Oyun Evi / Parkı ve Aktivite Merkezi Açmak (KOSGEB, Sermaye, Şartlar ve Kazanç)

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! ÜCRETSİZ 100 BİN TL SANAL PARA İLE KENDİNİ DENE.

Oyun evi açmak için gerekli şartlar, sermaye, kazanç ve KOSGEB başvurusu hakkındaki tüm detaylar rehberimizde yer almaktadır.

Çocuklar için oyun evi ve aktivite merkezi açmak son dönemin popüler iş fikirleri arasında yer almaktadır. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de çocuk sayısı hızla azalmakta ve ebeveynler çocuklarının daha iyi bir geleceğe sahip olması için daha fazla harcama yapma arzusu taşımaktadır. Dolayısıyla çocuklara yönelik iş fikirleri oldukça ilgi çekmeye ve yatırımcılarına para kazandırmaya devam ediyor.

Siz de bir girişimci veya yatırımcı olarak oyun evi açmak ile aktivite merkezi açmak konularında rehberimizden bilgi alabilirsiniz. Kendi oyun evi merkezinizi açmak için rehberimizdeki bilgilerden fazlasına ihtiyacınız olmayacak.

aktivite oyun çocuk

Şimdi oyun evi açmak için gereksinimlere göz atalım…

1. DOĞRU BİR YER BULUN

İlk olarak oyun evi ve aktivite merkezi açmak isteyenlerin doğru bir yerde ilgili merkezi kurmak üzere harekete geçmesi gerekiyor. Doğru yer spesifik bir ifadedir; dolayısıyla her il veya ilçe için doğru yer farklı özellikler taşıyabilmektedir.

İlk olarak bu iş için en doğru yerlerden biri il veya ilçedeki AVM’lerdir. Genellikle AVM’lerin son katlarında veya cafe, sinema alanları girişlerinde oyun evlerine ve çocuklar için aktivite merkezlerine rastlamak mümkündür. Ayrıca şehrin farklı popüler lokasyonları da oyun evi ve aktivite merkezi açmak için  uygun alanlardır.

Oyun parkının mutlak suretle kapalı alanda kurulması ve küçük de olsa açık bir alana sahip olması önemlidir. Bu sayede hem yaz hem de kış aylarında sorunsuz bir şekilde hizmet verebilme fırsatına erişeceksiniz.

AVM’de alan kiralama konusunda AVM Kiralama Ücretleri rehberinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

2. İHTİYAÇLARINIZI ARAŞTIRIN

Oyun parkı ve aktivite merkezlerinin büyük bir kısmı birbirine benzerdir. Burada farklılık genellikle yatırımcı ve girişimcinin sermayesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Ayrıca oyun evini kuracağınız alanın genişliği ve yüksekliği de ilgili merkezin ihtiyaçlarını belirlemek için önem arz eden konular arasında yer almaktadır.

Oyun evi açarken sahip olabileceğiniz çok sayıda seçeneğiniz vardır. Aynı şekilde aktivite de söz konusu olduğunda seçenekler oldukça geniştir. Genel olarak bu tür merkezlerde bulunması tavsiye edilen araçlar, ekipmanlar ve setler şöyle;

  1. Top Havuzu
  2. Tırmanma Duvarı
  3. Boyama Duvarı
  4. Ahşap Standı
  5. Sanat Atölyesi
  6. Şişme oyun üniteleri
  7. Trambolin
  8. Tüneller
  9. Bedensel Aktivite Atölyesi

Bu tür ihtiyaçlar elbette sermayeniz ve alanınızın büyüklüğüne göre ele alınmalıdır. Tamamına sahip olan çok az sayıda oyun merkezinin bulunduğunu belirtmekte yarar var. Aynı zamanda ilgili oyun ve aktivitelerin tamamı için hizmet vermek isteyen işletmelerin çok sayıda personele de ihtiyacı olacağını belirtmeliyiz. Dolayısıyla seçeneklerin artması aynı zamanda ağır maaş yükü anlamına gelecektir.

İNCELEYİN: Oyuncak Dükkanı Açmak

3. KURULUM GERÇEKLEŞTİRİN

Oyun evleri ve aktivite merkezlerinin kurulumunu yapan çok sayıda şirket var. Bu şirketler aracılığıyla işletmenizin kurulumunu kolay bir şekilde gerçekleştirebilme fırsatına sahipsiniz. Dolayısıyla kurulum gerçekleştirmek üzere işletmenizi açmak için 2 farklı seçeneğiniz bulunuyor. İlk seçeneğiniz işletmenizi kendiniz açmak üzere yola koyulmak, ikinci seçeneğiniz ise işletmeniz için anahtar teslim kurulum hizmeti veren bir şirket ile anlaşmaktır.

Bu tür oyun evlerini açmak için kendi becerilerinizi kullanabilirsiniz.

