Cep Telefonu Satış ve Tamir Dükkanı Açmak

PARAM OLSA ŞURAYA YATIRIRDIM DİYE DÜŞÜNME! ÜCRETSİZ 100 BİN TL SANAL PARA İLE KENDİNİ DENE.

Telefoncu açmak için harekete geçmek isteyen girişimci ve yatırımcılar için hazırlanan bu rehberimiz aracılığıyla kendi cep telefonu satış ve tamir dükkanınızı kurabilirsiniz.

Cep telefonu tamiri ve satışı yapacak olan bir işletme kurmak son dönemde yüksek sermaye dışında oldukça kolaydır. Bu iş fikrini hayata geçirmek isteyen girişimcileri önemli bir sermaye ihtiyacı bekliyor. İşletmenin gelir potansiyeli ise oldukça yüksektir.

Cep telefonu konusunda Avrupa’nın en büyük pazarı olan Türkiye’de kendi işletmenizi kurmanız önemli bir potansiyel taşıyor. Sektöre girmek isteyen girişimci ve yatırımcılar için rehberde adım adım ilerleme fırsatı bulunmaktadır.

1. KONSEPTE KARAR VERİN

Telefoncu dükkanı açmak isteyenlerin ilk olarak konsepte karar vermesini öneririz. Cep telefonu satış ve tamir sektöründeki işletmeler birbirine benzer olsa da hizmet alanında farklılıklar bulunmaktadır.

Cep telefonu dükkanınızı sadece sıfır cep telefonu satışı yapacak şekilde açabilirsiniz. Ya da ikinci el cep telefonları da bulundurarak daha çeşitli bir satış fırsatı sağlayabilirsiniz.

İşletmenizde ek olarak bir tamir bölümü de oluşturabilirsiniz. Tamir hizmetlerinde karlılık oldukça yüksektir. Ancak bunun için ek masraf yapmanız ve tam zamanlı bir personel istihdam etmeniz gerekir.

Farklı bir konsept olarak işletmenizde cep telefonuna ek olarak aksesuar satışı da yapabilirsiniz. Bu durum işletmenizin iş hacmini, müşteri potansiyelini ve karlılığını da olumlu yönde etkileyecektir.

2. DÜKKAN BULMAK

İşi kurmak için konsepte karar verdikten sonra konsepte uygun bir dükkan bulmanız gerekir. Dükkanın müşteri potansiyelinin yüksek olması oldukça önemlidir. Müşteri potansiyelinin yüksek olduğu bir işletme ana yürüyüş yollarında yer almaktadır. Elbette bu durumda yüksek kira fiyatları ile de karşı karşıya olacağınızı belirtmek gerekir.

Bulacağınız dükkanın ortalama olarak 40 ile 60 metrekare arasında olması tavsiye edilir. Ancak sadece sıfır ve ikinci el cep telefonu satışı yapacaksanız da 30 metrekare civarındaki dükkanları da kiralayabilirsiniz.

Bu iş fikri için AVM’de stant kurmak da oldukça iyi bir alternatif olarak değerlendirilmelidir.

3. RESMİ İŞLEMLER

Cep telefonu satış ve tamir dükkanı açmak isteyenleri bekleyen bir sonraki aşama resmi işlemleri tamamlamaktır. İşletmeniz için belediyeye giderek çalışma ruhsatı almanız gerekiyor. Ondan önce de bir vergi levhası çıkarmanız gerekecektir.

Cep telefonu satış dükkanı açmak için gerekli belgeler:

  1. 2 adet fotoğraf
  2. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve İkametgâh Belgesi
  3. Adli Sicil Kaydı Belgesi
  4. Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olunduğuna dair herhangi bir belge
  5. İşletici Kimlik Bildirme Belgesi
  6.  İmza Sirküleri ve Ticaret Sicil Gazetesi (şahıs işletmesi ise gerekli değildir)
  7. Vergi Levhası
  8. Oda Faaliyet Belgesi ve Oda Sicil Tasdiknamesi
  9. Tapu ve Yapı Kullanma İzin Belgesi
  10. Kira Sözleşmesi (tapuda adı geçen mülk sahibi/sahipleri ile yapılmalıdır) (aslı ya da noter tasdikli sureti) (işyeri kiralık ise)
  11. İtfaiye Uygunluk Raporu
  12. Atıksu idaresinden İşyeri Açma Ruhsatı Görüş Belgesi
  13. Kapalı alan minimum 15 m²  olmalıdır.
  14. İşyerinin “mesken”e açılması durumunda “muvafakatname” alınmalıdır.

Dükkan açmak için diğer tüm detayları Dükkan Açmak İçin Gerekli Belgeler ve Maliyeti rehberinden öğrenebilirsiniz.

4. DEKORASYON VE DİZAYN

Cep telefonu satış ve tamir dükkanında dekorasyon ve dizayn oldukça önemlidir. İşletmenizin potansiyelini artırmak ve müşterilerinize daha rahat bir alışveriş ortamı sağlamak için bu alanda biraz para harcamanız gerekir.

Dükkanınızı kurarken aşağıdaki hususlara özen gösterin:

Renkler Dükkanın iç mekanını aydınlık ve ferah bir ortama dönüştürmek için açık renkler tercih edilmelidir.
Aydınlatma İyi bir aydınlatma, müşterilerin ürünleri incelemesine yardımcı olur.
Ürün sergileme alanı Satış yapılacak cep telefonlarının ve diğer aksesuarların sergilenmesi için düzenli ve düzenli bir sergileme alanı oluşturulmalıdır.
Mobilya Müşterilere rahat bir alışveriş deneyimi sunmak için rahat ve modern mobilyalar tercih edilmeli.
Raflar Ürünlerin kolayca bulunabilmesi için raflar ve organizasyon sistemleri kullanılmalıdır.
Teknolojik detaylar Dükkanda güncel teknolojileri yansıtacak bazı detaylar eklenmelidir. Örneğin, bir bilgisayar veya tablet kullanarak ürün özellikleri ve fiyatları hakkında bilgi sunulabilir.
Tamir bölümü Eğer tamir hizmeti sunulacaksa, ayrı bir tamir bölümü oluşturulmalıdır.

