Trendyol’da Dükkan – Mağaza – Butik Açmak: Ücreti ve Şartları

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! ÜCRETSİZ 100 BİN TL SANAL PARA İLE KENDİNİ DENE.

Trendyol’da dükkan açmak eşsiz bir platform bünyesi altında e-ticaret yapma imkanı sağlamaktadır. Platform aynı zamanda Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından biridir ve birçok girişimci ve yatırımcıya harika iş fırsatları sunmaktadır. Eğer Trendyol’da bir dükkan açmak istiyorsanız, öncelikle Trendyol’a üye olmanız gerekmektedir. Üyelik işlemi tamamlandıktan sonra, Trendyol mağazası açmak için birkaç adım izlemeniz gerekmektedir:

  1. Trendyol Hesabınızı Oluşturun: Trendyol hesabınızı oluşturarak, satış yapmak istediğiniz ürünler hakkında bilgi vermeniz gerekmektedir.
  2. Mağaza Bilgilerinizi Doldurun: Mağaza bilgilerinizi doldurarak, mağazanızın adını, açıklamasını, logosunu ve kategorisini belirleyebilirsiniz.
  3. Ürünlerinizi Yükleyin: Mağazanız için uygun olan ürünleri seçerek, fiyatlarını ve stok durumlarını belirleyebilirsiniz.
  4. Kargo Ayarlarını Yapın: Müşterilerinizin ürünlerini nasıl teslim edeceğinize karar vermek için kargo ayarlarınızı belirlemeniz gerekiyor.
  5. Ödeme Ayarlarını Yapın: Müşterilerinizin ödemelerini nasıl yapacaklarına karar vermek için ödeme ayarlarınızı belirleyin.

Trendyol’da bir dükkan açarak, çok sayıda müşteriye erişim sağlayabilirsiniz. Ancak, başarılı bir Trendyol mağazası oluşturmak için doğru ürünlerin seçimi, rekabet analizi yapmak ve pazarlama stratejileri belirlemek gibi faktörleri de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

TRENDYOL NEDİR?

trendyol

2010 yılında İstanbul merkezli olarak kurulan bir e-ticaret platformu olan Trendyol, günümüzde Türkiye’nin en çok tercih edilen e-ticaret platformudur. Yaklaşık 4 bin kişiyi istihdam eden Trendyol, onlarca kategoride yüz binlerce ürünün bulunabildiği bir platform olarak her türden tüketicinin ilk durak noktaları arasında yer alıyor.

Trendyol’da her işletme kendi ürünlerini belirli bir komisyon çerçevesinde satışa sunabilmektedir. Resmi belgeleri bulunan tüm işletmeler bu hizmetten kolaylıkla yararlanmak için başvuruda bulunabiliyor. Bu açıdan ülkemizin en büyük pazaryerleri arasında yer alıyor.

NEDEN TRENDYOL?

Türkiye’nin en büyük e-ticaret pazaryeri olan Trendyol, e-ticaret yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biridir. Bunun en büyük sebebi özellikle reklam ve pazarlama konusunda harikalar yaratma arzusuna sahip olmasıdır. Uygun komisyon oranları da satıcıları cezbeden platform, kendi kargo firması ile de satıcılarına büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

2020 yılında bağımsız araştırma kuruluşu Politika Analiz Laboratuvarı (PAL) tarafından yapılan araştırmalara göre, Trendyol’da 2020 yılında günde ortalama 1.1 milyon sipariş alındı. Bu rakam 2019 yılında 900 bin düzeyinde bulunuyordu. 2023’te ise rakamın günlük 2 milyona ulaşması bekleniyor.

Yurt dışından da önemli ölçüde yatırım almayı başaran Trendyol’un önümüzdeki yıllarda da sektördeki hakimiyetini büyük oranda artırması bekleniyor.

Trendyol’da satışa başlamanın en büyük avantajlarından biri geniş bir müşteri yelpazesine sahip olmasıdır. Sadece giyim değil elektronik, dekorasyon ve kitap gibi diğer kategorilerde de ciddi müşteri kitlesine hitap ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: XML Bayiliği Veren Firmalar

TRENDYOL’DA DÜKKAN – MAĞAZA AÇMAK

Trendyol’da dükkan ve mağaza açmak düşünüldüğü kadar zor bir süreç değildir. Gerekli belgelere sahip olan her işletme Trendyol’da satışa başlamak için mağaza açabilir.

Dükkan ve mağaza açmak için adım adım ilerleyebilirsiniz…

1. Başvuru Formuna Erişin

1basvuru

Trendyol.com web sitesine giriş yaptıktan sonra sitenin ana sayfasının üst köşesinde “Trendyol’da Satış Yap” butonuna tıklayarak “Satıcı Başvuru Formu”na erişebilirsiniz.

