19 Adımda Butik Açmak İçin Gerekenler: Maliyet, Kazanç ve Toptancılar

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! ÜCRETSİZ 100 BİN TL SANAL PARA İLE KENDİNİ DENE.

Butik açmak için harekete geçmek isteyen girişimci ve yatırımcılar için hazırlanan bu rehberde; Butik açmak için gerekli belgeler, şartlar ile butik açmanın maliyeti, kazancını keşfedebilirsiniz. Ayrıca rehberimizde butiğiniz için toptancıları da bulabilirsiniz.

Butik açmak son yıllarda düşük maliyetli olmasına rağmen oldukça karlı ve potansiyeli yüksek iş fikirleri arasında yer almaktadır. Özelleştirilebilir seçenekler sayesinde butik açarak para kazanmak birçok girişimci için oldukça esnek şartlar taşıyor.

Butik genel olarak giysi, kumaş ve çeşitli aksesuarların satıldığı en küçük perakende satış mağazasıdır. Butik açmak bir kişi tarafından bile kolayca açılabilir, yönetilebilir. Ülkemizin çok değerli caddeleri ve AVM’leri dışında herhangi bir alanda butik açmak çok yüksek sermaye oluşturan bir iş fikri değildir. Butiklerin gelir potansiyeli işi kuran kişinin yaratıcılığı, tutkusu, heyecanı ve motivasyonu ile eşdeğerdir.

Butik açmak çok büyük bir pazara giriş yapmanızı sağlar. Dolayısıyla her şeyi doğru yaparsanız butik açarak para kazanma potansiyeliniz çok yüksektir.

Butik nasıl açılır diye merak edenler için; 18 adımda butik açmak ve para kazanmak için tüm sahip olmanız gerekenler…

1. Butik Türüne Karar Verin

butik (1)

Butik açmak söz konusu olduğu zaman ilk olarak kararlaştırmanız gereken süreç butik türüdür. Doğru butik türüne karar vermeden önce işe koyulmanız önerilmez.

Önerilen butik türleri:

  1. Konsinye Butik
  2. Standart Perakende
  3. Franchise

Konsinye Butik

Konsinye butikler standart bir butik gibi kurulur ancak içeride olan tüm ürünler başka firmalara veya şahıslara aittir. Bu ürünler satıldıkça ürünün sahibine belirli bir komisyon kesildikten sonra ödeme yapılır. Genellikle bu komisyon anlaşma çerçevesinde yapılmaktadır.

Butik açmak için çok sermayesi olmayan girişimcilere önerilmektedir. Ayrıca bu tür butiklerde risk düşüktür. Ancak kar marjı düşüktür. Para kazanmak için daha fazla ürün satmanız ve dolayısıyla daha fazla emek ortaya koymanız gerekir.

Standart Perakende

Üreticilerden veya distribütörlerden toptan eşya fiyatına mal alarak bunları müşterilere daha yüksek bir fiyatla satma sürecinin bulunduğu butiklerdir. Ülkemizde en yoğun olarak bulunan butik türleri arasında yer almaktadır. Bu butik modeli, günün sonunda çok daha yüksek kar elde etme fırsatına sahiptir. Ancak mal satın almak için büyük bir başlangıç ​​yatırımına ihtiyacınız olacak.

Bu tür butiklerde Toptan Giyim anlaşmalarındaki başarı ile kazanç fırsatınız çok daha yüksek olacaktır. Dolayısıyla para kazanmak için daha büyük sermayelere gereksinim duyacaksınız.

Franchise Butik

Bayilik olarak alınan bir marka çatısı altında butik açma konseptidir. Genel olarak büyük bir marka çatısı altında faaliyet göstermeniz durumunda bayilik, katılım ve reklam gibi ek bedelleri karşılamanız gerekiyor. Ayrıca bu tür şirketler kurumsal kimlik adı altında dekorasyon, tabela, dizayn, personel gibi çok sayıda talepte bulunacaktır. Dolayısıyla büyük bir markanın bayiliğini alarak faaliyet göstermeniz önemli düzeyde sermaye gereksinimi oluşturmaktadır.

Franchise butiğin en büyük avantajı butiği açar açmaz önemli bir müşteri kitlesine sahip olma şansına erişmektir. Franchise butiklerde kazanç olanağı daha yüksektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Giyim Bayiliği Veren Firmalar

2. Ürün Kategorisini Seçin

giyim-türleri

Giyim butikleri farklı ürün kategorilerinde hizmet verebiliyor. Tüm giyim ürünleri için hizmet vermek istediğinizi biliyoruz. Ancak genellikle belirli bir veya birkaç ürün kategorisi seçerek yola koyulmanız daha faydalı olabilir. Amacınız bir veya birkaç ürün grubunda en iyi rekabetçi yapıya sahip olmak olmalıdır.