İNCELEYİN: Küçük Yerlerde Açılabilecek Dükkanlar

5. ÜRÜN ALIMI

Cep telefonu satışı yapacak olan işletmelerin toplu ürün alımı gerçekleştirmesi gerekir. Elbette sektörün başında yer alan Apple, Samsung, Huawei ve Xiaomi markalarının tüm cep telefonlarını satışa sunmanız önerilir. Ancak sermayeniz tüm cep telefonları için yeterli bir seviyede değilse, çok fazla satan cep telefonlarına da yönelebilirsiniz.

2023 itibarıyla bu işe giriş yapacak olan girişimciler için en çok satan cep telefonları:

  • iPhone 14
  • Galaxy s23
  • iPhone 13
  • iPhone 12
  • iPhone 11
  • Galaxy Z Flip4
  • Xiaomi 13
  • Mate 50
  • Samsung Galaxy S22
  • Xiaomi Redmi Note 12

6. TAMİR BÖLÜMÜ KURMAK

cep telefonu tamir

Cep telefonu tamiri de yapmayı planlayan işletmelerin bir tamir bölümü kurması gerekiyor. Tamir hizmetleri sağlamanızı her zaman öneririz. Özellikle tam zamanlı bir personel istihdam edebilecekler için oldukça yüksek önerilmektedir.

Akıllı cep telefonu tamiri konusunda başarılı bir personel ile işletmenizin iş hacmini bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Tamir bölümünü kurmak için standart olarak tamir setlerine ihtiyacınız olacak. Ek olarak tamir hizmetlerinde kullanılmak üzere cep telefonu parçalarını da satın almanız ya da bir toptancı ile anlaşmanız gerekiyor.

İNCELEYİN: Bilgisayar Satış Dükkanı Açmak

7. İKİNCİ EL CEP TELEFONU ALIM-SATIMI YAPIN

İkinci el cep telefonu alım ve satımı yapmak işletmenizin gelir potansiyelini oldukça artıracaktır.

İkinci el cep telefonlarını uygun fiyatlar ile satın alma fırsatına sahipsiniz. Bu durumda sıfır cep telefonundan yüzde 8 ile 12 arasında bir kar elde ederken, ikinci el cep telefonlarında yüzde 20’den daha fazla gelir elde edebilirsiniz. Ancak ikinci el cep telefonu alırken dikkat etmenizi öneririz.

İkinci el cep telefonu alırken dikkat edilecek hususlar:

  1. Durumu: Telefonda herhangi bir fiziksel hasar veya kusur olup olmadığını kontrol edin.
  2. Hırsızlığa karşı kontrol: Telefonun kayıp veya çalıntı bir cihaz olup olmadığını sorgulayın. Faturasını talep etmek ya da 155’ten bilgi almak en iyi yöntemdir.
  3. Batarya ömrü: Telefonun batarya ömrünün ne kadar kaldığını kontrol edin. Bataryalar cep telefonları için oldukça önemlidir.
  4. Yazılım güncellemeleri: Telefonun son yazılım güncellemesini alıp almadığını kontrol edin. Bazı cep telefonlarının artık yazılım güncellemesi almadığını belirtmek gerekir.
  5. IMEI kontrolü: Telefonun IMEI numarasının kayıtlı olup olmadığını kontrol edin.
  6. Garanti: İkinci el bir telefonda garanti bulunup bulunmadığı kontrol edin.
  7. Fatura ve kutu: Telefonun faturası ve kutusunun olması fiyatı artıran bir etmendir.

7. NE KADAR SERMAYE LAZIM?

Cep telefonu satış ve tamiri sağlayacak olan tam kapsamlı bir cep telefonu satış dükkanı için yaklaşık olarak 900.000 TL sermayeye ihtiyaç bulunuyor. Bu sermaye düzeyi ile tüm cep telefonları adetlerinden ancak bir adet alınabilir. Daha fazla toplu alım gerçekleştirmek için minimum 3 milyon liralık sermaye ile bu işe girmeniz önerilir.

8. NE KADAR KAZANDIRIR?

Cep telefonu tamiri dükkanı açmanın gelir potansiyeli yüksektir. Ancak işletmenin sadece cep telefonu satışı yapmakla önemli bir gelire ulaşma potansiyeli düşüktür. Çünkü sıfır cep telefonlarında satıştan kar payı yüzde 8 ile 12 arasında bulunuyor. Bu da işletmenizin gelir potansiyelinin düşük olmasına neden olabilir. Dolayısıyla geliri artırmak için aksesuar ve ikinci el cep telefonu satışı yapmanızı da öneririz. Ek olarak da bir tamir bölümü açarak daha yüksek karlılık rakamlarına ulaşabilirsiniz.

İNCELEYİN: Küçük Dükkanda Ne İş Yapılır

İNCELEYİN: Kuyumcu Açmak

Sermayesiz İş Fikirleri 2 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
5 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 10 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
20 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 50 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri
100 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri 200 Bin TL Sermayeli İş Fikirleri

“Cep Telefonu Satış ve Tamir Dükkanı Açmak” üzerine bir yorum

Yorum yapın