2. Satıcı Başvuru Formu’nu Doldurun

2satici-basvuru

İlgili butona tıkladıktan sonra yukarıdaki gibi bir ekran ile karşılacaksınız. Bu sayfada yer alan tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor.

Adınız – Soyadınız: Şirketinizin resmi yetkilisinin ad ve soyad bilgisi.
E-posta Adresiniz: Başvuru durumunuz ve sonrasındaki operasyonel bilgileri almak için aktif e-mail adresiniz.
Şirket Türü: Şirketinizin Vergi Dairesi’ndeki kayıtlı resmi türünü giriniz.
Cep Telefonunuz: Aktif ve kullandığınız bir telefon numarasını girin. Başvuruya devam etmek için de gereklidir.
Satış Yapacağınız Kategori: Genel olarak ürünlerinizin ana kategorisini seçin. Sadece o kategoride satış yapmak zorunda değilsiniz.
TCKN / VKN: Şahıs şirketinde TC numarası, şirket türünde ise Vergi Numarası girmeniz gerekiyor. Burası otomatik sistem tarafından inceleniyor. Yanlış bilgi vermeniz durumunda forma devam edemiyorsunuz.
İl – İlçe: Şirketinizin bulunduğu il ve ilçeyi girin.
Referans Kodu: Eğer varsa size referans olan bir Trendyol mağazasının kodunu girebilirsiniz.

İlgili bilgileri girdikten sonra DEVAM ET butonuna tıklayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Trendyol Express ve Trendyol Go Başvuru

3. SMS Doğrulama

4sms-dogrulama

Yukarıdaki formda verdiğiniz cep telefonunuza bir SMS gelecektir. SMS’deki numarayı forma girin ve doğrulamayı gerçekleştirin.

İNCELEYİN: Trendyol’dan Para Kazanmak

4. Panelinize Erişin

5-belgeler

İlgili SMS’i başarılı bir şekilde doğruladıktan sonra satıcı panelinize otomatik olarak yönlendirileceksiniz. Burada karşılacağınız ekranda Bilgi ve Belge Girişi yapmanız gerekecektir.

İlk kısımda ŞİRKET BİLGİLERİ yer alıyor. Burada aşağıdaki bilgileri girmeniz gerekiyor:

Mağaza Adı: Trendyol’daki mağaza ve dükkanınızda görülecek olan mağaza adınızdır. Resmi adınız ile uyuşmak zorunda değildir. Farklı ve yaratıcı bir isim de seçebilirsiniz.
Şirket Türü, TKN / TCKN ve Vergi Dairesi bilgileri otomatik olarak vergi dairesinden çekileceği için doldurmanız gerekmiyor.
Kep Adresi: Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) şirketler arasındaki e-mail trafiğinin güvenli halidir. PTT’den alabilirsiniz.
Fatura Türü: Fatura türünüzü seçiniz. Muhasebecinizden bilgi alabilirsiniz.
Mersis No: Merkezi Sicil Kayıt Sistemi numaranızı giriniz. Şahıs şirketleri için zorunlu değildir.
IBAN Numarası: Trendyol’da yaptığınız satışların ücretini almak istediğiniz IBAN numarasıdır.

İlgili bilgileri girdikten sonra DEVAM ET butonuna tıklayın.

İkinci kısımda OPERASYON & İLETİŞİM yer alıyor. Burada aşağıdaki bilgileri girmeniz gerekiyor:

6-operasyon

Kargo Şirketi: Kargo ücretleri kısmını inceledikten ve size en yakın kargoları inceledikten sonra kargo şirketinizi seçin.
Şiparişin Kargoya Teslim süresi: 2 gün seçmenizi öneririz. Ancak değiştirmek için DESTEK kısmını kullanmanız gerekecek.
Tercih Edilen Entegrasyon Modeli: Burada Entegrasyon yapmayacağım, Trendyol panelini kullanacağım ve kendi teknik ekibimle yapacağım şeklinde 3 seçenek var. Size en uygun olanı seçin.
Fatura Adresi (İl, İlçe, Adres): Satış yaptıktan sonra müşterilerinize gidecek olan faturadaki adresinizi yazmalısınız.
Şirket Merkezi Adresi: Şirketinizin vergi dairesindeki adresidir.
İade Depo Adresi: Sattığınız ürünler için yapılacak iadelerin gönderileceği adrestir.
Sevkiyat Depo Adresi: Siparişlerin gönderileceği depo adresinizdir.
Finans Sorumlusu (Adı Soyadı, E-Mail Adresi, Telefon Numarası): Şirketinizin finans konuları ilgilenecek olan kişinin iletişim bilgileridir.
Müşteri Hizmetleri ve Operasyon Sorumlusu: Tüm müşteri hizmetlerinizi yönetecek olan kişinin iletişim bilgileridir.