Örneğin, hamile giyim kategorisinde en iyi ürünleri en iyi fiyatlar ile sağlamaya çalışan bir butik açmak üzere faaaliyet göstermenizi önerebiliriz.

Butik açmak için ürün kategorileri:

  • Erkek giyim
  • Kadın giyim
  • Hamile giyim
  • Çocuk giyim
  • İç giyim
  • Spor giyim
  • Mayo ve Plaj giyimi
  • Özel gün giyim (düğün, nişan gibi)

3. Pazar Araştırması Yapın

butik

Bir butik açmak her yönüyle basit bir iş fikri gibi görünüyor olsa bile işi kurmadan önce mutlaka pazar araştırması yapmanız gerekir. Bu sayede sahip olmanız gerekenleri net bir şekilde ortaya koyma fırsatınız olacak. Butik nasıl açılır sorusunun belki de ilk yanıtı; bulunduğunuz alanda bir pazar araştırması yapmaktır.

İşletmenizin amacını ve gerçek bir sorunu çözmeye çalışıp çalışmadığını düşünün.

Giriş yaptığınız pazarda insanların neye ihtiyaç duyduğunu ve pazardaki eksiklikleri tespit etmek üzere küçük bir pazar araştırmasının faydası büyüktür.

Pazar araştırması sırasında bulduğunuz eksiklikleri bir niş pazara dönüştürmeye çalışın. Bu sayede daha küçük bir pazarın getirdiği gücü gün geçtikçe büyüme basamaklarını tırmanmak için kullanabileceksiniz.

Butik açmak istediğiniz lokasyondaki diğer butikleri veya giyim mağazalarını iyi bir şekilde inceleyin. Orada bulunamayan her türlü giyim ürünü sizin ana konseptinizi oluşturabilecektir. Ayrıca fiyatlar konusunda da araştırma yapmak sizi daha sağlıklı bir sonuca götürebilir.

Eğer bir Steve Jobs değilseniz. Tekerleği yeniden icat etmeye kalkmamak iyi bir fikir olabilir. Her zaman ve her koşulda farklı ve sıra dışı olmaya çalışmak size emek, sermaye ve zaman kaybettirebilir. Bazen zaten olanı yapmaya çalışmak daha iyi bir fikirdir.

4. İşletme Finansmanını Planlayın

butik açma (2)

Butik açmak için gerekenler listesinin tepesinde butik açma maliyeti hesaplamasını iyi bir şekilde gerçekleştirmektir. Butiği açmak ve en az 6 ay boyunca hiçbir iş yapmadığınızı hesaplayarak bir bütçe oluşturun. Bunu sağlamadan işe koyulmanız herhangi bir aşamada işinizi sekteye uğratabilir.

Çoğu işletme ilk 6 ay içerisinde masraflarını çıkaramaz. İlk 1 yıl ise ayakta kalmayan çoğu işletme kapanır.

Dolayısıyla bu tür finansal sorunlarla boğuşmamak için sermayeniz ölçüsünde harekete geçmeniz gerekir.

Finansal yapı olarak çok güçlü değilseniz bir ortak bulmak da iyi bir fikir olabilir. Aksi durumda işletmeyi kurmak tek başına yeterli bir konu değildir. Giyim sektöründeki zorlu rekabet koşullarına ayak uydurmak ve müşteri kitlesini çekmek için paraya ihtiyacınız olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cafe Açmak

5. Butik İçin Dükkan Belirleyin

butik açma (1)

Daha fazla müşteri ve daha fazla para kazanmak için işletmenize yapabileceğiniz en büyük katma değer; doğru yerde, doğru kira ile bir mağaza belirlemektir. Elbette daha yüksek potansiyelli bir alan daha fazla kira anlamına gelecektir.

Herkes bir AVM’nin giriş katındaki butiğin çok yüksek potansiyel içerdiğini bilir ancak böyle bir dükkanın en iyi ihtimalle aylık kirası 2 bin dolardan düşük olmayacaktır.

Bu nedenle, mağaza seçimi doğrudan size, sermayenize ve düzeyde risk alabileceğinize bağlıdır.

