halen az sermayeli iş fikirleri arasında yer alıyor. Sektöre giriş yapmak isteyen girişimci ve yatırımcılar için geniş fırsatlar barındıran bu sektörde para kazanmak için iyi bir reklam ve pazarlama çalışmasına ihtiyaç duyuluyor.

Parfüm işletmesi kurmak isteyenler Parfüm Bayiliği Veren Firmalar rehberinden destek alabilir.

7. SPOR SALONU

Müşterisi hazır işlerden bir diğeri de spor salonu açmaktır. Doğru planlandığı taktirde bir spor salonunun gelir potansiyeli de oldukça yüksektir.

Spor salonlarında para kazanma potansiyelini artırmak için mutlaka bir reklam bütçesine ihtiyaç duyuluyor. Özellikle rekabetçi bir alandaki bir spor salonu için mutlaka yerel reklam fırsatlarının tamamı etkin bir şekilde kullanılmalıdır.

Bu iş fikrini hayata geçirmek isteyenler Spor Salonu Açmak rehberini mutlaka incelemeli.

8. TAMİR VE BAKIM

Tamir ve bakım sektörü de büyük oranda müşterisi hazır işler arasında yer almaktadır. Sektörde yer alan işletmelerin gelir potansiyeli de her geçen artış gösteriyor.

2023 yılında yeni bir iş kurmak isteyenler için en yüksek karlılık sağlayan hizmet kolları arasında yer almaktadır.

Tamir ve bakım sektörü oldukça büyüktür. Sektörde tamir, bakım ve onarım vermek üzere kurulacak işletme için en iyi varlık ise deneyimli bir personel ekibidir.

Tamir ve bakım sektörüne girmek isteyenler için tercih edilebilecek dükkan türleri:

  • Araç
  • Beyaz eşya
  • Mobilya
  • Televizyon
  • Bilgisayar
  • Telefon

9. BOYAMA

Alıcısı ve müşterisi hazır olan işlerden bir diğeri de boyama hizmetleridir. Boyama konusunda hizmet veren bir işletme kurarak para kazanabilirsiniz.

Boyama hizmetlerine yönelik bir işletme kurmanın maliyeti oldukça düşüktür.

Bu iş fikrinde ana nitelik doğru bir personel ekibi kurabilmekten geçiyor. Ağızdan ağıza reklam niteliğinizi geliştirmek üzere iyi müşteri ilişkileri kurarak para kazanma potansiyelinizi bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

10. ECZANE

Müşterisi hazır olan işletmeler arasında “önemi söz konusu olduğunda” ilk 3 sırada yer alan işletmelerden biri de eczanelerdir. Türkiye’nin her noktasında bulunan eczaneler önemli bir gelir akışı sağlamaktadır.

Eczane açmak elbette diğer iş fikirlerine nazaran çok daha spesifik şartlar içermektedir.

Eczane açmak için en önemli sorunlar;

  • Eczane diploması
  • Kota uygulaması

Her iki konuyu aşabilen işletmeciler eczane açarak önemli bir kazanç fırsatına ulaşabiliyor.

11. DİŞ DEPOSU

Eczaneler ile benzer faaliyet gösteren işletmelerden biridir. Diş depoları genel olarak dişçilerin ihtiyaç duyduğu tüm malzemelerin satıldığı ana toptancılardır.

Bir diş deposu açmak standart toptancılık faaliyetleri ile benzerlik gösteriyor.

Herhangi bir lisanslama ihtiyacı olmadan her girişimci bir diş deposu açabiliyor. 2023 yılının ikinci yarısı itibarıyla diş deposu açmanın ortalama maliyeti bir milyon Türk lirası düzeyinde bulunmaktadır.

İş fikrini hayata geçirmek isteyenler Diş Deposu Açmak rehberine göz atabilir.

12. GİYİM MAĞAZASI

Müşterisi hazır olan işletmeler arasında gıda sektöründen sonra gelen ana sektör giyimdir. Oldukça büyük olan giyim sektöründe başlangıç aşamasında yapılabilecek en karlı iş fikirlerinden biri de giyim mağazası açmaktır.

Sektöre girmek isteyen girişimcilerin en çok dikkat etmesi gereken konuların başında toptan giyim firmaları arasında en iyi seçimi yapmaktır.

Bu sektörde para kazanmak isteyenler mutlaka en iyi ürünü en uygun fiyat ile toptan almak durumundadır.

Zira, sektör ciddi bir rekabetçi yapıya sahiptir. Bu da sektörde uygun fiyat koşulları sağlamanın önemini ortaya koyuyor.

13. BÖCEK İLAÇLAMA

Sağlık endişelerinin ve nüfusun arttığı bir ülkede yapılabilecek en iyi işlerden biri de böcek ilaçlamadır. Sektöre giriş yapmak her zamankinden daha zorlu şartlar istiyor olsa da birçok benzer iş fikrine göre daha uygun maliyetler ile başlangıç yapılabiliyor.