Üçüncü kısımda SÖZLEŞME ONAYI yer alıyor. Burada aşağıdaki bilgileri girmeniz gerekiyor:

sözleşme-onay

İlgili sayfada yer alan “Satıcı Sözleşmesini İndir ve Oku” butonuna tıkladıktan sonra sözleşmeyi görüntüleyebiliyorsunuz. Ayrıca sözleşmeyi indirmek için de ilgili butonu kullanabiliyorsunuz. Sözleşmeyi onaylamak için ONAY KUTULARI‘nı kullanabilirsiniz.

İlgili onay sonrasında BAŞVURUYU TAMAMLA diyerek başvuru sürecinin önemli kısmını tamamlamış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Seç Market Bayilik

5. Sözleşme Gönderme Süreci

Sözleşmeyi indirdikten sonra bu sözleşmeyi doldurarak 10 gün içerisinde Trendyol’a göndermeniz gerekiyor. Gönderilen sözleşmenin eksiksiz ve ıslak imzalı olması yanında da imza sirküsü veya beyannemesinin olması talep ediliyor.

Kargoyu göndermek için PTT KARGO’yu karşı ödemeli olarak kullanabilir veya diğer kargo firmalarından kendiniz kargo ücretini ödeyerek gönderebilirsiniz. Kargo göndericisi şirket adınız olmak zorundadır.

Kargoyu göndereceğiniz adres: Hobim Operasyon Merkezi Adres: Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi 132. Sokak No:1/1, 59860, Ergene / Çorlu / Tekirdağ

Sözleşmeyi doldururken dikkat etmeniz gereken en önemli süreçler ise,

Şahıs şirketiyseniz; şirket sahibi tarafından sözleşme doldurulacak ve her sayfanın alt kısmında yer alan Ad-Soyad, TCKN ve ıslak imza kısımları elle doldurulacaktır.

Limited, Anonim, Vakıf, Dernek, Kooperatif veya Komandit şirketiyseniz; ilgili sözleşme imza yetkisi olan kişilerce doldurulacaktır. Her sayfanın alt kısmında yer alan bölümler ise kaşeniz ve ıslak imzanız ile doldurulacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Az Sermaye ile Yapılabilecek 103 Karlı Yeni İş Fikirleri

6. Onay Süreci

İlgili belgeleri gönderdikten genellikle 1 hafta sonra her şey eksiksiz ise satıcı paneliniz size ulaştırılır ve satış yapmaya başlarsınız. Bu süreçte tüm iletişim resmi e-posta adresiniz üzerinden yapılacaktır. Dolayısıyla e-posta adresinizi sık sık kontrol etmeniz önerilir.

TRENDYOL MAĞAZA – DÜKKAN ÜCRETİ

Türkiye’nin en büyük e-pazaryeri platformlarından biri olan Trendyol’da mağaza açmak için bir ücret talep edilmemektedir. Başvuru aşamasının hiçbir adımında bu tür ek ücretlerle karşılaşmazsınız. Hatta başvuruyu yaparken göndereceğiniz sözleşmeyi PTT ile tamamen ücretsiz bir şekilde karşı ödemeli olarak da gönderebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Trendyol Influencer İşbirliği Sistemi

TRENDYOL KOMİSYON ORANLARI

Trendyol’da farklı ürün kategorilerine ait farklı komisyon oranları bulunmaktadır. İlgili komisyonlar sıklıkla değişikliğe uğramıyor olsa da zaman zaman bazı kategorilerde komisyon indirim kampanyaları düzenlenebilmektedir. Satıcı panelinizdeki ilgili komisyon sayfasından bu takibi yapabilir ve ek komisyon avantajlarına göz atabilirsiniz.

Trendyol’daki bazı kategorilerdeki komisyon oranları şöyle:

KATEGORİ KOMİSYON ORANI
Altın & Gümüş %5
Çanta %25
Saat %25
Gözlük %25
Anne Bakım %18
Bebek Bakım %12
Çocuk Oyuncakları %15
Koşu Bandı & Bisiklet %12
Spor Ekipmanları %15
Spor Giyim %20
Beyaz Eşya %10
Bilgisayar & Tablet %7
Bilgisayar Tablet Aksesuarları %15
Elektrikli Ev Aletleri %12
Televizyon %5
Kapak & Kılıf & Ekran Koruyucu %30
Hamile Giyim %25
Tesettür Giyim %30
Makyaj %20
Parfüm %15
Cilt ve Saç Bakım %20
Gıda & İçecek %20
Ev Dekorasyon %30
Ev Gereçleri %25
Hobi & Eğlence %17
Kitap %18
Mobilya %25
Sofra Mutfak %20
Otomobil & Motosiklet Parçaları %20

İADELERDE KOMİSYON ÖDENİR Mİ?

Trendyol’da bir ürününüzün iadesi başarılı bir şekilde gerçekleştiği durumlarda herhangi bir komisyon ödemesi yapmazsınız. Trendyol bu durumda sizden herhangi bir kesinti gerçekleştirmez.

MUTABAKAT NASIL YAPILIR?