Pazar araştırması sırasında bulduğunuz niş alan ile ilgilenecek olan tüketici kitlesine yakın olmak öncelikli hedefleriniz arasında olmalıdır.

Ek olarak franchise butik açmayı planlıyorsanız; çatı markanın da lokasyon taleplerine uygun hareket etmeniz gerektiğini hatırlatırız. Butik bayiliği veren firmalar özel bir lokasyon – dükkan – metrekare gibi taleplerde bulunabiliyor.

6. Butik Açma Belgeleri ve Şartları

butik açma

Türkiye’de bir giyim mağazası açmak için belediye, vergi dairesi ve esnaf odası üçgenindeki resmi işlemleri tamamlamanız gerekir. Butik açmak için gerekenler listesinin en önemli adımıdır. Tüm bu süreçleri tamamlarken ileride zaten çalışmanız gerekecek olan bir muhasebeci ile önceden anlaşıyor olmanız işinizi kolaylaştırabilir. Bir muhasebeci tüm bu süreçleri sizin için çok daha kolay bir şekilde tamamlayabilir.

Süreci kendiniz planlamak istiyorsanız; öncelikli olarak vergi dairesine başvurarak bir şirket açılışı gerçekleştirmeniz gerekecek. Vergi levhasını almak için işletmenizin kurulmuş olması gerektiğini belirtelim.

Vergi levhasını aldıktan sonra bağlı bulunduğunuz belediyeye giderek buradan da çalışma ruhsatı almanız gerekecek. Her belediyede ruhsat için istenen belgeler ve şartlar birbirinden farklıdır. Ancak burada genel olarak mutlaka istenen belgeler birbirine çok yakındır.

Butik açmak için gerekli belgeler:

  1. Başvuru formu (müdürlükten veya internet sitemizden temin edilecek)
  2. Kira kontratı aslı ve fotokopisi
  3. Tapu fotokopisi
  4. Yapı kullanım izni (iskan belgesi / yapı ruhsatı)
  5. Yangın söndürme cihazı fatura fot. (zemin+asma kat ve 185 m2 ye kadar olan işyerlerinden)
  6. Vergi levhası aslı ve fotokopisi
  7. Nüfus cüzdanı fotokopisi (TC Kimlik Numarası)
  8. Şahıslar için 2 adet vesikalık fotoğraf
  9. Taahhütname (müdürlükten veya internet sitemizden temin edilecek onayı Müdürlüğümüzde yapılacak.)
  10. Mesken ise kat maliklerinden muvafakatname
  11. Emlak – Çevre Temizlik Vergisi beyanı, borcu yoktur yazısı (Müdürlüğümüz Kentli Servisi veya Mali Hizmetler Müdürlüğünden)
  12. Şirketler için ilave olarak Ticaret Sicili Gazetesi ve İmza Sirküleri

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Stant Açmak

7. Giysi ve Kumaş Tedariğini Planlayın

butik açmak fikirler

Butiğiniz için kaliteli ürünler tedarik edecek bir kaynağa ihtiyacınız var.

Aklınızdaki ürünlerde uzmanlaşmış üreticiler ile anlaşma sürecinde dikkatli davranın. Numune isteyin; web sitelerindeki/kataloglardaki resimler hiçbir zaman hikayenin tamamını anlatmazlar. Onları ilk elden gördükten sonra, üreticiler ile pazarlık yapabilirsiniz ve bu sayede aklınızda daha az soru işareti ile süreci planlama şansınız olur.

Toptan giyim ürünleri konusunda süreci planlarken mutlaka Toptan Giyim rehberine göz atmayı ihmal etmeyin.

Ülkemizdeki küçük giyim butiklerinde sahte ya da replika olarak adlandırılan çok sayıda ürüne rastlamak mümkün. Bu bir etik konusudur. Tamamen kişisel tercihleriniz ile ilgili bir husus olduğunu belirtmek gerekir.

8. Fiyatlandırmayı Kararlaştırın

butik açmak fikirleri (2)

Doğru fiyatlandırma işletmenizi ya ileri ya da çok geriye getirebilecek bir husustur. Dünyanın önde gelen şirketleri fiyatlandırma konusunda bir departmana bile sahiptir. Dolayısıyla kritik öneme sahip bir konudur.

Butik gibi işletmelerdeki ürünler tek bir mağaza gezinimi sonrasında satın alınan ürünler değildir. Tüketici kitleniz sizden önce veya sizden sonra benzer ürünler için çok sayıda mağazaya göz atacaktır. Fiyatlandırma da bu süreçte net kararın verilmesinde önemli bir unsurdur.