Sektör deneyimi olmayanlar mutlaka sektörde deneyimi olan bir personel istihdam etmelidir. Aksi durumda sektörün getirdiği zorluklar karşısında ilk dönemde sorunlarla baş başa kalınabiliyor.

14. E-TİCARET

2023 yılı itibarıyla müşterisi en hazır olan işlerden biri de e-ticarettir. Sektör her türlü kategori için yoğun bir iş hacmi sağlıyor.

Kısa ve uzun vadede yapılabilecek en iyi iş fikirlerinden biri olan e-ticaret sektörüne ilk kez girecek olanların en çok İnternette Ne Satılır konusuna dikkat etmesi öneriliyor.

Özellikle sıfırdan başlayacak olanların süreci daha iyi kavrayabilmesi ve yavaş da olsa ilk adımlarını atabilmesi için alıcısı hazır olan çok satılan ürünleri tercih etmesini önem arz ediyor.

15. KURUYEMİŞ DÜKKANI

Türk insanının en çok sevdiği lezzetlerden biri olan kuruyemiş de müşterisi hazır bir üründür. Kısa sürede önemli bir iş hacmine ulaşmak üzere işletme kurmayı düşünenler kuruyemiş satış dükkanı açmak üzere faaliyete başlayabilir.

Kuruyemiş sektöründe rekabet çok kanallıdır.

Ancak sektör yeni oyunculara yerelde rekabet fırsatı sağlıyor. Bu sebeple yerelde güçlü bir işletme kurarak kısa sürede ciddi bir gelir akışı elde edebilirsiniz.

16. DONDURMA DÜKKANI

Özellikle yaz aylarında en çok satılan ürünlerden biri de dondurmadır. Siz de kısa sürede çok satılan ve dolayısıyla hızlı bir nakit dönüşümü sağlayan bir ürünün satışını yapmak istiyorsanız dondurma dükkanı açmak üzere faaliyete başlayabilirsiniz.

Çeşitli açık ve kapalı dondurmaların satışına odaklanarak bu iş fikrini hayata geçirebilirsiniz. İşletmede en önemli varlık lokasyondur. Müşteri potansiyeli yüksek olan bir dükkan olmadan bu iş fikrine başlamanız önerilmez.

17. YÖRESEL ÜRÜNLER SATIŞI

Yöresel ürünler de son dönemde ciddi bir müşteri kitlesine ulaşan bir kategoridir. Sektöre giriş yapmak için özellikle büyük şehirler öneriliyor.

Özellikle Anadolu’nun illerine yönelik yöresel gıda ürünleri satışı yapmak üzere Organik ve Yöresel Gıda Dükkanı açmak için bir girişim başlatabilirsiniz.

Sektöre giriş yapmak için önerilen başlangıç sermayesi 500 bin lira düzeyinde bulunuyor.

18. SİGORTA BAYİLİĞİ

Türkiye’de artan enflasyon ortamı nedeniyle artık taşınır ve taşınmaz malların fiyatı ciddi düzeyde artış gösteriyor. Bu da aynı zamanda sigorta sektörünün iş hacmini artıran bir olgu olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye’de sigorta sektörünün aktif büyüklüğü yıllara göre ciddi bir artış kaydediyor. Özellikle 2022 ve 2023 yıllarında sektör hem aktif büyüklüğünü hem de karlılığını yeni bir rekora taşıdı. Bu sebeple sigorta bayiliği açmak müşterisi hazır işlerden biri olarak önerilmektedir.

19. ETÜT MERKEZİ

Ülkemizde devlet kurumlarının eğitim performansı her geçen yıl ebeveynler tarafından daha az ilgi görüyor. Bu sebeple özel eğitim kurumlarının performans da yıllara göre artış gösteriyor.

Sınav odaklı bir eğitim sistemine sahip olan Türkiye’de yapılabilecek en iyi iş fikirlerinden biri de etüt merkezi açmaktır. Profesyonel ve tanınan bir eğitimci kadrosu ile bu sektörde para kazanma potansiyeli oldukça yüksektir.

2023-2024 eğitim sezonu için ortalama 200 kişi kapasiteli bir kurs merkezi açmak için yaklaşık 2 milyon lira başlangıç sermayesine ihtiyacınız olacak.

20. ÇORAP STANDI

Alıcısı hazır olan ürünlerden biri de bilindiği gibi çoraptır. Siz de kuracağınız iş fikrinde kısa sürede nakit dönüşümü elde etmeyi planlıyorsanız bir çorap standı kurabilirsiniz.

Özellikle semt pazarlarında kurulan çorap stantları günlük 2-3 bin liralık cirolara oldukça kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Üstelik çorap satış dükkanı ya da standı kurmak bu rehberdeki en düşük maliyetli iş fikridir. Dolayısıyla az sermayesi bulunan girişimciler için çorap standı kurmak oldukça yüksek potansiyel içeriyor.

İNCELEYİN: Mesleğim Yok Ne İş Yapabilirim

İNCELEYİN: Kreş Açmak

İNCELEYİN: Tüpçü Açmak

Sermayesiz İş Fikirleri 2 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
5 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 10 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
20 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 50 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
100 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 200 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri

Yorum yapın