Trendyol’da en çok önem verilen konulardan biri de Trendyol ve Satıcı arasındaki mali konularda mutakabat sağlanmasıdır. Bu süreç genellikle her ayın sonunda bir kere gerçekleştirilmektedir. Trendyol tarafından size gönderilen mali rapor ile kendi raporlarınızı karşılaştırmanız ve olası sorunlar arasındaki iletişimi net bir şekilde sağlamanız gerekiyor.

İlgili mutabakat anlaşması için ay sonunda panelinize Mutabakat Raporu düşürülür. Burada cari hesap ile kendi alacak hesabınız arasındaki tüm incelemeleri gerçekleştirmeniz gerekiyor.

HAKEDİŞ ÖDEMELERİ

Trendyol’da ürün satışlarınız sonrasında komisyon, kargo ve varsa diğer ücretler kesildikten sonra hesabınıza hakediş ödemeleri yansıtılır. Trendyol’da ödemeler kesinleşen net bakiyeleriniz doğrultusunda haftalık olarak gerçekleştiriliyor. Genellikle bu süre iade süresinin uzun olması nedeniyle satış gününden itibaren 30 günü bulabilmektedir.

Örneğin, Trendyol üzerinden 5 Ekim günü bir kalem siparişi aldınız. Kalem siparişini 6 Ekim günü kargolarsınız. Kargo genellikle müşteriye 8 – 10 Ekim arasında ulaştırılır. Kargoyu alan müşterinin 15 gün iade hakkı vardır. Kısaca 25 Ekim’e kadar sipariş tam olarak gerçekleştirilmemiştir. Trendyol 25 Ekim’den sonraki hafta ürünün siparişini tamamlar ve Kasım ayının ilk haftasında panelinize yansıtır. Ödemeniz ise bir sonraki hafta içerisinde hesabınızdaki IBAN adresine yapılır. En yalın haliyle, Trendyol’da yaptığınız satışların ödemesi (iade olmaması durumunda) yaklaşık 1 ay sonra alırsınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Al – Sat İşleri ile Para Kazanmak

TRENDYOL’DA SATIŞLAR NASIL ARTIRILIR?

Trendyol’da satışlarınızı artırmak için birkaç stratejiyi uygulayabilirsiniz:

  1. Ürün Listeleme ve Tanıtımı: Müşterilerin ilgisini çekmek için, Trendyol mağazanızda sunulan ürünlerin kaliteli fotoğraflarını ve açıklayıcı ürün açıklamalarını kullanın. Ayrıca, müşterilerinize ürünleriniz hakkında daha fazla bilgi vermek için video veya blog yazıları gibi ek içerikler oluşturabilirsiniz.
  2. Fiyatlandırma: Fiyatlandırmanız müşterilerinize cazip gelmelidir. Rekabet analizi yaparak, benzer ürünleri sunan diğer mağazaların fiyatlarını inceleyebilir ve rakiplerinizin altında bir fiyat sunabilirsiniz.
  3. Müşteri Hizmetleri: Müşterilerinizin sorularını cevaplama süreniz ne kadar kısa olursa o kadar iyi. Bu nedenle, müşteri hizmetleri konusunda uzmanlaşmak en iyisidir. Trendyol mağazanızda müşterileriniz için bir iletişim kanalı oluşturarak, hızlı yanıtlar verebilir ve müşteri memnuniyetini artırabilirsiniz.
  4. Pazarlama Stratejileri: Sosyal medya, e-posta pazarlaması veya reklam kampanyaları gibi farklı pazarlama stratejilerini kullanarak Trendyol mağazanızı tanıtabilirsiniz. Ayrıca, Trendyol özel günlerine ve kampanyalarına katılarak, daha fazla müşteriye ulaşmanız mümkün olabilir.
  5. Ürün Çeşitliliği: Trendyol mağazanızda çeşitli ürünler sunmak, müşterilerinizi daha geniş bir kitleye hitap edebilir ve alışveriş yaparken farklı seçeneklerle karşılaştıklarında daha fazla zaman geçirebilirler.

Bu stratejileri uygulayarak, Trendyol mağazanızdaki satışları artırabilir ve başarılı bir e-ticaret işi yürütebilirsiniz.

Trendyol ülkemizin en büyük online pazaryeri olması hasebiyle çok ciddi bir rekabetin bulunduğu alandır. Büyük ihtimalle satmayı planladığınız ürünü sizden önce çok ciddi ve olumlu geri dönüşler ile satan çok sayıda mağaza bulunmaktadır. Eğer farklı ve aranan bir ürüne sahip değilseniz bu durumda rekabet etmeyi başartmak için çeşitli yöntemler kullanmanız gerekecektir.