Genel olarak rakipleriniz ile benzer fiyatlar sağlamanız önem arz eder. Karlılık oranlarınızı asla çok fazla düşürmeyin. Bunu sadece ilk dönemde uygulayabilir ve müşteri kitlesi edinmeye çalışabilirsiniz. Ancak şartlar ne olursa olsun ayakta kalmak ve büyümek için karlılığa ihtiyacınız olacak.

Giyim sektöründe ortalama karlılık yüzde 45 düzeyinde bulunmaktadır. Eğer çok niş bir alanda hizmet veriyorsanız karlılık oranlarınızı yüzde 70’e kadar yükseltebilirsiniz.

9. Mağaza Dekorasyon ve Düzeni

butik açmak fikirleri (1)

Butik mağazaları genellikle daha sıcak ve samimi ortamlardır. Buraya gelen tüketiciler kendini kasvetli bir havanın içinde bulmak istemez. Standart kurumsal bir düzen yerine daha sıcak bir ortam oluşturmanız genellikle önerilir.

Butik açmak isteyen girişimcilerin en çok dikkat etmesi gereken konudur. Bir müşteri içeriği girdiği zaman buradan alışveriş yapmak istemeyi arzulamalı. Kendinizden yola çıkarak hangi mağazada daha iyi hissettiğinizi düşünün.

Mağaza içinde kullandığınız renkler, raf ve depolama düzeni satın alma kararına katkıda bulunan faktörlerdir. Mağazanın sağladığı atmosfer bir güven sağlamalı. Müşteri, sunduğunuz ürünün ödediği paraya değdiğini mutlaka hissetmelidir.

Ne yapacağınız hakkında bir fikriniz yoksa birkaç internet araması ile mağaza dekorasyon önerilerine göz atabilir ve ilham alabilirsiniz.

Teşhir için raflar/dolaplar ve yeterli depolama ve soyunma odası bir butik için çok önemlidir. Ayrıca mağaza içerisi her zaman düzenli ve hijyenik olmalı. Covid-19 pandemisi sonrasında müşteriler buna her zamankinden çok daha fazla özen gösteriyor. İyi bir havalandırma da bu açıdan önemlidir. Çok sıcak veya çok sıcak bir ortam sağlamak da dezavantaj oluşturacaktır.

Butiğin duvarlarının boş kısmı mutlaka çeşit çeşit boy aynalar ile donatılmalıdır. Müşterilerinizin kıyafetlerin üzerlerinde nasıl durduğunu iyi bir şekilde görmesi gerekir.

Son olarak butikte yemek yemeniz ve dinlenmeniz için de ek bir oda bulundurmak önemlidir.

İNCELEYİN: Kadınlar İçin İş Fikirleri

10. Operasyonel Süreci Kurgulayın

butik açmak fikirleri

Mağazanızda satılan her ürün için kayıt oluşturmalı, gün sonu bilançosunu hazırlamalı ve eksilen ürünleri mutlaka yerine koymak için sayım yapmalısınız. Kayıt sürecinde sorun yaşayan işletmelerin başarıya ulaşma şansı düşüktür. Bu durum aynı zamanda işletmenizin karlılığını ve büyümesini de kontrol altında tutmanızı sağlar.

Her zaman her türlü işlemi kayıt altına almayı ihmal etmeyin.

Ay sonunda da mutlaka gelir – gider hesabı yapın. Aksi durumda oldukça düşük karlarla hatta zararla dahi çalışıyor olabilirsiniz.

11. Banka Hesabı, Pos Cihazı ve Taksitlendirme Sürecini Tamamlayın

butik açmak (2)

Bir banka hesabı açmayı ihmal etmeyin. İşletmenizin gelir – gider döngüsünü kendi kişisel hesaplarınız üzerinden gerçekleştirmeyin. Tüm gelirleriniz aynı hesaba gitmeli ve tüm gelirler aynı hesaba eklenmelidir.

İş hesabı açtıktan sonra bir pos cihazı da temin etmelisiniz.

Butik mağazalarında pos cihazı olmazsa olmazdır. Ülkemizde giyim mağazalarında nakit alışveriş gün geçtikçe azalmaktadır. Çünkü artan enflasyon ortamı nedeniyle giyim ürünlerinin fiyatı oldukça yüksektir. Kredi kartı ile ödeme seçeneğine sahip olmayan işletmeler büyüme kaydetmekte sorun yaşamaktadırlar.