Kurulumu gerçekleştirmek amacıyla benzer işletmelere göz atarak neye ihtiyacınız olacağını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Ardından işletmenizi kurmak üzere harekete geçebilirsiniz. Bu tür aktivite alanlarını kullanan çocuklara mutlaka güvenli bir alan tesisi sağlamanız gerektiğini hatırlatalım. Dolasıyla bu tür oyun alanlarını anahtar teslim kuran işletmelerden hizmet almanızı ya da parkur gibi alanları kurmak üzere profesyonel birinden yardım almanızı öneririz.

KOSGEB’den de işletmenizi açmak için destek alabileceğinizi belirtmek isteriz. KOSGEB İş Fikirleri rehberini inceleyerek, KOSGEB ile iş kurmak hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

4. İŞLETME RUHSATINI ALIN

Oyun evi gibi alanların ruhsatını almak kolaydır. Öncelikli olarak vergi levhası almak üzere bir muhasebeci ile anlaşmanız gerekecek. Muhasebeci yardımı ile işletmenizin kaydını açtıktan sonra bağlı bulunduğunuz belediyeye aşağıdaki belgeler ile başvurarak ruhsat alabilirsiniz.

Oyun evi ruhsatı almak için gerekli belgeler:

  1. Nüfus cüzdanı örneği.
  2. İkametgah belgesi.
  3. Adli sicil belgesi
  4. Son 6 ay içerisinde çekilmiş 8 adet renkli fotoğraf
  5. İş yeri kiralık ise kira kontratının tasdikli fotokopisi
  6. Aslı noter ya da yetkili memur tarafından tasdik edilmiş Tapu senedi sureti
  7. Yönetim planında aksine bir hüküm yoksa, tapuda mesken olarak görünen yerler için kat sahiplerinin oy birliği ile alacağı karar tutanağı. Tapuda işyeri olarak görünen yerler için muvafakat aranmamaktadır.
  8. Şirketler diğer ve diğer tüzel kişileri için, kuruluş ilanı, açılması istenilen yer için, yönetim kurulu karar tutanağı ve yetkili temsilciye yönetim kurulu kararıyla verilmiş yetki belgesi ve açılması istenilen yeri işletecek olan mesul müdür için yönetim kurulu kararının tasdikli sureti, gerekmektedir.

5. REKLAM

Oyun evleri için reklam en önemli unsurlardan bir tanesidir. Reklam çalışmaları aracılığıyla işletmenizin iş hacmini büyük oranda artırabilme fırsatına sahipsiniz. Bu kapsamda ilinizdeki tüm yerel medya ve sosyal medya fırsatlarını en iyi şekilde kullanmak için bir reklam bütçesi ayırmanızı öneririz. Özellikle uzun vadeli hedefleriniz söz konusu olduğunda reklamı hiçbir zaman ihmal etmemelisiniz.

Son dönemde sosyal medya üzerinden yapılan reklamlarda daha fazla verim elde edilmektedir. Ayrıca bu tür reklamlar birçok benzer reklam fikrine göre çok daha az maliyet oluşturmaktadır.

İNCELEYİN: Oyuncak Dükkanı Açmak

6. NE KADAR SERMAYE GEREKLİ

Oyun evleri için sermaye gereksinimi ortalama olarak 300 ile 350 bin lira arasında değişiklik göstermektedir. Bu maliyet aktivite alanı için oluşturmak istediğiniz bölümler çerçevesinde değişiklik gösterecektir. Bu nedenle sermayeniz ölçüsünde bir satın alma gerçekleştirmenizi öneririz. Aksi halde tüm sermayenizi tüketirken birçok sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Sermayenizi doğru bir şekilde kullanmak son derece önemlidir. İşletmeyi mutlaka sermayeniz ölçüsünde kurabilmeniz gerekir.

7. NE KADAR KAZANDIRIR

Oyun evlerinin kazancı elbette iş hacmine göre değişiklik gösterecektir. Daha çok müşteri çekebilmek için bu nedenle reklam çalışmalarına son derece önem göstermeniz gerekir.

Ortalama olarak müşterisi oturmuş ve AVM’de hizmet veren çocuk oyun parklarının aylık geliri tüm masraflardan sonra 25 ile 30 bin lira arasında değişiklik göstermektedir.

İNCELEYİN: Kadınlar İçin İş Fikirleri

İNCELEYİN: Hediyelik Eşya Dükkanı Açmak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ejderha Nefesi İşi Yapmak

Sermayesiz İş Fikirleri 2 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
5 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 10 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
20 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 50 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
100 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 200 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri

“Oyun Evi / Parkı ve Aktivite Merkezi Açmak (KOSGEB, Sermaye, Şartlar ve Kazanç)” üzerine 4 yorum

Yorum yapın