Trendyol’Da BuyBox adı verilen ilginç bir algoritma vardır. Bu algoritma sayesinde aynı ürünü satan kullanıcılar arasında belirli bir sıralama listelemesi gerçekleştirilmektedir. Kısaca, Trendyol’da “Kırmızı Kalem” şeklinde bir arama yaptığınız zaman karşınıza çıkan ürünler BuyBox algoritması ile oluşturulmaktadır. BuyBox bir puanlama siteminin parçasıdır. Bu sistemde puanınızı artırmak için gereklilikleri Trendyol net bir şekilde açıklamıştır.

BuyBox siteminde öne çıkmanızı sağlayacak yollar:

  1. Satılan Ürünün Fiyatı
  2. Satıcının Genel Profil Puanı
  3. Satılan Üründeki Hızlı Teslimat Fırsatı
  4. Satılan Üründeki Bedava Kargo Fırsatı
  5. Satılan Ürün Üzerindeki Ek Kampanya Seçenekleri (50 TL üzeri 10 TL indirim gibi ne kadar çok kampanya o kadar ek puan)

Her 5 faktör arasında en önemli unsur elbette satılan ürünün fiyatıdır. Ancak birçok aramada olduğu gibi Trendyol bazı durumlarda daha yüksek fiyatlı olan ürünleri ilk sırada gösterir. Bunun nedeni o ürünün satanlar arasında diğer faktörlerde belirgin farkların olmasıdır. Düşük puana sahip bir satıcı ile yüksek puana sahip olan bir satıcı arasındaki yüzde 10 fiyat farkı bazen daha önemsiz olabilmektedir.

Dolayısıyla aramalarda öne çıkmak için tüm ürünlerinizde bu 5 faktöre önem göstermeniz gerekiyor. Trendyol’da daha fazla satış yapmanın en kritik yollarından biri budur.

TRENDYOL ARAMALARINDA ÜST SIRADA ÇIKMAK

Ülkemizin en büyük e-ticaret arama hacmine sahip olan Trendyol’daki ürün aramalarında üst sıralarda çıkmanın bazı ek faktörleri de bulunmaktadır. Buybox sistemi dışında arama algoritmasını engelleyen faktörler şöyle:

  1. Ürün görüntülenmesi başına düşen tıklanma sayısı
  2. Ürün ziyareti başına düşen satış adedi
  3. Akıllı algoritmayla müşterinin kullanıcı olarak gerçekleştirdiği işlem bilgisi geçmişinin değerlendirilmesi
  4. Görüntülenen ürünün ziyaret oranı
  5. Ürünün net satış adedi (İptal & iadeler hariç)
  6. Ürünün tedarik edilememe oranı
  7. Ürünün iptal ve iade oranı
  8. Tıklanma sayısı
  9. Ürünün görüntülenmesi
  10. Ürünün favorilenme oranı
  11. Ürünün değerlendirilme adedi
  12. Ürünün stok miktarı
  13. Bedenli/ölçülü ürünlerde, bedenlerdeki/ölçülerdeki stok miktarı
  14. Ürünün fiyatı
  15. Son 48 saat içerisinde açılan yeni ürünlerde sıralama avantajı
  16. Ürün içerik bilgilerinin zenginliği (Özellik, açıklama ve görsel)
  17. Ürünün satışta olduğu gün sayısı
  18. Satıcının ürün sorularına cevap verme oranı
  19. Ürünün son 28 günlük satışı

Her bir faktör aramadaki sıralamanızı önemli ölçüde değiştirmektedir. İlgili algoritma aktif olarak sürekli çalışır. Yani aynı arama ardı ardına yapılması durumunda bile farklı ürünler ile karşılaşmak mümkün olabiliyor.

Trendyol’da üst sıralarda çıkmak satış yapmanızı artıracak en önemli unsurdur. İlk sıralarda yer alan ürünler dolayısıyla daha fazla satış yapma fırsatına sahip olurlar. Bu nedenle Buybox ve yukarıda yer alan 19 unsurun her biri için ek çalışma yapmanız önerilmektedir. Trendyol’da bir üründe dahi bu faktörlerin her birinde başarılı olarak çok ciddi satışlara ulaşmanız aynı zamanda diğer ürünlerinizde de daha fazla başarıya ulaşmanıza olanak sağlayacaktır. Ancak her halükarda tüm ürünlerinizde bu faktörler için özel çalışma yapmanız önerilir.

Trendyol’da mağaza açarak para kazanamayan birçok satıcının en büyük sorunu sadece ürünün adını, fotoğrafını ve açıklamasını girip satış yapmayı beklemesi nedeniyle oluşuyor. Trendyol’da rekabet çok yüksektir. Bu nedenle satış yapmak için emek ve çaba ortaya koymak gerekiyor.

İNCELEYİN: İnternetten Satış Yapmak

TRENDYOL’DA NE SATILIR?