Pos cihazı aldıktan sonra bankanız ile yapacağınız anlaşmalar çerçevesinde mutlaka taksit seçeneklerini artırmaya çalışın. Giyim sektöründe ÜCRETSİZ taksitli alışveriş seçeneği ile müşteri memnuniyetini artırabilir ve pazarlık sırasında elinizi güçlendirebilirsiniz.

Taksit seçeneklerini mutlaka ücretsiz olarak sağlamanızı öneririz. Bu sayede müşterileriniz daha fazla alışveriş yapma arzusuna sahip olabileceklerdir.

12. İhtiyaçlarınızı Temin Edin

butik açmak (1)

Bir butik açmak istiyorsanız ihtiyacınız olan malzemeleri temin etmeniz gerekir. Her türlü butik için elzem olan malzemeler vardır. Bunlar dışında kalanlar sizin işletmenizi nasıl kurmak istediğiniz ile ilgili bir konudur. Bayilik alarak yola koyulanlar için de ek talepler mutlaka olacaktır.

Butik açmak için gerekli olan malzemeler:

  • Barkod tarayıcı
  • Bilgisayar,
  • Nakit çekmecesi,
  • Kredi kartı işleme makinesi
  • Mallar için barkod etiketleri basmak için makine
  • Telefon,
  • Ofis mobilya ve malzemeleri
  • Fatura, makbuz gibi basılı kırtasiye malzemeleri
  • Askılar
  • Elbise formları/mankenler
  • Giyim etiketleri
  • Tabela

Aynı zamanda güvenlik kamerasına ihtiyacınız olacaktır. Hırsızlık sorunu ile karşılaşmamak için mutlaka güvenlik kamerasını hem içeride hem de dışarıda bulundurmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tekstil Atölyesi Açmak

13. Sosyal Medya Satışı

butik açmak

Butik açma sürecinden sonra mutlaka ama mutlaka internetten satış için de kollarınızı sıvamalısınız. Son yıllarda ülkemizde internetten giyim rakamları inanılmaz bir büyüme kaydetmiştir. Sadece geçen yıl e-ticaret sektöründeki yüzde 27‘lik büyüme dahi bu sektöre yönelmeye karar vermeniz için yeterlidir.

Öncelikli olarak tüm sosyal medya hesaplarınızı açın.

İlk olarak Instagram’dan başlamak üzere profillerinizi güçlendirmek için reklam seçeneklerini hayata geçirmek için bir sosyal medya bütçesi ayırın.

Sosyal medya satışlarını artırmak için çeşitli kampanyalar yaparak müşteri kitlesini çekmeye çalışın.

Birkaç satıştan müşterileriniz keyifle ayrılırsa; sizi başkalarına da mutlaka önereceklerdir. Müşterilerinizi memnun etmek için yoğun çaba ortaya koymanız önemlidir. Çünkü sosyal medya satışlarında giderler daha düşüktür ve karlılık çok daha yüksektir. Aynı zamanda süreci yönetmek için daha az mesai harcamanız gerekir.

14. e-Pazaryeri Satışları

butik giyim mağazası açmak (2)

Ülkemizde giyim butiklerinin satış yapabileceği çok sayıda e-pazaryeri bulunmaktadır. Bunların başında Trendyol ve Hepsiburada gelmektedir.

Her iki platformda da satışa başlamak için yasal belgelerinizden fazlasına ihtiyacınız olmayacak. Yasal belgeleriniz ile başvuruyu tamamladıktan sonra satış için ürünlerinizi fotoğraflamanız ve açıklamalarını girmeniz gerekecek.

Bu tür pazaryerlerinde genellikle sattığınız ürünleri bulmak mümkündür. Önemli olan fiyat avantajı sağlamak olacaktır. Rekabet edebileceğiniz ürünlere yönelmek bu açıdan daha mantıklı bir süreç yönetimi olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: XML Bayiliği Veren Firmalar

15. Doğru Personeller Bulun

butik giyim mağazası açmak (1)

Çok küçük giyim butiklerinde genellikle sadece işletme sahibi bulunur. Eğer siz de aynı şekilde işletmenizi yönetmeyecekseniz ve personele ihtiyacınız varsa; bunu iyi bir şekilde tamamlamanız gerekir.

Personelleri işten çıkartmak her zaman zahmetli, maliyetli ve psikolojik açıdan sorunlu bir süreçtir.

