Tüpçü dükkanı açmak isteyen girişimci ve yatırımcılar için adım adım ilerleme rehberinde bulunuyorsunuz. Rehberimizdeki adımları kullanarak kolay bir şekilde tüpçü dükkanı açmak için harekete geçebilirsiniz.
Tüp sektörü son dönemde düşük performans gösteriyor. Ancak doğalgaz altyapısı olmayan yada nispeten düşük gelir grubunun bulunduğu bölgelere yönelik değerlendirilmesi tavsiye edilir. Ayrıca sıfır rekabetli alanlarda; doğalgaz olsa bile tüpçü dükkanı açmak ortalama düzeyde gelir fırsatı barındırmaktadır. Aynı zamanda tüpçü açmak müşterisi hazır işler arasında yer alıyor.
Tüpçü dükkanı açmak için adım adım ilerleme rehberi…
İÇİNDEKİLER
1. DÜKKAN BULMAK
Tüpçü dükkanı açmanın ilk adımı doğru bir dükkan bulmaktır. İlgili dükkanın aynı zamanda bir depoya sahip olması elzemdir. Tüpçü dükkanında depo olmadan işletme faaliyeti oldukça zordur. Bu sebeple çok küçük bir dükkan ve minimum 70 metrekarelik bir depo bulmanız tavsiye edilmektedir.
Kiralamak üzere bulduğunuz dükkan ile deponun birbirine çok yakın ya da bağlı olması önerilir. Bu sayede işletmenizin masraflarını daha da kısma şansı elde edeceksiniz.
Tüpçü dükkanı açmak için tutacağınız dükkanın çok yüksek kiralara sahip bir alanda olmasına ihtiyacınız olmayacak. Ara sokaklarda bile bulunan düşük kira fiyatlarına sahip dükkanları da değerlendirebilirsiniz.
2. BAYİLİK ALMAK
Tüpçü dükkanı açmak için bayilik almanız önerilir. Bayilik alarak işletmenizi daha kolay kurabilir ve daha fazla para kazanma fırsatı elde edebilirsiniz.
Tüpçü dükkanı açmak için Türkiye’de bayilik alınabilecek çok sayıda tüp firması bulunmaktadır. Bu firmaların bayiliği önemli bir potansiyele ulaşma fırsatı sağlayacaktır.
Bayilik veren tüp firmaları:
FİRMA ADI | POTANSİYELİ (X/10) |
İpragaz | 10/10 |
Milangaz | 9/10 |
Aygaz | 8/10 |
Mogaz | 6/10 |
Bizimgaz | 5/10 |
Bayilik almak için başvuru esnasında istenen belgeler ve bilgiler:
- İsim – soyisim
- Cep telefonunuz
- Mail adresiniz
- Bayinizi Açmak İstediğiniz lokasyon
- Kiralayacağınız dükkan kime ait
- Dükkan kira ise kira bedeli
- İl, ilçe, mahalle, cadde, kapı no
- Fatura unvanı
- Depo alanı genişliği
- Mesleğiniz ve şimdiki işiniz
- Açacağınız yerin yakınlarındaki rakip dükkanlar
Ruhsat almak için gerekli belgeler:
- Vergi levhasının iki adet fotokopisi
- İşletme kira kontratı
- İşyeriın tapusunun fotokopisi
- İşyeriın yer aldığı binanın imar durumu
- Açılacak olan işletmenin yangın söndürme tüplerinin dolum faturası
- İşletme sahibinin T.C. Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Portöy muayene kartı
- Bağlı olduğu esnaf odasından oda kayıt belgesi
- İşletmenin üstünde oturan sakinler varsa imzalı olur belgesi (muvafakatname)
- İşletme sahibine ait ustalık belgesi
- Yapı sağlamlık ve itfaiye olumlu belgeli
- Kurulacak olan işletme şirket ise Ticari sicil gazetesi, imza sirküleri, Faaliyet belgesi,
Dükkan kurmadan önce Dükkan Açmak İçin Gerekli Belgeler rehberine göz atmanızı öneririz.
3. DAĞITIM EKİBİ OLUŞTURMAK
Tüpçü dükkanlarında satılan tüm tüplerin yerine teslim edilmesi gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için de işletmenin büyüklüğüne ve sipariş kapasitesine göre en az bir kişi olmak üzere, bir dağıtım ekibi oluşturmalısınız.
Dağıtım ekibi oluşturmak maliyet unsurlarını artırmaktadır. Ancak hızlı bir şekilde tüplerin müşterilere ulaşmasını sağlamadan işletmenizin büyüme kapasitesini artıramaz ve sabit müşteri edinemezsiniz.
4. REKLAM ÇALIŞMALARI YAPMAK
Tüpçü açmak ve para kazanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en büyük hususlardan biri de reklam yapmaktır. İşletmenizin büyüme kapasitesini artırmak ve para kazanmak amacıyla reklam olmazsa olmaz hususlardan biridir. Üstelik reklam çalışmalarını düzenli ve profesyonel bir şekilde ele almanız önerilir.
Tüpçü dükkanı açarak para kazanmak isteyenlerin reklam çalışmalarına ağırlık vermesi elzemdir. Genel olarak yerel bir işletme olması hasebiyle, yerel reklam çalışmalarına yönelmelisiniz.
Şehrinizdeki yerel televizyon, gazete ve radyolara reklam verebilirsiniz.
Eğer varsa aynı şekilde şehrinize yönelik yayın yapan büyük web sitelerine ve sosyal medya hesaplarına da reklam vermeniz önerilir. Aynı zamanda reklam olarak gerçekleştirebileceğiniz bir diğer faaliyet ise kartvizit bastırmak ve bu kartvizitleri ev ev, işyeri işyeri dağıtmaktır.
Kartvizit bastırmak ve bunları ev ve iş yerlerine dağıtmak oldukça etkili bir reklam yöntemidir. Tüpçülerin birçoğu bu yöntem ile kısa sürede önemli bir müşteri potansiyeline erişmektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Mesleğim Yok Ne İş Yapabilirim
5. TÜPÇÜ AÇMAK İÇİN NE KADAR SERMAYE LAZIM?
Tüpçü dükkanı açmak için gerekli sermaye düzeyi ortalama bir perakende işletmesi açmak için gerekli sermayeye oldukça yakındır. İşletmenizi kurmak için almayı planladığınız bayilik kapsamında sağlayacağınız bayilik bedeli ve teminat bedeli dışında; yaklaşık olarak 350.000 TL‘lik tüp alımı gerçekleştirmeniz gerekiyor.
Dükkanı kurmak, teminat sağlamak, bayilik bedeli vermek ve ilk toplu tüp alımını gerçekleştirmek için yaklaşık olarak 700.000 TL sermayeye sahip olmanız gerekiyor.
6. TÜPÇÜ NE KADAR KAZANDIRIR?
Tüpçü açmak önemli bir kazanç sağlayan iş fikirleri arasında yer almaktadır. Deneyim ve tecrübe konusunda ciddi bir talepte bulunmayan bu iş fikrinde para kazanma potansiyeli yüksektir.
Ortalama olarak 2 yıldır faaliyet gösteren, reklam bütçesine sahip olan ve müşteri memnuniyeti yüksek olan bir tüpçünün aylık geliri 70 ile 100 bin lira arasında değişiklik göstermektedir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Mahalle Arasında Ne İş Yapılır