Trendyol 30 milyondan fazla ürünün satıldığı bir platformdur. Trendyol’da ürün satışına başlamayı planlıyorsanız en çok satılan ürünleri hedef almanız potansiyelinizi artıracaktır. Trendyol’da en çok ne satılır diye araştırma yapıyorsanız İnternetten Ne Satılır rehberimize mutlaka göz atmanızı öneriyoruz. İlgili kategorideki ürünlerin tamamı da Trendyol için de geçerlidir. Bu ürünlere yönelik çalışma göstermeniz iş potansiyelinizi artırmanıza büyük ölçüde fayda sağlayacaktır.

Trendyol özellikle giyim kategorisi ile daha fazla öne çıkmış bir platform olsa da son dönemde özellikle teknoloji ve aksesuar kategorisinde de ciddi satış rakamlarına ulaşmıştır. Platformda beyaz eşya ve dekorasyon kısmında da 2020 yılı ile birlikte hafif bir yükseliş gözlemleniyor. Günlük 1.1 milyondan fazla kargo çıkışının yapıldığı göz önüne alındığında; tüm kategorilerde ciddi satış rakamlarının bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

TRENDYOL KÜÇÜK GİRİŞİMCİLER İÇİN ÖNEMLİ FIRSATLAR SAĞLIYOR

Trendyol, geniş bir ürün yelpazesi sunan bir e-ticaret platformudur. Trendyol’da satılan ürünler arasında giyim, ayakkabı, aksesuarlar, mobilya, ev dekorasyonu, elektronik ürünler, kozmetik ürünler, gıda ve içecekler, kitaplar, oyuncaklar, bebek ürünleri ve daha birçok kategori bulunmaktadır.

Trendyol müşterilerinin ilgi duyabileceği her türlü ürünü barındırdığı için, satış yapmak istediğiniz kategoriye göre ürün seçenekleri oldukça geniştir. Örneğin giyim kategorisinde kadın, erkek, çocuklar ve bebekler için birçok farklı tarz ve markada giyim ürünleri bulunmaktadır. Ayrıca, ev dekorasyonu ve mobilya kategorilerinde de modern veya klasik tarza uygun birçok farklı mobilya parçası ve dekoratif ürün bulabilirsiniz.

Trendyol mağazanız için uygun olan ürünleri belirlemek için, Trendyol’un sunduğu kategori listesini inceleyebilirsiniz. Bu sayede, müşterilerinizi memnun edecek ve Trendyol’daki rekabet ortamında başarılı olmanızı sağlayacak doğru ürün seçimlerini yapabilirsiniz.

Trendyol, ülkemizin dört bir yanındaki yerli üretici, girişimci, yatırımcı, esnaf ve KOBİ’leri dijitalleştirerek onların daha çok müşteriye ulaşmalarına ve işlerini büyütmelerine destek oluyor. Platforma katıldıkları ilk günden itibaren teknoloji, pazarlama, finansman, operasyon ve eğitim gücüyle satıcılarının yanında olan Trendyol, pazaryeri modeli ile onları milyonlarca müşteriyle buluşturuyor.

Trendyol, Türkiye’nin dört bir yanındaki esnaf, KOBİ ve yerli üreticileri dijitalleştiriyor, bu işletmelerin ürünlerini 30 milyondan fazla müşteriyle buluşturuyor. Özellikle Anadolu illerindeki satıcıların yeni müşteri gruplarına ulaşmalarını sağlayan Trendyol, esnaf ve KOBİ’lerin gelirlerinin artmasına ve işlerini büyütmelerine önemli katkı sağlıyor.

SATICILARIN E-TİCARET GELİŞİMİNİ DESTEKLİYOR

Sahip olduğu bilgi ve deneyimi paylaşarak Türkiye’nin dijitalleşmesine büyük katkı sağlayan Trendyol, satıcılarının e-ticaret adaptasyonuna katkı sağlamak amacıyla kurduğu eğitim platformu Trendyol Akademi ile onların e-ticaret gelişimini destekliyor. Satıcılar, Trendyol Akademi’de satış artırma, ürünlerini öne çıkarma, dijital pazarlama ve kampanya yönetimi, e-ticaret, depo ve operasyon yönetimi gibi konularda yüzlerce eğitime ve içeriğe ulaşıyor, canlı yayınlara ve konferanslara ücretsiz katılabiliyor.

ÖZEL E-TİCARET DANIŞMANI

Platforma katılan her üretici ve satıcıya özel e-ticaret danışmanları atanıyor, süreçler, operasyon ve performansları konusunda bu işletmeler düzenli olarak bilgilendiriliyor. Satıcılar, aynı zamanda tüm işlerini takip ettikleri satıcı paneli içerisindeki raporlar bölümü sayesinde hem kendisinin en çok satan ürünlerini hem Türkiye’de en çok satan ürünleri görebiliyor, satış artırıcı ve operasyonel süreçlerini iyileştirici aksiyonlar alabiliyor ve Trendyol satıcı paneli üzerinden kampanyalara katılabiliyor.