Bunu bir kere iyi yapmak; uzun vadeli olarak işletmenizin büyümesine katkı sağlayacaktır.

Sektör deneyimi bulunan ve müşteri iletişimi kuvvetli olan bir personel size ciddi bir artı değer katabilir. Doğru personeli bulmak için çok aceleci davranmayın. 20-30 kişi ile görüşmeden bu konuda kendinizi baskı altına almayın.

16. Reklam ve Pazarlama

butik giyim mağazası açmak

Başarılı bir işletme kurmanın ilk adımlarından biri de reklam ve pazarlamayı doğru yapmaktır. İşletmenizin her yıl daha fazla büyümesini sağlamak ve karlılığını geliştirmek için daha fazla müşteri bulmanız gerekiyor. Bunu yapmanın en iyi yolu da daha fazla reklam ve pazarlama çalışması yapmaktır.

Yerel düzeydeki tüm medya kuruluşları reklam vermek için harika fırsatlar sağlar. Yerel tv, gazete ve radyolara reklamlar verebilirsiniz. Ayrıca şehrin işlek noktalarındaki billboardlar da bu açıdan önemli bir reklam yöntemidir.

Aynı zamanda çeşitli hayırseverlik faaliyetleri gösterebilir ve kültür, sanat gibi etkinliklere de çeşitli sponsorluk faaliyetlerinde bulunabilirsiniz.

17. Butik Açmak İçin Ne Kadar Para Lazım?

butik giyim (1)

Butik açmak için gerekli sermaye ne düzeyde bir butik açmak istediğinize göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak butik açma maliyeti 400 bin lira düzeyinde bulunmaktadır. Son yıllarda dekorasyon gibi masraflar için daha fazla bütçe oluşturmak gerektiği ise açıktır. Dolayısıyla rekabetçi bir yapıya bürünmek için daha fazlasına ihtiyacınız olacaktır.

Türkiye’de 2023 yılı itibarıyla yaşanan yüksek enflasyon ortamı, toptan giyim ürünlerinde de ciddi bir yansımaya sebep oldu. Giyim ürünlerinde fiyat artışı son bir yıl içerisinde yüzde 150-200’ü aştı.

Sektörde yeni işletme kurmak için gerekli maliyet gün geçtikçe artıyor.

Özellikle toptan ürün alımı yapmakta sermaye sorunu yaşayan işletmelerin sektördeki rekabetçi yapısı gün geçtikçe zorlaşıyor.

18. Butik Açmak Ne Kadar Para Kazandır?

butik giyim

Giyim ürünlerinde ortalama kar marjı yüzde 40-50 düzeyinde bulunmaktadır. 2 senesi dolmuş ve ortalama bir müşteri kitlesine sahip olan bir butiğin aylık cirosu ise 200 bin lira düzeyinde bulunmaktadır. Tüm giderler sonrasında müşteri tabanı bulunan bir butik işletmesinin net karı aylık 70-80 bin lira düzeyinde olacaktır.

Elbette bu rakam işletmenin müşteri performansı ile doğru orantılıdır. İyi bir reklam bütçesi olan işletmelerin müşteri potansiyeli elbette daha yüksek olacaktır.

19. Butik Toptancıları

toptan giyim

Butik açmak isteyen girişimci ve  yatırımcıların en çok sorun yaşadığı konulardan biri de toptancı hususudur. Ülkemizin her yanında uygun fiyatlı giyim ürünü bulmakta sorun yaşayan butik sahipleri, önemli bir kar marjından mahrum kalmaktadır. Aynı zamanda trend ürünleri de bulmakta sorun yaşarsanız; satışlarınız da büyük oranda düşüş gösterebilir.

Butik açmak için toptancılara ihtiyacınız var. En iyilerini keşfetmek için Giyim Toptancıları rehberimizi mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz.

İNCELEYİN: Alışveriş Siteleri

Sermayesiz İş Fikirleri 2 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
5 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 10 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
20 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 50 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
100 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 200 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri

“19 Adımda Butik Açmak İçin Gerekenler: Maliyet, Kazanç ve Toptancılar” üzerine 3 yorum

    • Merhaba,

      Hesabınızın olduğu bir bankaya şirket belgeleriniz ile başvurarak alabilirsiniz.

      Ayrıca internetten satış için Sanal Pos araması yaparak da ilgili firmaları bulabilirsiniz.

      İyi çalışmalar.

      Yanıtla

Yorum yapın