SATICILARA KOLAYLIKLAR

On binlerce Trendyol satıcısı, şirket ve e-ticaret ihtiyaçlarını karşılamak için Trendyol Çözüm Ortakları’nın avantajlı hizmetlerinden yıl boyunca faydalandı.

Satıcılar akaryakıt indirimleri ile 3,5 milyon TL tasarruf etti.

Trendyol sunduğu banka anlaşmaları sayesinde satıcılarına 32 milyon TL’nin üzerinde finansman desteği sağladı. Finansman desteğinin 20 milyon TL’den fazlasını ticari ihtiyaç kredileri oluşturuyor

Trendyol E-Faturam kullanan satıcılar 8 milyondan fazla e-fatura keserek işlerini hızlandırdı.

5 binin üzerinde satıcı kutu ve ambalaj tedariği gerçekleştirdi.

3 binin üzerinde satıcı ürün fotoğraf çekimi hizmetinden, 2 bin 300 ‘den fazla satıcı ise anlaşmalı e-ticaret entegratörlerinden faydalandı.

ÜRÜNLER TÜM TÜRKİYE İLE BULUŞUYOR

Daha fazla esnaf, KOBİ ve üreticiyi dijitalleştirmek için farklı iş birlikleri gerçekleştiren Trendyol, son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ‘Yöresinden Ürünler’ programını başlattı. Trendyol, ülkemiz topraklarında yetişen ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş 688 farklı çeşit coğrafi işaretli ürünü Trendyol Yöresinden Ürünler butiğinde müşterileriyle buluşturuyor. Müşteriler, ihtiyaç duydukları coğrafi işaretli ürünlere yöresinden tek tıkla ulaşabiliyor. Trendyol, böylece sürdürülebilir kalkınmaya ve ürünün gerçek sahibi olan yerli üreticilerin gelirlerinin artmasına da katkı sağlıyor. Coğrafi işaretli ürünlere sahip çıkarak Anadolu’daki üreticilere ve yerel üretime destek veren Trendyol, pazarlama, finans, operasyon ve eğitime yönelik destekleriyle de yerel üreticileri güçlendiriyor. Programa katılan coğrafi işaretli ürün satıcılarına; özel komisyon indirimi, reklam pazarlama desteği, operasyonel süreçlerde özel destek, Trendyol Akademi ile e-ticaret eğitimleri, kurumsal anlaşmalı fiyatlar üzerinden kargo gönderimi ve her bir satıcıya özel atanan e-ticaret danışmanları aracılığıyla geniş imkanlar sunuluyor.

YEREL KALKINMAYA KATKI SAĞLIYOR

Kadınların dijital ekonomide etkin şekilde var olması için teknoloji, finansman, pazarlama ve eğitim ile onları destekleyen Trendyol, kadın girişimcilerin ürünlerini müşterileriyle buluşturarak işlerini büyütmelerine katkı sağlıyor. Trendyol’un kadın KOBİ destek programı Güçlü Kadınlar Programı’na bir işletmede yüzde 50’den daha fazla hisse sahibi olan kadın girişimciler ve kadın kooperatifleri kolayca başvurabiliyor. Yüzde 80’e varan komisyon indirimi sunulan program kapsamında reklam, pazarlama, eğitim, entegrasyon ve banka desteği de veriliyor.

Pandemi döneminde Trendyol’da satışa başlayan Taha Mertcan Ok ve Cahit Uslu, köylerinde kalkınma hareketi başlattı. Büyükşehirden ayrılarak memleketleri Manisa Kırkağaç’ın Öveçli Köyü’ne geri dönen iki kuzen, 300 kişilik köylerinde herkese istihdam yaratmayı hedefliyor.

“FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYOR”

Zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan Taha Mertcan Ok, pandemi döneminde işlerinin bıçak gibi kesildiğini belirterek bu dönemde çıkış yolunu e-ticarette bulduğunu söyledi. Ok, “Bir aile markamız vardı ancak pazara ulaşma anlamında istediğimiz başarıda değildi. 2020 yılında pandemi başladığında ise işlerimiz tamamen durdu. Üniversite hayatım boyunca kendi markamı kurarak hem ailem hem de köy halkıyla birlikte birşeyler yapmak istiyordum. İşlerimiz durduğunda harekete geçtim ve markamız Organik Teyze ile Trendyol’da satışa başladık. İkinci gün sipariş geldi, çok kısa sürede Türkiye’nin birçok yerinden sipariş almaya başladık. Bir buçuk ayda satmayı planladığımız ürünleri bir haftada sattık. Kars’a zeytinyağı satabileceğimizi hayal bile edemezken bugün Kars’a zeytinyağlarımızı gönderiyoruz. E-ticaret sayesinde Türkiye’nin her yerine ulaşabiliyoruz. Trendyol bize fırsat eşitliği yarattı” dedi.

“KÖY HALKINA İSTİHDAM FIRSATI”

Pandemi döneminde profesyonel işini bırakıp eşiyle birlikte memleketine dönen ve üretime başlayan Cahit Uslu ise “Karşı Köyden markamızı kurarak Trendyol’da satışa başladık. Bugün sirke, salça, sebze ve meyve kurusu, bitki çayları, reçel, marmelat ve pekmez grubundan oluşan 120 çeşit ürünü tüm Türkiye’ye ulaştırıyoruz. Köy ve bölge halkına istihdam sağlıyoruz. Köydeki üreticilerimizden meyve ve sebzeleri alarak işliyoruz. Tesisimizde hammadde ayıklamadan üretime kadar yaklaşık 20 kişi çalışıyor. Bunların çoğu kadınlardan oluşuyor. Hedeflerimiz arasında e-ihracat var” şeklinde konuştu.

ESNAF SATIŞLARINI YÜZDE 17 ARTTIRDI

E-ticaret sektöründe teslimat yoğunluğunun artması ile birlikte esnafın teslimat noktası olması, esnaflar için ek gelir kaynağı oldu. Evde bulunmayan ya da evde kargo beklemek istemeyen müşterilerin tercih ettiği Trendyol Gel-Al noktaları, esnafın hem satışlarını hem de bilinirliğini artırıyor.

Bağımsız araştırma kuruluşu Politika Analiz Laboratuvarı (PAL) tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Trendyol Gel-Al noktası olan esnafların satışları aylık ortalama yüzde 17 artış gösterdi. Araştırma sonuçlarına göre esnafların yüzde 85’i işbirliği sayesinde bilinirliklerinin arttığını belirtirken, yüzde 83’ü müşterilerin Trendyol kargosunu teslim alırken, başka ürünleri/hizmetleri de satın aldığını söylüyor. Trendyol işbirliği sayesinde daimi müşterilerinin sayısının arttığını ifade eden esnafların oranı ise yüzde 72 oldu. Gel-Al noktası olan esnafların yüzde 56’sı mobil/bilgisayar uygulamalarını kullanma becerisinin arttığını düşünürken, yüzde 35’i Trendyol’dan sonra internetten satış yapmayı planladıklarını aktardı.

“TRENDYOL GEL-AL NOKTASI”

İstanbul Ataşehir’de Eflatun Çiçekçilik’in sahibi ve Trendyol Gel-Al noktası olan Serkan Kul, Gel-Al noktası olmanın kendisine gelir olarak büyük katkısı olduğunu belirterek, siparişini almaya gelen her müşterinin alışveriş yapmasıyla, aylık 250 yeni müşteri kazandığını söyledi. Çorum’da Trendyol Gel-Al noktası olarak da hizmet veren Şahin Kuruyemiş’in sahibi Hakkı Şahin de Gel-Al noktası olmasıyla birlikte yeni insanlarla tanışarak, yeni müşteriler edindiğini, en önemlisi de işyerinin daha çok tanındığı için bu durumdan son derece memnun olduğunu belirtiyor.

E-ihracat ile ülke ekonomisine katkı sağlama hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız veren Trendyol, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) iş birliğinde, BMD üyesi Türk markaları, dünyanın dört bir yanından milyonlarca müşteri ile buluşturacak.

Trendyol, Almanya’daki müşterilerine özel trendyol.com/de ve trendyol.com/en aracılığı ile Türk markalarını ve üreticilerini Avrupa’nın 27 ülkesiyle buluşturuyor. Aynı zamanda 50’den fazla global e-ticaret platformunda yerli üreticilerin ürünlerini farklı coğrafyalardaki müşterilere ulaştırıyor. 2021’de Avrupa’dan Orta Doğu ve Afrika’ya, çok geniş bir coğrafyada 100’e yakın ülkeye ihracat yapan Trendyol’un ürünlerinin globalde 4 milyon müşterisi bulunuyor. 2023 yılında ihracat hedefini 1 milyar dolar olarak belirleyen ve e-ihracat için önümüzdeki üç yıl içinde 500 milyon USD yatırım yapacak olan Trendyol, 5 yıl içinde toplam satışları içerisinde e-ihracatın payını yüzde 33’e çıkarmayı hedefliyor. Kaynak: SABAH

TRENDYOL BAŞARI HİKAYELERİ

Trendyol aracılığıyla önemli başarılar elde eden markalardan bir kısmı başarı hikayelerini sizler için anlattı…

 

yönetici asistanı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sosyal Medyadan Para Kazanmak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Butik Açmak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Trendyol Go Paket Ücretleri

İNCELEYİN: Çiçek Sepeti Bayilik

İNCELEYİN: Amazon’da Satış Yapmak

Sermayesiz İş Fikirleri 2 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
5 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 10 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
20 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 50 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
100 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 200 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri

“Trendyol’da Dükkan – Mağaza – Butik Açmak: Ücreti ve Şartları” üzerine bir yorum

Yorum yapın